[]

İngilizce geliştirme hayalleri..

Mutlu esmeyen günler..
Üniversite öğrencisiyim ve kendi çapımda ingilizcemi ciddi anlamda geliştirmek istiyorum,ince hikaye kitapları okuyup çevirmek gibi düşüncelerim var, sizce ne gibi bir yol izlemeliyim veya bunun gibi ingilizce geliştirmeye yarayan kitap veya telefonda kullanabileceğim uygulamalar var mıdır ?



 
duolingo ya bi bak derim seviyesi biraz basit gelebilir ama idare eder.heh de interpals diye bi site vardı ordan da yardımcı olacak yabancı arkadaşlar bulabilirsin.


  • orixim  (11.05.16 18:46:24) 
Her ne kadar şimdi buraya aksi yönde düşünen bir sürü kişi üşüşecek olsa da öncelikle sağlam bir gramer temelinizin olması gerekiyor. English Grammar in Use veya Betty Azar'ın Understanding and Using English Grammar kitaplarını alıp çalışın. Gramer temeliniz olmadan tek başına kitap okumak, film izlemek işe yaramayacaktır. (Dil öğrenmekle ilgili İlber Ortaylı'nın da geçen bu yönde konuşması vardı.)

Ondan sonra sözgelimi www.ted.com videolarını altyazılı olarak izleyebilirsiniz. Oldukça faydalı ve eğlencelidir. www.quora.com gibi sitelerde ilginizi çekecek soru-cevapları okuyabilirsiniz. Bu arada ingilizce öğrenmekle ilgili çok yararlı bir site: www.engvid.com
  • microfiction  (11.05.16 18:50:13 ~ 18:51:12) 
roman oku panpa. ben eskiden 2 satır okumaya korkardım şu an ingilizcem pek iyi değil ama intermediate kitaplar okuyabiliyorum. yüzde 90 ını anlıyorum. onun dışında listening için effortless ienglish ve dizilerden gidiyorum. şindik böyle bende. biraz daha gelişeyim konuşmaya ve yazmaya da çalışcam.

bir de düzen gerekiyor. eğer çevrende ingilizce pratik yapabileceğin ortam yoksa her gün 1 saatini atıyorum düzenli olarak ayır. yoksa hemen unutuyorsun öğrendiğini
  • tute  (11.05.16 19:10:00 ~ 19:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.