[]

Avrupalı Olmak için Bu Terrör Kanununun Neresini Değiştirmek İstersiniz?

Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.


Sonuçta basın özgürlüğü olması lazım değil mi? terrör örgütleri kendi dergilerini basabilmeli saonuçta basıyorla ve basın özgürlüğü olması lazım.

 
Evet baya kapsamlı alt maddeler var mesela benim gözüme çarpan ve EU'nun kaldırılmasını isterdiği maddeler:

Terör örgütlerinin bildiri veya açıklamalarını basanlara veya yayınlayanlara beşmilyon liradan onmilyon liraya kadar ağır para cezası verilir.

Bu Kanunun 14 üncü maddesine aykırı olarak muhbirlerin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar beşmilyon liradan onmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

dernek, vakıf, sendika ve benzeri kurumların teröre destek oldukları tespit edildiğinde faaliyetleri durdurulur ve mahkemece kapatılır. Kapatılan bu kuruluşların mal varlıklarının müsaderesine karar verilir.
  • vapurlarfalan  (12.05.16 14:51:28) 
www.cumhuriyet.com.tr

dezenformasyonu bırakalım bıraz.
  • bryan fury  (12.05.16 14:58:53) 
"dezenformasyonu bırakalım bıraz" diyen kişi cumhuriyet linki paylaşıyor.

Hiç komik değil
  • vapurlarfalan  (12.05.16 15:04:47) 
Vapurlarfalan yine A Haber izlemiş birkaç facebook yorumu okuyup gelmiş. Şimdi ekibi de gelir birkaç kez böğürürler ve düşünce mastürbasyonu yapıp dönerler.


  • Traveller  (12.05.16 15:14:20) 
Avrupa parlementosu üyesi Guy Verhofstadt, neresini değiştirmek istediklerini açıkça söylemiş: "Ancak Türkiye'nin gazetecileri susturmak için kullanılan terörle mücadele yasalarını değiştirmesi halinde anlaşma yapılabileceğini"

Yani diyor ki, Ergenekon gibi düzmece davaların savcısı, gazete suikastlerinin tetikçisi, kamyonla gazete baskınlarının elebaşısı olmayacaksınız.

Bazılarının zoruna gitmesi gayet normal...

bebişime kaynak: www.bbc.com

P.S. Zamanında terör örgütünün ayağına seyyar mahkeme kurup "size müsamaha göstermeyen vali ve emniyet müdürlerini bize bildirin, biz icabına bakarız" diyenler, zamanında şivan perwer ile el ele sahnede poz verip pyd'ye koridor açanlar, "Işid terör örgütü değil, sinirli insanlar topluluğu" diye demeç verenler, terör konusunda ne hassasmış arkadaş. Vay canına!
  • babilbaligi  (12.05.16 15:33:01 ~ 15:50:05) 
dostum hukukça gözüyle bakıyorum olaya ve şunları belirtiyiorum. bilindiği üzere, hiçbir kanun, yönetmelik, tüzük, mahkeme kararı ve genelge anayasaya aykırı olamaz.

3713 sayılı yasayı incelediğin vakit Anayasa'nın 34. maddesine ne kadar aykırı olduğunu görmen mümkün olacaktır. 3713 sayılı yasa doğrultusunda polis her tür durumu eylem saymakta ve olaylara müdahale etmektedir sende biliyorsun ki..yani avrupa birliğine gerek yok, zaten kanun anayasayla çelişiyor. baştan sakat bir işlem.

bunun yanı sıra yine Anayasa'nın 90. maddesi yine gayet açıktır. antlaşma yaptığınız her kurala uymanız gerekmektedir. aihm kararlarında 3713 sayılı yasa yanlış şeklinde bir karar veriliyorsa, bu kararlar doğrultusunda kanun metnini düzeltmek gerekmektedir ama böyle bir çalışma yıllardır yok.

aihm 93 yılında verdiği Ezelin/Fransa kararı neticesinde fransada köklü yasa değişiklikleri yapılmasını sağlamaştır. yani yapılması gereken şeye yapmak zorundasınız. avrupa birliği iyi ile anltlaşmalar imzaladıysanız, adamlar değiştirin dediğinde değiştirmek zorundasınız. bunu ben değil, anayasanın 90. maddesi söylemektedir. eğer ki daha detaylı bilgi istersen dostum, bu konuda sana özel bir mesajla daha sonra destan yazmam mümkün olacaktır.
  • jesues  (12.05.16 15:45:39) 
Bir de Avrupalı olmak değil. O böyle beceriksiz iktidarların yapmayı bırak, rüyasını görebildikleri birşey değil. Şu an sözkonusu olan sadece turistik geziler için 90 gün ile sınırlı vize muafiyeti.

Avrupa Birliği üye ülke vatandaşlarının diğer hakları/kolaylıkları gündemde bile değil.
  • babilbaligi  (12.05.16 16:43:09) 
imzaladıgı anlasmaya bıze dayıyolar ne teroru diye konusan cbaskanı kadar komık degıl tabı ama ıdare eder.


  • bryan fury  (12.05.16 17:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.