[]

duyurudaki troller

Az sonra once shedracon vs mza duyurusunu gordum. Birtakım kullanıcıların troll olduğu konusunda çoğunluk hemfikir ve bunlarin açtığı duyurulara cevap verenlere acidiklarini belirtiyorlar. Peki kim bu troller? Neye gore, hangi kıstasa gore troll ilan ediliyorlar? Mesela ben troll müyüm?




 
yok gız seni tanıyoz troll diilsin raad ol. ben kefil olurum sana :)
mal mal duyuru açıp bu mallıkta ısrar edenlere troll deniyor kabaca.

  • cekilmis gayfe  (11.05.16 22:59:08) 
sana en güzel örneği vereyim (:

bana troll derlerdi eskiden.

beni yüz yüze görmüş birisin. gayet cici biriyim değil mi <3

insanların dediklerini pek umursamamak lazım. hele burada herkes dedikodu peşindeyken. ekşilisesi derim hep duyuruya.
  • disardayim  (11.05.16 23:01:13) 
cık troll değilsin senin duyuruların tutarlı.
cevap aldığı halde sürekli aynı duyuru açanlar, mallıkta ısrar edenler troll +1

  • rayde  (11.05.16 23:01:56) 
Aptal aptal hikayeler uydurarak insanların iyi niyetini sömürenleri, onlara mesai harcatanları troll kefesine koyarım ben. Geyik olsun diye yazıldığı belli olanları dışarıda tutuyorum elbette. Bir de iki ayrı hesaptan sürekli yazıp ortalığı kızıştıran, bunu da bir ego tatmin aracı olarak kullandığını gururla söyleyenler var.

Ekşi'de yazan proje hesapları da trolldür. İtinayla engel basılır.

Sen değilsindir herhalde yahu :)
  • sevgikusunkanadinda  (11.05.16 23:02:49) 
nick vermiyim şimdide bi arkadas var sürekli kadınlar ile ilgili duyuru aciyor.
yok su kadın beni evine çağırdı vs diye. trollun bayrak sallıyanı.

  • all girls dream  (11.05.16 23:03:14) 
@all girls, cenkist di mi asdfasfsadf o daha stajyer troll. çok amatör ya :D


  • cekilmis gayfe  (11.05.16 23:04:37) 
Sen troll'lük yapıyorsun, kadrolu troll yazmıştı biri az önceki duyuruya(üşendim sori bro), o hesap işte, bahsedilenler sürekli troll'leyenler.

Insanlar kandırılmayı sevmez, hele ki ciddiye alıp cevap verdiği soruların sırf geyiğine sorulduğunu öğrendiklerinde aldatılmış hisseder. O koca yürekli insanların duygularıyla oynayanlardır işte troll'ler...
  • baba jo  (11.05.16 23:08:12) 
cenkist +1,
dude,
shedracon,
birzamanlar sevgili coco.
  • kuzey li  (11.05.16 23:08:26) 
bi kız daha vardı. güya evlendi kocası kumarbazmıymış neymiş. nickini hatırlayan cıkar şimdi.


  • all girls dream  (11.05.16 23:12:22) 
belli bir hikaye uydurup onu geliştirip geliştirip hakkında duyuru açanların çoğu troll.biri vardı sürekli nişanlısıyla kötü ilişkisinden bahseden, nişanlısı aile şirketinde falan çalışıyordu ayrıldılar herhalde en son. o da mesela normal başlayıp sonradan trolle bağladı gibi.

mza bence tam troll değil ama arada uyduruyor sanki.sorunları var.
  • aquarium  (11.05.16 23:14:28 ~ 23:20:18) 
ciddi duyurulara cevap verilmezse insanlar elbet troll olur çünkü troll duyuruları bir tek cevap alabiliyor.


  • bu ne dunya kardesimmm  (11.05.16 23:16:29) 
Merhaba.
Bos isler bunlar.

  • stavro  (11.05.16 23:25:16) 
Merhaba.
Bence de.

  • damdanakan  (11.05.16 23:26:30) 
@all girls dream
senin dediğin madeleine elster ama kız son zamanlarda sürekli makyaj kıyafet sormaya başladı

  • niye ama  (11.05.16 23:28:02) 
@niye ama, o hesap başörtülü bir bacıya satıldı sanırım.


  • cekilmis gayfe  (11.05.16 23:33:36) 
Ben barahtrum adsfg

trolllük de özgürlük kapsamına girebilmeli ama insanlar katlanamıyor işte.
  • Cursed Chico  (11.05.16 23:35:54) 
mza net troll


  • Lola90  (11.05.16 23:58:02) 
benim için birkaç kriter var:

1. Genelde troll insan yoktur, troll soru vardır düşüncesi: soruyu soran "troll" addedilen biri dahi olsa soru meşru ise bana göre bir cevabı hak eder. ben cevap veririm, vermem. demek istediğim "ay bu troll niye buna cevap veriyolar ki" gibi bir tepki bana eşekçe geliyor. uç örnek vereyim: troll diye bilinen kimse bir matematik sorusu sorsa troll diye cevap vermemek saçma olduğu gibi bu insan sorusu kendisine rağmen geçerlilik kazansın diye matematik gibi kesin cevaplar verilebilecek bir konudan soru sormak zorunda değil.

soru duyurunun bir bileşeni. diğer bileşen de ona verilen bilgilendirici, paylaşımcı vs nitelikteki cevaplar.

şimdi ona çemkirip kendisi her soru altında geyik çeviren, cevap vermeyen kendisinin ne yapmakta olduğunu, burasının nasıl bir yer olduğunu, o "troll"ün mü kendilerinin mi duyuruyu daha amaca uygun kullandığını bir sorgulasın.

iş soruya gelince böyle bir ayrım bana daha mantıklı geliyor yani.

