[]

ilköğretim öğrencilerine kodlama dersi verilmesi

siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? yine göstermelik bir şey mi sizce?

ben bu öğrenci profiliyle google'dan kod bulup yapıştırılacak bir olay olarak görüyorum.

waddaya think?

 
CoderDojo var ilkokul çocuklarına kodlama ögretiyor, yani scratch.mit edu adresinden oyun yapıyor çocuklar böyle bir şey olur iyi de olur.


  • amarat  (12.05.16 13:26:50) 
Jeff Atwood şöyle özetliyor bu durumun ne kadar yanlış olduğunu ki bir programcı olarak katılmamak elde değil:

- Kod yazmanın bir hedef haline gelmesi. Bu çok yanlış. Asıl hedefleri problem çözmek olması lazım. İçerisinde kod olsun ya da olmasın.

- Problemden önce metoda öncelik veriyorlar. Gerçekten bir problem var mı? Diğerlerinin kolaylıkla anlayabileceği şekilde bunu açıklayabilir misin? Yeterince araştırdın mı bu problemin sonucu olarak? Kod yazmak bu problemi çözer mi? Emin misin?

blog.codinghorror.com

Kod yazmaktan ziyade bence öğrencileri efektif problem çözmeyi, problemi küçük parçalara ayırarak adım adım problemin anlaşılması ve anlatılması, rasyonel düşünmeyi vb. konular öğretilse çok daha verimli olur.

Kod yazmak bir araç olmalı, amaç değil.
  • winston insani  (12.05.16 13:33:29 ~ 13:37:48) 
üniversitede bilgisayar dersinde kağıt üzerinde kodlama yaptıran hocama benzettim durumu. çocuk muhtemelen nefret edecek ve bir daha bakmamak üzere arkasını dönecek gidecek. bende öyle oldu.

yine de kodlama öğrenilmesi gereken bir olay bence ama öğretme metodu tartışılmalı.
  • ozdek  (12.05.16 13:38:58) 
Öğrenci profili açısından haklısın ama hiç yoktan iyidir bence. Zevki için öğrenecek öğrenci de çıkacaktır tek tük ya da zorla öğrense de ileride kendini geliştirebilecektir. Hatta kopya çekmek bile bir şekilde öğrenmektir. Aradaki tek tük öğrenciler kendini geliştirse yine kazanç.


  • aychovsky  (12.05.16 14:23:13) 
hiç verilmemesinden daha kötü olamaz


  • toro  (12.05.16 14:38:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.