[]

Yanlışları düzeltmek

Selam arkadaşlar,

Etrafımdaki yakın olan insanlar, iş arkadaşları vs. yanlış bir şey söylediğinde bunu düzeltme ihtiyacı duyuyorum ve düzeltiyorum. Örneğin stopaj'a spotaj diyen biri bunu 1-2 dil sürçmesi şeklide değil de ardarda sürekli yapıyorsa bunu söylüyorum. Bunun gibi şeyler genelde,

Bu durumlarda bazen konu çok yakın arkadaşlarım olduğunda geyik amaçlı çok uzatmadan takılıyorum.

Bu durum beni "egosu yüksek" biri yapar mı? Bu yanlış okumalar bir fiziksel engelden değil tamamen dingillikten yapılıyor :)


Çok vurmayın.

 
"ardarda" değil yalnız, onun doğrusu "art arda" olmalı, yanlış yazmışsın bir daha olmasın :)


  • koskoca kirpi  (12.05.16 22:49:58) 
benim de matematik hocam tekabüle tekamül diyor arkasından konuşuyorum yüzüne demiyorum. keşke çevremdeki herkes dilimizi kusursuz bilse.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (12.05.16 22:52:58) 
yapar... birisi sorarsa ya da bir konu hakkında tarışılıyorsa oo zaman düzeltirim. atıyorum konumuz cep telefonunun faydaları ya da zararları ise adam cep telefonlarının şarzı radyasyon yayıyormuş dese burada şarz kelimesine dokunmam radyasyon yok şu sebepten bla bla derim.


  • gotic  (12.05.16 22:53:18) 
samimiyet varsa sorun yok tabi.
babete baget , montofona motifon diyenleri de ben düzelttim zor da olsa :)

  • 1adam  (12.05.16 23:09:50 ~ 23:10:09) 
Olur o kadar. Özeleştiri yapıp açık kapı bıraktığına gore o kadar da dunkof değilsin


  • damdanakan  (12.05.16 23:21:38) 
Ben de duzeltmemek icin zor tutuyorum kendimi. Duzeltince hos karsilanmiyor cunku. Bazi beni bilen arkadaslarim var, onlari her seferinde duzeltiyorum, sorun olmuyor.
Isyerinde biri var "devasa" yerine "devasal" diyor surekli, duzeltmemek icin zor tutuyorum kendimi. Icimde kaynayarak patlayacak.

  • stavro  (12.05.16 23:27:00) 
stavro + 1
Çok fena kulağımı tırmalıyor benim de ama insanların bazıları yeni bir şey öğrendiği için mutlu olurken, bazıları ters ters bakıyor. Ben de geçen gün eskaza'nın ezkaza olduğunu öğrendim, söyleyene de müteşekkirim ama sevmeyen olabiliyor.

  • aychovsky  (12.05.16 23:41:05) 
Sizi egosu yüksek biri yapmaz, dingil yapar. Ben genelde yanlış söylenen kelimenin doğru söylenişini ortaya atıyorum. Anlayan anlıyor. Örneğin MATLAB diye bir program var, biri MATLAB biliyor musun dediği zaman, evet METLEB biliyorum diyorum. O da böylece yanlış bildiğini fark ediyor.


  • dissendium  (12.05.16 23:43:33) 
Yakın arkadaşındır, takılırsın da; diğer türlü çok sıkıcı bir adam yapar seni.


  • arnold schwarzeneger  (13.05.16 10:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.