[]

Bankacılar acil bi bakar mısınız?-Haciz içerir

Bü arkadaşımın KYK kredisi dolayısıyla vergi dairesi maaşına haciz koymuş. Bu haciz işlemi tam olarak nasıl işliyor, tüm maaşı çekme yetkileri var mı? Bu hacizden dolayı bankalar arkadaşıma ihtiyaç kredisi de vermemişler. Vergi dairesine 2000 TL kadar bi para yatırması gerekiyormuş haczi kaldırmak için. Bu parayı yatırıp haczi kaldırdığı andan hemen sonra kredi verir mi bankalar arkadaşıma? Süreç nasıl işler bu gibi durumlarda? Acil cevap alırsak çok seviniriz. Teşekkürler şimdiden.




 
maaş miktarına göre maksimum 1/3 veya 1/4'üne haciz konur.
maaşına mı haciz koymuş yoksa banka hesabına mı bloke koymuş bu ikisini ayırt etmek lazım.
kredi puanı ebesininkini görmüştür. hemen düşer ama yükselmesi birkaç sene sürer.
  • cekilmis gayfe  (11.05.16 23:06:29) 
parayi cekmiyorlar. sadece bloke koyuyorlar tum hesaplarina. vergi dairesine gidip haczin blokenin kaldirilmasini isteyecek. faiziyle odemeyi yapacak orada. muhtemelen ogleden sonra blokeler kalkar. yalniz blokeyi kaldirin borcu odeyeyim yapmiyorlar. eger baska parasi yoksa bir arkadasindan borc alsin, odesin.


  • bim tribi  (11.05.16 23:06:38) 
Doğru diyorsunuz, maaş hesabına bloke koymuşlar. Vermezler mi şimdi bunu ödeyince kredi hemen?


  • devilred  (11.05.16 23:11:23) 
cıks çok zor bi baktırsın fonex puanına.


  • cekilmis gayfe  (11.05.16 23:18:47) 
bildigim kadariyla vergi dairesinin haczi kredi notunu etkilemiyor. ama once parayi yatirip blokeyi kaldirmasi lazim. kendisinde yoksa onun icin de es dosttan para bulamasi gerekir.


  • bim tribi  (11.05.16 23:23:32) 
Net bi cevap verirseniz çok memnun oluruz :(


  • devilred  (11.05.16 23:33:44) 
@bim tribi, benim gül gibi puanımı skertti :/ kredi çekip kapatayım dedim kredi kartı bile alaman dediler :(


  • cekilmis gayfe  (11.05.16 23:37:50) 
Olay gerçek mi ya hani olmuyordu, rahattık biz. Yİne ödemeyeceğim de.

Benim 12bin civarı.
  • Cursed Chico  (11.05.16 23:43:18) 
Maaş hesabına nasıl bloke koyarlar yahu? En fazla 4'te 1'ine haciz koyabiliyorlar diye biliyorum.

Maaşın tamamına bloke koyma diye bir şey var mı hakikaten?
  • henry gale  (12.05.16 00:04:53) 
Geçen gün bir arkadaşım benzer bir şeyi aradı. Dediler ki 'Borcunun asgarisini maaştan çektiğimizde maaşındaki haciz kalkar'. Dolayısıyla borcun 5'te birinin maaştan çekilmesi gerekiyor. Eğer borcun asgarisi maaşı geçiyorsa maaşa toplu haciz konabiliyor. Arkadaşım bunun için bayağı bir pazarlıkta bulunup 3-4 yere birden gitti, son nokta bu.İki gün önce konuştuk durumunu, güncel.


  • aychovsky  (12.05.16 00:20:29 ~ 00:21:18) 
bloke koyarlarken maaş hesabı olup olmadığına baktıklarını hiç sanmıyorum. ne kadar maaş aldığına falan da bakmıyorlar. adına açılmış ne kadar banka hesabı varsa hepsinde o an ne kadar para varsa bloke koyarlar. (borcun fazlasına koymuyorlardır herhalde)

bana da oldu 2 sene evvel. maaş hesabımdaki son 500tl'mi aldılar. 2014'deki kanunla yapılandırdım. bloke edilen miktar sonradan ona mahsup edildi falan.

gidip vergi dairesinde borcu yapılandıracak. ona göre de kaptırdığı para ilk taksit veya peşinat gibi mahsup edilebilir. veya dedikleri gibi para ile öder, daha sonra onlar da banka şubesine faks mı çekiyorlardı, ya da ona bir belge veriyorlardı da omi götürüyordu ne, şubeden blokeyi kaldırtır.

zor işler allah sabır versin.
  • feedback  (12.05.16 01:12:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.