[]

yeni dolap aldım, rutubet olmasın istiyorum; napıyım?

oda rutubetli değil ekstra(duvarlarda küf müf bişey olmuyor mesela) ama gümbür gümbür hava akışı da yok; 1 ay piyasaya çıkartmadığım kıyafet rutubet kokuyor ve alerjim olduğu için o kokuyu alınca 2-3 saat hapşırıp duruyorum. bütün kıyafetlerimi baştan yıkmaya başladım dün, hepsini temiz koyucam içlerine; o yüzden öyle hemen rutubet kokmasınlar istiyorum.

şu yımırtaya benzeyen şeylerden gördüm ama işe yarayacak ya da pratik bir şeymiş gibi durmuyor, kullanan var mı?
www.indirdik.com

iki kilo devedikenini ısırgan özütüyle karıştırıp dolabın içine sür gibi pratiklikten yoksun geleneksel çözümlere pek açık değilim, "mucize rutubet giderici" bişey arıyorum yani.

100 liraya kadar çıkabilirim, gerçekten sıkıntı yaratıyor çünkü bana rutubet kokusu. asmalı bişeyler var mesela ama onlar sanki rutubet giderici değil de koku yayıcılar gibi. bu tip şeylerde kullanım tecrübesi olanlardan özellikle cevap rica ediciim, teşekkürler efenim.

 
bende de aynı sorun vardı. hem evimde hem dolabımda. kadıköyde yaşarken çok nem oluyordu. annem bana bu yumurtalardan gönderdi. hiç bir işe yaramadı evde. dolabın içine koymadım ama işe yarayacağını sanmıyorum. onun dışında kıyafetlerdeki kokuyu engellemek için www.bitenekadar.com şunlardan kullandım. işe de yaradı hem de çok. ama bunların kokusuz olanlarını bulman gerekiyor alerjin olduğu için. onun dışında kokusuz bir çözüm bilmiyorum. o yumurtalardan alma.


  • interview with the vampire  (13.05.16 09:28:05) 
O yumurtanın işlevi sıfır.
Şunlar güzel:www.hepsiburada.com

  • peggy  (13.05.16 09:55:02) 
bizim çamaşır kuruttuğumuz odada aynı sorun vardı. tavan kaç kere küflendi zor temizledik. çözümü şu tabletlerde bulduk:
www.sabanshop.com
kesinlikle tavsiye ederim. böyle teker gibi büyükcene bir şey, bunun şöyle
www.sabanshop.com
aparatı var içine yerleştiriyorsun. odadaki nemi çektikçe tablet eriyerek kutunun altına su olarak doluyor. sonra o suyu lavoboya döküyorsun. tablet tamamen eriyince sadece yedek tablet alıp gene aynı aparata koyuyorsun. tablet odanın m2 si ve nem duruma göre 1-2 ay gidiyor. bizim oda çocuk odası boyutunda 2,5 ay falan gidiyor genelde. koku rahatsız edici bir şey vs. kesinlikle yok. tabletin lavanta kokulusu falanda var sanırım ama biz kokusuz alıyoruz. biriken suyu gördükçe insan şaşırıyor.

edit: bence bunlardan alırsan küçük bir tablet(250gr) dolabın içine 500gr lıkta odaya dolabın üzerine falan koy. sonuçta küf falan görmesende odadaki nemden kaynaklanıyor dolabın rutubeti.

edit2: ayrıca direk sabanshoptan alabilirsin bir yıldır falan biz ordan sipariş veriyoruz memnunuz.
  • yue  (13.05.16 09:55:44 ~ 10:06:04) 
yue +1

ben de duyuruda gorup sabanshop'tan almistim. bunca zaman bosuna eziyet cekmisim, sahane bir sey. camasirlari yatak odasinda kurutuyorum ve oda kucuk oldugu icin bazi kalin giysiler zor kuruyor ve kururken kokuyorlar. bu nem emici tableti aldigimdan beri camasirlar kokmadan kuruyor kolayca. odadaki yuksek nemi de azaltiyor. bunun camasir askisi gibi asilabilenleri de var. yani giysilerin arasina asarsin. ama tekerden alirsan dolabin dibine koyabilirsin. o plastik kutuyu bir kere alacaksin zaten. plastigin bir ozelligi yok, sadece tekeri altta biriken sudan ayri tutmus oluyorsun.
  • jimicik  (13.05.16 10:10:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.