2. Troll insan belli durumlarda vardır düşüncesi:

a. "1"den hareketle, demek ki, sorduğu soruların büyükçe bir yüzdesi "trollce" olan, yani "meşru" olmayan kimsenin trolleme amacı güttüğünü, dolayısıyla olası bir troll olduğunu düşünmekte beis görmem; böyle bir durum bir genelleme yapmaya müsait olmuş oluyor. meşru nitelemesini açmam gerekirse: meşru soru gerçekten cevap almak isteyen, bunu yaparken kendi düşüncesini dayatmayan sorudur bence. dolayısıyla ajitatif değildir, despotça değildir. yanlış anlatmayayım soruyu soran kimse ikna olmadığı veya verilen cevabı anlamadığı müddetçe, tüm samimiyetiyle, sorusuna devam etme, tartışma hakkı olan bir kişidir bana göre. bu bana asla dayatmak gibi gelmez; aksini beklersem dayatma yapmış olurum. burası anket yeri değil, cevap verirken kendimizi beyan etmekten çok bir açıklama yapma amacını da güdüyoruz, ne de olsa. zaten bazı sorularda bunun yapılması özellikle isteniyor. soruyu soran bu isteklerde bulunduğunda troll deyip geçme gibi bir eğilim de gözlemlememiş olsam bundan bahsetmezdim ancak bence böyle bir eğilim zaman zaman görülüyor. cevapta ısrar edenle, cevapları kabul etmediği belli olan beyanat amaçlı retorik soruları sorup duranlar arasında bence ciddi bir fark var ve ikinci grup büyük olasılıkla troll bana kalırsa. ya da aşırı tepkisellik içerisinde olduğundan bihaber vaziyette ağır saçmalayan birinden bahsediyor olabiliriz.

b. görevliler: sözlükte uzun zamandan beri varlar, burada neden olmasınlar dediğim buraya yönlendirilmiş, maaşlı profesyonel troll grubu. nabız ölçtükleri ortaya attıkları sorulardaki ajitasyon derecesinden bariz olan, fişlemeci ve ortam yoklamacı, profilci bir gruptan bahsediyorum. amaç kimi zaman suça teşvik oluyor, kimi zaman dediğim gibi profilleme oluyor, bazen anket gibi insanların tercihlerini ortaya çıkarma amaçlı oluyor. ürün anketi yaptığı çok bariz kimseler var mesela ancak bunları o troll grubunda görmüyorum çünkü sağlamak istedikleri çıkar sorunun samimiyetinden eksiltmiyor: cevabını almak istediği soruyu soruyor gerçekten, cevabını umursamayıp aslında ne kadar insanın ve kimlerin ne düşündüğünü dolaylı olarak ölçmeye veya onları internette hür ifade ortamından suça teşvikle elimine etmeye çalışmıyorlar.
...

ben bazen trollerin, politik olanların örneğin, beslenmesi gerektiği taraftarıyım. çünkü biri illa ciddi bir cevap veriyor, soru o ciddi kimse sayesinde meşrulaşıyor zira buranın tek kullanıcısı bizler değiliz. google indexlemesini, ilk sayfada çıkan sonuçları ve bu sonuçların içeriklerini atıyorum adıyaman'daki bir internet kafede okumakta olan bir ergeni ciddiye almıyorsak çok zekice olmuyor. sonra bu ülke şöyle, böyle diye üzülüyoruz. kısacası soruya cevap mecburiyeti doğuyor. bir şeyi doğru bildiğini düşünüyorsan, onu paylaşman, en azından tartışmaya açman o sözünü ettiğim bir başkası için zaruri oluyor. beri yandan atıyorum gümüşhane'den senin o paylaşımını gören bir diğer ergen veya x yaşındaki bir kişi de çok geçerli karşı soruları veya düşünceleriyle senin benim zihnimi açacaksa ne ala. ben doğru olmak iddiasında olmaktan değil, doğru bildiğini konuşmaktan bahsediyorum kısacası.

o nedenle troll bence katmanlar içeren bir terim. senin troll olduğunu düşünmüyorum, örnek olarak sorduğuna göre sanıyorum "düşüncemin de senin için bir önemi olmamalı" dememe gerek yok ama yine de demiş olayım.
  • godoşu beklerken  (12.05.16 00:42:20 ~ 00:50:49) 
Yine bana troll demişler :)) anlattığım hiç biri yalan değil :))


  • cenkist  (12.05.16 01:53:06) 
Sen troll değilsin, senin problem farklı.

Çok hızlı cinsel hayatı olduğunu ima edip de, problem çıktığında çözümü buralarda arayan tipler baştan tutarsız. Bunlara cevap verenler de sikiş sokuş konularında bilgili görünmeye çalışan loser tayfası oluyor. "Al gülüm, ver gülüm" bir ilişkileri var.
  • arnold schwarzeneger  (12.05.16 10:27:43) 
Bendeki problemin hızlı cinsel hayatimdaki problemlerin cozumunu burada aramak olduğunu dusunuyorsan, öncelikle maalesef hızlı bi cinsel hayatım yok. İkincisi, burada sorduğum sorular daha çok gönül işi, sağlık problemleri, duyurudaki insan profili vs eksenli. Beni kastetmediysen bu mesajı dikkate alma.


  • damdanakan  (12.05.16 11:06:15) 
adımı duyunca koştum geldim. anca gelebildim kusura bakmayın :)

beni tanıyanlar var. ortalama bi 5-6 kişi gerçek yaşamdan. yazıştıklarım falan var. onlar açıklamayı yaparlar :P
  • mza  (12.05.16 16:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.