[]

Üzerimde çok büyük stres var, teselliniz bile yeter

Üniversite her ne kadar uzasa da bu sene mezun oluyorum ama bu durum beni delicesine geriyor. Sokağa çıkıp bağırıp çağırasım, birilerine çatasım var. En yakın arkadaşlarımın ufacık sözlerini/şakalarını kaldıramıyorum ki ben her şeyle dalga geçip kendimle de rahatlıkla dalga geçebilen, her şakayı kaldıran bir adamdım. Sanki seneye yapayalnız kalmış bir mal kendim gibi düşünüyorum. Herkes hayatlarının bir ucundan tutup artık iş güç sahibi olurken 1 sene daha debeleniyor olucam. Aslında okul bitse de nerden başlıyacağımı bilmiyorum ama öyle böyle 1 sene geriye düşücem. Bir şeyler yazın içimi rahatlatın be valla çok ihtiyacım var. Karşılığında dert dinlerim, her ne kadar kendime çözüm bulamasam da size çözüm ararım elimden geleni yaparım ne bileyim.




 
Herkesin kendisine ait bir yolu ve o yolun sonunda bekleyen şeye kavuşma zamanı vardır ve bu bellidir hocam.

Senin yolun uzun veya biraz gecikmen lazım. Belki hayatının aşkına kavuşacaksın, belki harika bir fikir bulacaksın, belki dünya turuna çıkacaksın.

Yarın ne olacağını asla bilemezsin. Bilebileceğin tek şey olması gerektiği gibi olduğudur.
  • pomknos  (13.05.16 01:16:00) 
Kendini başkalarıyla kiyaslamanin bir anlamı yok. boşuna böyle bir yarış içinde hissetme.


  • nucleon  (13.05.16 01:17:25) 
gerçekten pomknos +1

bence de seni bekleyen, kendine ait bir yolun vardır. sen sadece şansını arttır. çalış, bu ders olabilir, kendini geliştirmek olabilir. ama tamam üniversiteden mezun oldum bitti gibi düşünme.
  • cinayet saati  (13.05.16 01:19:25) 
@pomknos
Bu açıdan bakmaya ihtiyacım vardı, çok teşekkürler. Çok çok teşekkürler
@nucleon, @cinayet saati
Sizlere de yürekten teşekkür ediyorum iyi insanlar.
  • Golden Ratio  (13.05.16 01:27:06) 
bence bu biçok açıdan daha tercih edilebilir aslında. Bi yıl fazladan öğrencilik yani okulu bitirip her gün işe gitmeyi bir yıl daha ertelemiş olmak,ailenin hadi çalış para kazan baskısını bir yıl ertelemek, kredi çekip ev alma zulmune bir yıl geç girişmek belkide. bir yıl az bile ben iki yıl uzattım


  • nagahak  (13.05.16 01:27:29) 
@golden raito, istediğin zaman buradan veya sözlükten mesaj atabilirsin hocam. Sohbet ederiz. :)


  • pomknos  (13.05.16 01:29:00) 
Kabullen, bunu yapınca her şey yoluna girecek. Başka söyleyecek birşey yok, umarım sen becerebilirsin.


  • pavlis  (13.05.16 01:31:59) 
İlkokul bire başladığın ilk günü düşün. Büyük bir yolculuğun sonuna geliyorsun. Artık önünde farklı dönemler olacak. Bugüne kadar yaptığın tercihler seni umduğun yere getirmediyse düşünmeye ve hayal kurmaya devam et. Sonra da ayağa kalk ve yap. Kararsızlık yerine heyecan duy. Umutlu ol.


  • dissendium  (13.05.16 01:52:08) 
B*k gibi bir sene seni bekliyor, kendimden biliyorum, bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, hazır ol.
Yaz tatilinde mümkünse izini kaybettir kimseyle muhatap olmayacağın yerlerde takıl, mesleğinle alakasız ve beynini yormayacak bir iş bulursan iyi gelir.
"Boşver yeaa seninki en iyisi uzat uzatabildiğin kadar, keşke senin yerinde olsam" diyenlerle irtibatını sonsuza kadar kes.
B*k kafalılar, sanki para yiyip hovardalık yapıyoruz 1 sene. Ne öğrenciliğin rahat ortamı ve arkadaşlığı, ne iş hayatında para kazanmanın tadını alıyoruz. 1 sene bitkisel hayatta sabretmeyi, insanları duymamazlıktan gelmeyi öğreniyoruz. Psikolojik savaştır o sene, ayakta durmayı becerirsen bi daha asla sarsılmazsın, kazanmayı öğrenirsin.
  • megalomaniac  (13.05.16 02:03:39) 
@nagahak
Aslında güzel yanları çok fazla farkındayım ama çoğu arkadaşım mezun olacak ya da sınavdan sınava gelecek. Ben burda kalmak için yaptım bütün planlarımı. Salaklık hissi var üzerimde.

@pomknos
Duygulanıyorum böyle mesajlarda :D Sağolun varolun hocam.

@pavlis
Deniycem hocam, deniycem.

@üğpoıuy
Bir ton alttan dersle en az bir yıl demek istedim aslında. Benden adam olmaz ona eminim en azından.

@dissendium
Elimden geldiğince akıntıya bırakıcam artık. Yapmadığım şeyleri de yapmaya başladım zaten. İnsan kaybedecek bir şeyi olmadığını düşününce başarıyı ya çok en uçlarda yakalıyor ya da o uçlardan yere çakılıyor.

