[]

Tehlikeli Tür Sokak Köpeği

Merhaba,

Oturduğum mahallede birkaç haftadır bir köpek var. Önceden de 1 yıl kadar beslediğim için türünden eminim. Pitbull Terrier Tiger cinsi. Belli ki birisi bakamamış atmış sokağa, bizim çöp kutularında falan dolaşıyor. Geçen gün sabah bana baya bi hırladı. Önceden de tasmayla nasıl zor kontrol edebildiğimi bildiğimden tırstım. Belediyeye ve beyaz masa'ya kulağında küpesinin olmadığını ve sahipsiz bir şekilde köpeğin çocukların olduğu bir yerde dolaşmasının uygun olmadığını yazdım. Belediyeden gelen cevapta sadece o bölgede bulunan köpeklerin aşılı olduğuna dair otomatik bir cevap geldi. Türünü ve tehlikesini özellikle belirtmiştim oysa.

Şimdi yanlış anlaşılmadan bir de burada sormak istiyorum, çünkü sokak hayvanlarının hapsedilmesine karşıyım. Ancak diğer köpeklere göre tehlikeli türde bir hayvanın sokakta başı boş dolaşmasına belediye bir şey yapamıyor mu? Ona göre tekrar başvuracağım.

 
insanı öldürme kapasitesi olan köpeklerin itlaf edilmesi taraftarıyım. o köpekler tuttu mu bırakmaz ve çocuklar ona asla karşı koyamaz. umarım belediye zehirler.
not: hayvanseverim ama insanları daha çok severim. duyarlılık kasamayacağım.

  • hakim oynayin dedi  (12.05.16 10:20:01 ~ 10:20:37) 
bence tekrar arayin bunun sakasi olmaz. asili olmasi da birsey ifade etmez. ama ben kesinlikle iylaf edilmesine karsiyim. belki sahiplendirilebilinir tekrar?


  • beyteper canavari  (12.05.16 10:42:15) 
Ben de dağ başında oturuyorum. Ormana kurt köpeklerini bırakıyorlar oturduğumuz yerlere geliyorlar sonra. Belediye pek bir şey yapmaz ama bıktırana kadar arayın isterseniz. Belediye veterinerini tanıyorum. Biz aşı yapıyoruz ama sonra takibini yapmıyoruz. Sokakta gördüklerinin çoğunu aşısız say ve sevme demişti.
Onu birisi sokakta görüp alır muhtemelen. Burda husky bile gördüm birisi sahiplendi direkt.

  • jazzabel  (12.05.16 10:52:50) 
@mavicorap, tuhaf bir yerden girmişsiniz konuya. elbette öldürmesinler köpeği ancak diğer türlerden daha tehlikeli olmadığını savunmak da komik bence. sonuçta sadece görünüşüne bakarak yazmadım. 1 yıl kadar evimde beslediğimi söylemiştim. tekrar sahiplendirilmesi için işlemler yapılmalı ancak bunu yapacak kişi ben değilim. o yüzden belediyenin ilgilenmesi gerekiyor.

tekrar yazdım belediyeye. bakalım ne sonuç çıkacak.
  • ufukcel  (12.05.16 11:07:53) 
kendisine fırsat buldukça yemek verin, iyi davranın. bir süre sonra uysallaşacaktır.

bana ve köpeğime zamanında dişlerini gösterip hırlayan, havlayan, arkamızdan kovalayan, köpeğimi ısırmaya kalkan sokak köpeği şimdi beni gördükçe gelip elimi yalıyor, bir kuyruk sallıyor ki kuyruğu kopacak yakında, iyice yılışık oldu.

beyaz masa değil de, belediye'nin veterinerliğini arayın. kısırlaştırmasını, aşılarını falan yapıp geri bırakıyorlar.
  • peggy  (12.05.16 11:07:58) 
bence konuya en dogru acidan girdim, usenmedim size kaynak da buldum.

www.petfinder.com

eger ingilizceniz yoksa size cevirebilirim de fakat ozet olarak benim soyledigim seyi soyluyor.
pitbull'larin ozel olarak bir tehlikesi yok, onyargili bir insandan daha tehlikesiz diye ozetleyebiliriz. zira kendisinin su anda kendini korumak amacli tedbirleri disinda bir aktivitesi olmamis, fakat sizin istediginiz sekilde hayati sonlandirilirsa yargisiz infaz sonucu bir cinayete kurban gitmis olacak. kimin tehlikeli oldugu ortada.
  • mavicorap  (12.05.16 11:28:35) 
@mavicorap, ısrarla "sizin istediginiz sekilde hayati sonlandirilirsa" tarzda cümleler kullanıyorsunuz. hangi cümlemden bunu çıkardığınızı söylerseniz bence daha iyi anlaşılabilir dediklerimiz. tekrar yazayım türkçeniz yoksa. öldürülmesin, başı boş da bırakılmasın.


  • ufukcel  (12.05.16 11:33:21) 
Senin hayvanla aranı düzeltmen sorunu çözmez. Eğer agresif yetiştirildiyse diğer köpeklerden daha tehlikeli olabilecek bir tür bu. Sahibi sokağa atacak kadar tırışka bir tipse muhtemelen de öyle yetişmiştir. Çoluk çocuk için tehlike olabilir. Hayvan sahiplendiren gruplar var. Belki oralardan yardım alabilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (12.05.16 11:43:55) 
köpekler hakkında bi bok bilmeyen insanlar sürüsü. dövüşlerden, tecavüzden kaç tane köpek kurtardınız da ahkam kesiyorsunuz? hangi hakla bir hayvan hakkında yanlış bildiğiniz şeylerden dolayı ölümünü talep edebiliyorsunuz? dövüştürülen köpekler diğer köpeklere göre huzurun, yuvanın kıymetini daha iyi bilir, daha uysaldırlar.

