[]

evkur sizinde ananizin kızlik soyadini istedimi

Bugün gidip bir ürün almak için hesap actirdim. eleman tc den başladı ev Adresi is adresi derken anamın kızlik soyadını istedi bende düşünmeden söyledim o da sisteme girdi hesabı oluşturdu senedi hazırladı. Senette yazan bilgilere baktım benim ona söylemediğim doğum yeri baba adı falanda yazıyor, o anda anladım ki ellerinde kullandıkları bir Data var ordan bu bilgileri de çekebiliyor tc yi girince.

Eve gelince anamin kızlik soyadını verdim diye tedirgin oldum. Gerçi kimlik bilgilerimiz yakın zamanda çarşaf çarşaf yayınladı zaten malum.

Bu adam bi tek benden mi anne kızlık soyadı istedi yoksa her yenı hesap actirandan dan isteniyor mu?

 
ben olsam vermezdim.

hassas bilgi
  • nucleon  (11.05.16 21:42:11) 
evkur'u bilmem de, geçen anam gelip "face'deki ismime kızlık soyadımı da eklesene, herkes öyle kullanıyo" dedi. sosyal medya yüzünden artık o bilgi bile o kadar gizli değil.

yine face'de dayım oldukça aktif, ben de "dayıcım şöyle böyle" diye yorum yapıp duruyorum. al ikinci kolaylık..
  • manuel mandalina  (11.05.16 21:53:32 ~ 21:54:38) 
anne kızlık soy adının bir esprisi yok, şöyle ki. bankaya vs. illaki anne kızlık soyadınızı doğru vereceksiniz diye bir şey yok, önemli olan verdiğiniz kelimeyi unutmayın. Misal ben her bankaya farklı anne kızlık soy adı veririm, ama kendi arasında belli bir bağlantısı olduğu için de hangisine ne verdiğimi unutmam :)

zaten finans kurumlarında anne kızlık soyadınızı kontrol edebilecekleri bir sistem veya havuz yok, tabi siz önceden o kuruma bildirim yapmadıysanız.
  • koskoca kirpi  (11.05.16 22:11:17) 
@koskoca kirpi; o dedigini bende yapıyorum bankalarda. Kızlık soyadı farklı vermiştim.

Ne bilim iskillendim ya.
  • Bysb  (11.05.16 22:33:51) 
@Bysb eğer aynı soyadı verdiğiniz bir banka varsa ve mevcut durumunuzdan çok rahatsız oluyorsanız (oradan adınıza işlem yaparlar vs. diye şüpheleniyorsanız), gidin banka şubenize annemin kızlık soyadı sisteminize yanlış işlenmiş herhalde çağrı merkezinden şifre alamıyorum deyip değiştirin tanımlı soyadını :)

kimlik no.dan adres ve nüfus bilgilerine ulaşmak çok kolay, ama kızlık soyadı siz beyan etmezseniz finans kurumlarında bilinmiyor.
  • koskoca kirpi  (11.05.16 22:52:49) 
@koskoca kirpi benimde aklımda o var zaten. bir bankaya verdiğim kızlık soyadı ev kura verdiğimle aynı. tamda dediğin şeylerden şüphe duyup rahatsızlık hissediyorum, bankaya gidip değiştirmeyi planlıyorum.


  • Bysb  (12.05.16 12:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.