[]

Sözlük hesabı hack'lenenler

Merhaba,

Sözlükte olan şu olaydan bahsetmiyorum ama buna benzer.
www.eksiduyuru.com

Dün burada bir duyuru vardı ve sözlük yazarlarının bir linke tıklamasını istiyordu, yardım amaçlı olduğunu iddia ediyordu. Bu linke tıklayan (e-posta, vb. girmeden, sadece tıklama) iki kişinin sözlük hesapları hack'lendi. Acaba başka kimse var mı diye sormak istedim.

 
Bu işlemi yapan kişi @ahoy kaptan. bu nedenle hacklendiklerini sanmıyorum. ben de o linke tıkladım. acaba şifremi ve adresimi değiştirmeli miyim yoksa?


  • teknikekip  (12.05.16 16:23:32) 
İki kişiden bu şekilde bir haber aldık. Acaba gerçekten öyle mi, başka sorun var mı diye merak ediyoruz.


  • aychovsky  (12.05.16 16:31:39) 
3. Parti yazilim kullanmiyor muymus bu arkadaslar ? Sadece Linke tiklayarak hesap hacklenecegini zannetmiyorum .


  • scars dont fade  (15.05.16 08:42:07) 
Yok, olay daha farklı boyutta imiş. Sub etha kısmında bir güvenlik açığı oluşmuş ve ahoy kaptan bizi kurtarmış sağ olsun.


  • aychovsky  (15.05.16 19:03:10) 
sifrelerin ele gecmesi gibi bir durum yok, en azindan benim buldugum zafiyetle alakasi yok bunun.

sub-etha sitelerine get request ile giriliyordu, bu get requestte csrf token/referral check/iframe protection yoktu. eger hali hazirda eksisozlukte oturumunuz acik ise, herhangi bir site uzerine yerlestirilecek kod ile sizi sub-etha sitelerine login edebiliyordu(eksisozluk'teki acik bu kadar).

sikintinin diger ayagi, sub-etha sitelerinin sozluk disinda gelistirilmesi ve cogunun guvenlik onlemlerinin inanilmaz zayif olmasi. yukarida anlattigim sekilde bir yazari sub-etha sitesine login ettirdikten sonra, oradaki zafiyeti kullanip rahatca nickname'ini vs. alabiliyorsunuz ya da o sub-etha sitesinde istediginiz islemi yaptirabiliyorsunuz(sub-etha sitesindeki aciklara bagli).

bende bunu sozluk yazilimcilarindan birine bildirdim, eksisozluk kismini hemen cozduler. durum budur yani
  • ahoy kaptan  (15.05.16 21:14:56 ~ 21:23:05) 
@ahoy kaptan tebrik ederim. ben seni taltiflendiremem, allah seni taltiflendirsin.


  • teknikekip  (16.05.16 09:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.