[]

Köye 2 Katlı Ev Yapıyoruz-Duyuru Müteaahitlerinden Yardım?

selamlar,

yıllar önce depremde yıkılan iç anadolunun bir köyünde bulunan dededen kalma evin arsasına 2 amca yanyana 2 katlı ev yaptı, bizde bize kalan arsa payına ev dikmek için anca 3-5 kuruş denkleştirdik.
1 hafta içinde temeli attırmak istiyoruz.
arsamız şu kadar yaklaşık tabanı 130-140 metrekare.
i.hizliresim.com
kullanım alanı sanırım taş çatlasa 80-90 m2 olur. bahçe yapmaya yer kalmayacak.
aile 8-9 kişilik (evli kardeşler)
yazın 1-2 hafta kafa dinlemelik olacak.

sorum şu:
orada bir yerel kalfa ile anlaşılmak üzere
kazık yememek giriş+1 kattan oluşan evin temeli ve kaba inşaatı vs. ne kadar tutar.
plan proje çizerken neye dikkat edelim. tavsiye ettiğiniz bir yapı yöntemi, örnek ev projesi var mı

şuna dikkat edin, şöyle yapsın böyle yapsın vs. dediğiniz şeyler nedir

minimum kaç günde kabası biter, bitmeli

şuna başta anlaşın sonradan yapılamaz sıkıntı olur dediğiniz şeyler var mı?
belediyeden şu izin mutlaka olmalı vs.

 
Muhtarla görüşün eğer köy belediye mücavir alanı içindeyse inşaat için ruhsat almanız gerekir.


  • rodeocu  (12.05.16 20:18:57) 
şehirde lüks betonarme inşaatların imalat maliyeti 1000 tl / m² ( arsa hariç). ultra lüks olduğunda bu değer en fazla 1200 tl /m² oluyor. sizinki de yaklaşık 600-700 civarı olabilir diye düşünüyorum net olmamakla birlikte. önerilerim.

mümkün olduğu kadar çok kişiden ve mümkün olduğu kadar detaylı teklifler alın. eğer teklif sürecinde iyi çalışırsanız birşeyler öğrenip biraz daha karlı çıkarsınız. (bilgi bakımından değil, kıyaslarken önce öğrenir öğrendiğiniz için de fiyattan kırarsınız.)

ne kadar bilgisiz görünürseniz kazık yeme ihtimaliniz o kadar artar.

betonarme yapmanız iyi olur ancak projesiz betonarme yapamazsınız.

tanıdık mimar var ise kapısını çalınız.
  • tukenmez adam  (12.05.16 20:39:59) 
babam buna benzer evi geçen sene 80 milyara yaptı iskanlı projeli vs. şayet köy falansa işten anlayan bir kalfa 60 milyara ucuza kaçarak yapabilir.

babam masraftan kaçınmadı laminat parke idi amerikan kapı ankastre mutfak vs
  • Fritz-X  (12.05.16 21:19:58) 
nakliye ve işçi bulma zorluğundan olayından dolayı köyde ev yapmak şehirde yapmaktan daha pahalıya gelebiliyor. (geçen sene ev yaptırdık) bunun haricinde kimseye parasında anlaşmadan iş vermeyin. tüm ayrıntıları tüm detayları konuşun ve açık kapı bırakmadan anlaşın. işin tamamı bitmeden de parayı vermeyin. ya da en azından yarısından biraz az verin.

allah sabır versin diyorum şimdiden ve kolaylık diliyorum...
  • kakao  (12.05.16 21:43:01) 
Köyde de olsa ruhsat almanız gerekir. Almazsanız hem ceza hem de yıkılma riski olur.

Kalabalık olacağınızdan topluca yemek yemek için yeterli bir alan oluşturun. Aynı şekilde geniş balkon yapın.

Islak zeminleri iyi planlayın, sonra keşke lavabo şurada değil de burda olsaydı demeyin.

Bol priz olsun.

Elinizden geliyorsa duvar örme, kiremit dizme, malzeme taşıma gibi işleri kendiniz yapın, masraf azalır.

Evin altına depo gibi yer yapın. Dışına ocak yapın.
  • 44  (12.05.16 22:43:49) 
yılda 1 -2 hafta için değer mi? 1 hafta akrabalarınızla kalın zaten hep berabersiniz gördüğüm kadarıyla. Bence o parayı başka türlü değerlendirin


  • cy7  (12.05.16 23:45:20) 
muhtarla görüşün, ruhsat almanız gerekebilir


  • gokhan atestepe  (13.05.16 01:49:17) 
Neden prefabrik evleri düşünmüyorsunuz ? Kazık yeme ihtimaliniz daha düşük. Üç beş firmadan teklif alın ona göre kafanıza yatan tipi yaptırırsınız. Prefabrik dediysem villa gibi olanları da mevcut çeşit bol yani. Şimdi betonarme yaptırsanız kalıp malzemesi demiri işçiliği duvarı sıvası nakliyesi bi dünya iş. Kalıplı olduğu için kalfa da bi dünya para isteyecek.

Şimdi detay... Betonarme için yazıyorum..

Kaçak yapı olmaması için ruhsat almanız lazım. Bi müteahhite/ mimara/ İnş Müh gidip arsanızın yerini felan gösterin kağıt üstünden. Zaten size o arsaya kaç m2 bina yapılabileceğini söyleyecekler. Kask hesabı denilen birşey var. Ne kadar arsa o kadar m2.... Neyse mimar projeyi çizgi Müh projeyi çizdi mekanik elektrik projeleri belediye onayı felan ruhsat alırsınız. Bu dediklerim en hızlısından bugun başvursanız 20-25 günü bulur. Neyse ruhsatı aldınız Kazı yapılacak temel hazırlanacak felan.büyük ihtimalle bodrumsuz yaptıracaksın. Temeli attınız diyelim 1 hafta sonra zemin kat kolonlarına başlarlar. Hızlı yaparlarsa 1 hafta 10 güne o biter. Beton atarsın 15 gün sonra üst kata başlarsın....

Özet geçiyorum. Bir inşaat mühendisi olarak benim sana tavsiyem oraya betonarme yaptırma. Prefabrik yaptır ilerde anlaşamazsanız söktürme imkanınız bile var.
  • sutu seven kamyoncu  (13.05.16 09:05:02) 
sutu seven kamyoncu +1 prefabrik çok iyi olur. kolondu kirişti vs. muhabbeti olmadığı için yerden de tasarruf edersiniz.


  • yue  (13.05.16 09:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.