[]

A2 Ehliyeti Direksiyon Sınavı

Merhaba,

Kaç gün gerekir geçebilecek düzeyde olmak için? Scooter çok kullandım, vitesli bir kere.


 
Hocam bende cup kullanmıştım yarı otomatik geçen ay aldım ehliyeti.Vitesli motorda tek ders aldım ve geçtim.Motora aşinalığın varsa birkaç günlük pratikle halledersin


  • TheDifference  (13.05.16 21:19:54) 
valla becerikliysen ve beynin dört farkli uzvunu farkli ritimlerde kullanmayi ustalikla becerebiliyorsa bir gunde yaparsin. Vites, debriyaj, gaz bir de bunlari yaparken etrafindaki farkindalik.


  • evimin paspasi  (13.05.16 21:29:53) 
bir iki tüyo vereyim, tamam herkes vitesli motosiklette durmak için ön fren sıkılması gerektiğini biliyor ancak denge ve slalom benzeri durumlarda, gerçek hayatta da duran trafikteki araçların arasından geçerken arka freni kullanırsan dengen bozulmaz çok daha rahat edersin.
Bunun sebebi de ön freni sıkınca amortisorlerin sıkışması, ve freni bıraktığın anda tekrar geri açılması. bu hareket sana denge kaybı olarak geri döner.
Eğer sınav öncesi bir saat vitesli bir motosikletle zaman geçirirsen dediklerimi dene. Tek yapman gereken arka freni kullanmak ve motoru yavaş süratlerde kontrol altında tutmak için debriyajı çekmek. ( bu motorlar güçlü olmadığı için düşük süratlerde kavramayı ayırmaz isen çok zorlanıp hoplama zıplama yapar.)

Özet: Slalom ve benzeri konularda arka fren kullan, bu esnada motor titremesin diye debriyajı kullanmaya çalış.

Dediğim gibi tabi, vitesli motorda normal akan trafikte önüne bir şey çıktığında arka fren seni durdurmaz. o zaman ön fren.
  • okumayi sevmeyen okur  (13.05.16 21:43:18) 
bence sinavi gecmekten cok motosikleti gercekten ogrenmeye odaklan. guvenli surus teknikleri dersi veren yerler var, bunlara simdi gitmezsen sinavi gectikten sonra bir gun mutlaka gitmen gerekecek cunku gercekten motosiklet kullanmak isteyen herkesin kesinlikle almasi gereken egitimler.
ben bu egitime gerek olmadigini dusunup ehliyeti almistim ama daha sonra motosiklet ile trafige cikamayip gidip egitimi almistim.
benim yaptigimi yapmayip once egitimi alirsan, sinavi da rahat rahat gecersin, motisiklet konusunda da kafan daha netlesir.
  • sorusuolaninsanmodeli  (14.05.16 00:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.