[]

Göç etmek istemek

Selamlar arkadaşlar.

Uzun bir süredir kafamda olan bir konu bu. 22 yaşımdayım. Öğrenciyim. Annemle yaşıyorum. Seneye üniversite bitiyor. Edebiyat fakültesinde bir bölümden mezun oluyorum. Bu yaz bir süreliğine yurtdışına çıkıyorum. Amacım yurtdışına göç etmek. Bunu başaramazsam istanbuldan ayrılmak istiyorum.

Çanakkale veya Kuşadası gibi yerlerde bir veya iki daire satın alıp (birisi annem için) burada hayatımı sürdürmek istiyorum. Doğduğumdan beri İstanbuldayım. 22 senedir aynı mahallede yaşıyorum. Sokağa girdiğimde hangi dairede kim oturur ne iş yapar kaç kişi yaşar hepsini biliyorum. Ama artık bundan çok sıkıldım. Beni buraya bağlayan bir şey göremiyorum. İstanbulun kalabalığından keşmekeşinden, hayat pahalılığından, kalabalığından çok sıkıldım.

Gece hayatım, içkim, sigaram yok. Ayda yılda bir arkadaşlarla dolaşırız. Taksime ayda yılda bir giderim.

Sosyal imkanları iyi olan, merkezi ama küçük bir yerde yaşamak istiyorum. Mesela Kuşadasına tatile gitmiştim. İstanbulda gördüğüm her markayı gördüm. Her taraf turist dolu. İmkanlar iyi. Satılık ev fiyatları da çok pahalı değil.

Ancak beni düşündüren tek konu iş olayı. Bu tarz yerler de kolay iş bulabilir miyim bilmiyorum.

Mesela Çanakkale olsa yine hayat pahalılığı çok yüksek değil. Ama iş imkanı beni düşündürüyor?

Tası tarağı taşıdıktan sonra pişman olur muyum acaba.

 
İşini gücünü ayarlayıp git o halde. Önden gidip gel, orada en az bir hafta kadar zaman geçir.


  • pavlis  (13.05.16 02:20:58) 
İşte işi nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum.

Mesela şuan 150 bin kadar birikmiş para var. Bu parayla İstanbulda ev almak için temizinden bi 80 bin lira daha gerekiyor. 80 bin lira kredinin 70 bin lira faizi var. 10 sene boyunca her ay 1200 lira para ödemek demek.

İstanbulda bu tarz girişimler yapıp geleceğimi ipotek etmek istemiyorum. Sonra bi de araba alayım dersin, vergiler sigortalar trafik dehşet para. Ondan sonra bi evleneyim çoluk çocuk derken ömür geçti gitti. İstemiyorum bunu.
  • tavish11  (13.05.16 02:25:11) 
22 yaşında evi mevi siktiret ya. takıl sen. ben 28 oldum takılmaya çalışıyorum. yarın makedonya'yı gezmeye başlayacağım. atarım sana da fotoğraf. ev almak 22 yaşında düşünülecek bir şey değil bence. göçü de bilemiyorum. fırsat yakalarsa yapıştır.


  • gunhanselas  (13.05.16 02:41:53) 
Birebir bir arkadasim ayni seyi yasamis, vw dandik ucuz bir van birakmis adamin biri, bir sene boyunca her haftasonu arabayi tamir etmeye calismis. Arkaya yatak atmis, mutfak ve tuvalet eklemis kova seklinde, bakmis, yalitmis, motoru elden gecirmis. Sonra annesine tam dediklerini söylemis, kücük yerde dogdum büyüdüm dünyayi görmem gerek diye. O da anlayisla karsilamis, cok az bir parayla cikmis yola. Avrupayi yardirmis, afrikaya inmis, bir sekilde hindistana sonra avustralyaya gecmis. Su satmaktan insaatlara sürekli kisa süreli islerde calisip karnini doyurmaya bakmis. Bir bucuk sene sonra dönmüs arabayla evine.

Wtf dedirtiyor biliyorum ama adam resimleri vs gösterdi, gezmis görmüs. Universiteden evvel, para pul yok, yas ufak, adam dünyanin yarisini gezmis, cok acayip insanlar tanimis.

Yiyor mu? Yemiyor. Ama gipta ediyorsun elinde olmadan.
  • Silesius  (13.05.16 03:20:06) 
bence elli kez düşünüp bir kez karar vermen lazım, yaşın da çok genç be, kendine bu kadar ağır düşünceler ve sorumluluklar yüklemen ne kadar doğru.

adayı iyi biliyorum, kışın pek sosyal hayat bekleme, haziranda bile sessiz sakin bir yerdir. satış-pazarlama konularında iyiysen iş falan ayarlarsın ya da bir otel de (çoktan aramaya başlamışlardır eleman)
  • redeath  (13.05.16 07:53:47) 
bu yaşta bunları düşünme diyenleri boşver. bazı insanlar hayata erken atılıyor. buna mecbur kalıyor.

iş olayı o tür yerlerde sorun olur evet. kolay kolay bulamazsın. iş bulamadığın zaman orada apaçıkta kalma. bence bir süre kalabalık da olsa istanbul'da idare et. kariyer yap, veya mesleğini edin. bunlar biraz yerine oturduktan sonra nezih yerlerde yerleşik hayat kurmak daha kolay olur.

ben senden 2 yaş büyüğüm ama aynı durumdayız. istanbul'da sıkışıp kaldığımı düşünüyorum ama bir sahil kasabasında iş bulamam şu an muhtemelen.
  • mit dir stehen die sekunden  (13.05.16 09:17:39) 
önceden araştırmalarınızı düzgünce yaparsanız neden olmasın. ben antalya'dan izmir'e taşınmaya karar verdiğimde önce geldim bir arkadaşımda kaldım 2 hafta, iş imkanlarını, ev kiralarını, oturabileceğim semtleri araştırdım. 1 ay sonra tekrar geldim 2 hafta, geçici uyduruk bir iş buldum, evimi tuttum, taşıdım her şeyimi, uyduruk iş kiramı vesaire karşılarken yavaş yavaş kafama göre, niteliklerime uygun bir iş aradım, o işe geçtim vesaire derken şimdi gayet kurulu bir düzenim var 7 yıldır ve mutluyum. üstelik ben bunları 30'umdan sonra yaptım. siz bu yaşta bunları hayli hayli yaparsınız.

tek bir önerim var, istanbul'un keşmekeşi gerçekten normalin üstünde olduğu için kuşadası gibi yerler ilk etapta istanbul'da yaşayanlara pek güzel geliyor. ama uzun vadede kasaba ruhu taşıyan turistik yerler insanı bayar, hele sizin yaşınızda. çanakkale, izmir tarzı şehirler biraz daha mantıklı. sakin bir semtte oturup, sadece canınız istediğinde şehir merkezlerine gidebilme opsiyonunuz olur.
  • Phoebe  (13.05.16 09:32:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.