@megalomaniac
Realist düşünceye ara vermek istiyorum artık bu beni çok yıpratıyor. Savaşım devam edicek tabi ki ama biraz olumlu düşünmeye ihtiyacım var. Gerçeklere 1 sene perde çekmem lazım.
  • Golden Ratio  (13.05.16 02:53:12) 
Arkadaşlarım da çok olumsuz düşündüğümü söyler. Bu bana yapışan bir şey sanırım, halbuki olumlu düşünmeye çalışıyorum ama yapamıyorum aklıma söz geçiremiyorum çoğu zaman.


  • Golden Ratio  (13.05.16 03:25:01) 
ben 2 yıl uzattım. arkadaşlarım iş bulurken, ayrı evine çıkarken, para kazanıp yurt dışında gezerken ben oturdum vizelere çalıştım. bu sene mezun oluyorum, işim yok, ülke ekonomisi 2 yıl önceye göre daha da boktan, ağustosa ne olacağı belli değil. bu iç karartısı bende de deli gibi mevcut.
ama durduğum yerde durmamaya çalışıyorum. mesela şu an kursa gidiyorum ama bitince ne halt yicem diye düşünüyorum. bi kurs daha patlatırım, en olmadı sırf vakit geçsin diye part-time çaışırım. bilemiyorum.

sana tek önerim var, derslerin çok fazla değilse kalan zamanı kesinlikle boş geçirme. işe gir, bir şey öğren. ekstra bir şey yap ki farkın olsun.

ha bu arada, illa ki bi yalnızlık dönemi olacak. o da hayatının yeni dönemini oluşturman için geçiş süreci. ve bu yalnızlığı ancak kendinle doldurabilirsin. bi hobin olsun. ben mesela puzzle yapmaktan acayip zevk alırım. bi enstrüman öğrenebilirsin ya da. hayatımızın her anını bir insana ya da yere ait yaşayamayız. önce kendinle yaşamayı keşfet. sonra çoğu şey problem olmaktan çıkacak.
  • rayde  (13.05.16 09:07:06) 
endişelerin yersiz değil ama aynı zamanda herkesin öyle ya da böyle sahip olduğu düşünceler bunlar. emin ol geriye düştüğünü düşündüğün insanlar da başkarından geride olduğu sıkıntısında. babadan parası akmayan herkes için mezun olmak iş aramak bir yerlere tutunmak çok zor. ama sen kendini bile bile geri çekmediğin sürece, ilerlemeye niyetli olduğun sürece her şekilde olaylar yoluna girer. başka şansı yok, etrafına bak mesela çok uç örnekleri saymazsan, herkesin hayatı bir şekilde yoluna giriyor.


  • freya  (13.05.16 09:24:09) 
dostum, teselliden ziyade hayat hikayesi olsun.

16 yaşında üniversiteye başladım. çok erken oldu herşey. daha ergen bile değilsin ki üniversite okuyorsun. bunu kime söylesem inanmıyor ama gerçek bu.
e haliyle o ergenlik döneminde üniversite okuyunca 2 yıllık okulu 4 yılda bitirdim. ben okula devam ederken arkadaşlarımın hepsi memur olmuştu. okula her gittiğimde, tanıdığım kimse yok, canım sıkılıyor, okula gitmek okulu bitirmek dahi istemiyorum ki 2 yıllık bir okul lan burası.

neyse 4 yıl içinde 2 yıllık okul bitince, dedik hadi bi de lisans yapalım. lisans yaparken memur oldum. arkadaşlarıma yetiştim. sonra biraz daha sıçrama yapalım dedik, 2 yıl içinde lisans bitti ve arkadaşlarımdan öne geçtim. sonra baktım ki birşeyler yapabiliyorum, önceliği askerliğe verdim. askerliği yaptıktan sonra daha bi azim sardı, hukuk fakültesini kazandım. hukuk fakültesini kazandıktan sonra kurum değişikliği yaptım ve daha iyi bir kadroya geçtim.

(bu arada icra müdürü oldum ancak icra müdürlüğüne gitmedim bunu da belirteyim.)

şimdi hukuk fakültesini bitirmeye 2 sene var, 2 sene sonra avukat olacam, benden önce okulu bitirenler ise halen aynı kadroda ve yeni yeni adım atmanın hesabını yapan adamlar olarak kaldı. onlar benden önce memuriyete başlayıp 2500 tl maaş alıyorlar ve çok kötü şartlarda çalışıyorlar. ben onlardan 2 sene sonra okulu bitirdim ancak maaşım onlardan oldukça yüksek ve onlar artık bana yetişmek için bir 6 yıl uğraşmak zorundalar. o yüzden geç kaldığın birşey yok aslında.
  • jesues  (13.05.16 09:36:34) 
Bazen o 1 sene avantaj oluyor. İşletme mezunuyum ben, bizim dönem mezunlar hep bankalara denetim firmalarına girebildi, 1 sene uzatanlar fmcg ya da telekomünikasyon sektöründe çalışıyorlar. Ve direkt 2 katı maaşlarla başladılar :) Belli olmuyor yani bu işler.


  • lcha  (13.05.16 11:47:12) 
@rayde
Derslerim fazla ama boş zamanım kalır diye tahmin ediyorum. Benim de aklıma kurslar geliyor ama şu ana kadar hiç de kursa gitmedim, beni boşluktan kurtarabilir mi deneyerek görücem artık.

@freya
İnşallah yoluna girecek, girmeli :)

@jesues
Aynen, bir şeyler başarabildiğimi görmem lazım yoksa kendime güvenim gün geçtikçe azalıyor.

@Icha
Şans olmuş biraz, o şans bende olmaz emin ol :)
  • Golden Ratio  (14.05.16 01:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.