Ek olarak, tiger diye bir cins yoktur. kürk renkleri pitbullarda çok farklılık gösterebilir.
  • mimimi  (12.05.16 11:52:34) 
oğlunuza, kızınıza, annenize ve babanız başta olmak üzere size veya bir yakınınıza zarar vermediği sürece bu duyarlılığınız sürecektir arkadaşlar. umarım böyle bir şey yaşamazsınız ama yaşarsanız, bu duyarlılığınızı devam ettirmenizi dilerim.

başıboş köpekler tarafından ısırılmak, küçük bir çocuk için travma ve belki de ölüm olabilir. hayvanseverlik bu değildir, zararlı olduğu bilinen türlerin hepsi doğal insan hayatından uzaklaştırılmalıdır.
  • hakim oynayin dedi  (12.05.16 11:54:53) 
American Pitbull Terrier yapısı gereği insandan çok hayvana karşı agresiftir, her terrierde olduğu gibi. O yüzden ilk tehlike altında olan siz değilsiniz.

Sokağa atıldığına göre kötü bir sahip tarafından yetiştirildiğini varsayıyorum, bakabilirseniz dişlerine bakın, kırık var mı? Vücudunda façalar var mı? Eğer böyle ise muhtemelen dövüşlerde kullanılmıştır. Herhangi bir Pitbull veya güçlü köpek default olarak saldırgan olmaz ama dövüş köpeği yavruluktan beri psikolojik sorun yaşadığından saldırgan tavır gösterebilir.

Size hırlaması illa saldıracağı anlamına gelmez, sizden tırsmış olma ihtimali de var. İşini bilen birisinin köpeğe yaklaşması lazım, Pitbull ortalama güçte bir köpektir ama bir insan için yeterince kuvvetlidir.

Olur da saldırırsa aklınızda bulunsun, 30-40 kilo arasındaki güçlü ırk köpek saldırılarında yapabileceğiniz en iyi şey kilo avantajınızı kullanmak, tekme atmak kaçmak vs. den çok daha verimli olur.

Bu arada yine Pitbull'un en güçlü köpek olduğunu zannedenler de çıkmış piyasaya, hayallerinizi yıkmak gibi olmasın ama Pitbull en güçlü köpekler sıralamasında ilk 20'ye zor girer.
  • once  (12.05.16 12:04:38 ~ 12:10:14) 
Belediyeyi arayın gelsin itlaf etsinler. İnsanlar canını, çocuğunu sokakta bulmadı. Köpekler insanlar tarafından türetilmiş doğada yaşamayan insanlar nerede yaşarsa orada yaşayabilecek bağımlı canlılardır. Şehir yaşamı köpeklere uygun değildir. Sokak köpekleri çoğu hastalığın taşıyıcısı bir o kadarının da konağıdır.


  • ThomasJefferson  (12.05.16 12:14:13) 
sayin ufukcel, peki sahiplendirilmeyecek ise belediyeden turkiye gibi cahil ulkelerde kotu bir unu olan bu kopege sizin israrinizla sizin mahallenizden uzaklastirildiginda nasil bir son beklediginini dusunuyorsunuz? bakin burada bile gerekli kaynak gosterilmesine, su anda online olan herkesin elinin altinda internet gibi bir kaynak olmasina ragmen boyle yorumlar var.
ben size onerimi yineliyorum, rehabilitasyon denilen bir kavram ve gercek. siz bile yapabilirsiniz, onemli olan icinizde sevgi ve sabir olmasi, sevgiyle edindiginiz bilgiler isiginda bu canliyi sizin dostunuz hale getirmeniz bir anlik karar meselesi, fakat once yarginizi degistirip bilginin, bilimin isigindan gitmelisiniz.
benim birebir tanidigim aile kopegi pitbull var, hatta boyle konustuguma bakmayin, o kopek bir tek beni sevmiyor, zira daha once kendisini uzen insanla ses tonlarimiz benziyormus. fakat en fazla bu kadar beni diger insanlari sevdigi kadar sevmiyor, ne isirma ne saldirma. bu kopegin yasadigi evde dunya tatlisi bir de kocuk oglan cocugu var. mutlu mesut yillardir yasiyorlar. bu hikaye sizin hikayeniz de olabilir. onemli olan onyargilari kirmak. einstein'a atif yaparsak, atomu parcalamak kadar zor olabilir ama ben sansimi deniyorum, yeter ki alalh'in yarattigi bu gunahsiz can kaybedilmesin.
bir de burada ya sizin cocgunuza vs nize saldirirsa diyenlere, sadece sunu hatirlatmak istiyorum, benim sevdiklerime zarar verenler sizin gibi cahil ve vicdansiz insanlardi, ne trafik kazalarina sebep olanlar, ne bomba patlatanlar, ne de kucucuk cocuklara tecavuz edenler pitbullar, biraz akliniz varsa gidin onlari itlaf edin.
  • mavicorap  (12.05.16 12:46:26) 
@mavicorap, ben de besledim aynı köpeği. Çekinmem de bundan dolayı zaten. Anlaşamıyoruz sizinle benzer şeyleri dememize rağmen. Saygılar sayın mavi çorap.


  • ufukcel  (12.05.16 13:16:57) 
dostum istanbuldaysan eger beyaz masaya yazmak yerine direk ara. ben yavru kedi copun yaninda hasta diye aramistim.gelip hayvani aldilar tedavi ettiler ve gelio geri biraktilar.


  • beyteper canavari  (12.05.16 16:46:03) 
Thomas jefferson ben seni itlaf edicem.


  • mimimi  (12.05.16 19:01:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.