[]

4 ay icinde memur olmam lazim?

Odtu siyaset mezunuyum agustos ayinda doktora yapmak icin amerikaya gidecegim. Esim kamu eczacisi. Istifa etmek yerine Ayliksiz izin alabilmesi icin doktoraya giden esinin -memur- olmasi lazimmis mevzuata gore. Su atama islerine cok yabanciyim bu isler o kadar kolay olmuyor biliyorum ama cayci falan kadrosu ise yaramaz mi (swh)




 
torpil ara.


  • baldur2  (12.05.16 06:19:28) 
O kadar kısa sürede kadrolu memur olamazsınız, mucize olsa yarın sabah iş başı yapsanız bile en makul kurumda bile aday memurluğunuz en az 6 ay sürer.


  • koskoca kirpi  (12.05.16 07:40:56) 
olamazsın


  • cekilmis gayfe  (12.05.16 08:39:59) 
Olsanız bile doktora yapmak için yurtdışına çıkmak kolay değil memurken. İzin alamaz doktoraya gidemeyebilirsiniz.


  • 1lisan1insan  (12.05.16 08:47:52) 
Senin ilacın ya mv danışmanı ya da özel kalem müdürü. Bi milletvekili ile görüş, belki yardımcı olur.


  • babilbaligi  (12.05.16 09:09:42) 
memur olsan da kurum sana doktora için gitmene izin vermez ki.
aynı şehirde derse gitmene bile izin vermiyorlar ne yazık ki.

  • alibaba06  (12.05.16 09:33:37) 
tut ki bir kadro buldun girdin. ilk yıl aday memursun. senelik iznin bile yok. onu geçtim kurumdan kuruma yurtdışı eğitimine gönderilecek kişilere ait farklı yönetmelikler var.

mesela spk 3 yılı doldurmamış memuru yurtdışına yollamıyor. üç yılı doldursan bile kıdeme de bakıyor. dışişleri 6 üniversite hariç -harvard, yale, hopkins vs- eğitime yollamıyor.

kanun diyor ki

Özel burs sağlayan ve bu burstan istifade etmesi için kendilerine aylıksız izin verilenler de dâhil olmak üzere burslu olarak ya da bütçe imkânlarıyla yetiştirilmek üzere yurtdışına gönderilen veya sürekli görevle yurtiçine ya da yurtdışına atanan veya en az altı ay süreyle yurtdışında geçici olarak görevlendirilen memurlar veya diğer personel kanunlarına tâbi olanlar ile yurtdışına kamu kurumlarınca gönderilmiş olan öğrencilerin memur olan eşleri ile 77 nci maddeye göre izin verilenlerin memur olan eşlerine görev veya öğrenim süresi içinde aylıksız izin verilebilir.

sen eğer devlet imkanları ile gidiyorsan bu doktoraya senin memur olma şartın yok.
  • ayiadam  (12.05.16 10:55:08) 
Devlet imkanlari ile gitmiyorum kendim basvurup da burs aldim. Mevzuati tam anlayamadim sanirim
www.saglik.gov.tr
Burada ayliksiz izinler bolumunde es memur olmali diyor memur olup istifa edince sart saglanmis olmuyor mu? Kurumun adina mi gitmem gerekiyor ille
  • fbeyza  (13.05.16 00:03:41) 
e tabii ki.

memuriyet kapsamında doktora/yl programlarına devlet tarafından gönderilirseniz, eşinizin de gelebilmesi sağlanıyor aile bozulmasın diye. ama siz kamuya girdikten sonra kendi kazandığınız doktoraya giderken memuriyetiniz düşecek(istifa etmezseniz).
  • antikadimag  (13.05.16 00:19:56) 
illa kurum adına gitmene gerek yok. devlet bursu ile falan gitsen de oluyor. ama zaten istifa edince tüm haklarından feragat etmiş olacaksın. o yüzden hiç kasma.


  • ayiadam  (13.05.16 11:17:06) 
illa kurum adına gitmene gerek yok. devlet bursu ile falan gitsen de oluyor. ama zaten istifa edince tüm haklarından feragat etmiş olacaksın. o yüzden hiç kasma.


  • ayiadam  (13.05.16 11:17:06) 
Devlet imkanlari ile gitmiyorum hocam sorun o iste onceki mesajda da yazdim. Devletin imkanini kullansam 5x2 10 yil hizmet zorunlulugum var. ortalamam dil puanim kendi kabulumu almaya burs bulmaya yetiyordu o yuzden. Simdi ben kendim burs buldum diye aile dagilabilir diyor yani bu mevzuat oyle mi?


  • fbeyza  (13.05.16 12:16:03) 
hocam bunun en kolay yolu eşin ücretsiz izine başvuracak. kurum reddedecek. eşin sonra devlet personele görüş soracak. yada kurum reddetmeden soracak. eski görüşlerde bunun hakkında bişi yok.

2-Yurt dışına öğrenci olarak giden kişinin memur olan eşine aylıksız izin verilir mi?

Devlet tarafından yurt dışına gönderilen öğrencilerin memur olan eşlerine aylıksız izin verilir.

devlet tarafından gönderilen diye açıkça belirtilmiş. devlet işi işte. akıl sır ermiyor.
  • ayiadam  (13.05.16 13:39:05) 
Mevzuati eksik anlamis gibi basvuralim bakalim o zaman ne cikacak


  • fbeyza  (14.05.16 03:11:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.