[]

game of thrones cok tirt bi dizi degil mi ya?

harcanan paralar, calisan insan sayisina, produksiyona vs..bakiyorum diger taraftan ortaya cikan ise. arada derin ucurum var gibi. uzaklara bakmali sanat filmi gibi bos konusma sahneleriyle dolu.




 
Allah taş eder


  • gozu acik sevisen yahudi  (11.05.16 17:00:33) 
aslında değil, çoğu boş gelen sahnenin altında ne teoriler olduğunu ve gelecek bölümlere hatta bazen eski hikayelere gönderme yaptığını gördük.
edit: imla

  • cabiday  (11.05.16 17:02:06 ~ 17:02:26) 
sonuna kadar katılıyorum, hatta genel olarak orta dünya sevmeyen insanım.


  • kuzey li  (11.05.16 17:02:28) 
Aynen ya bir muhteşem yüzyıl, bir binbir gece değil.


  • naberabi  (11.05.16 17:03:09) 
Tövbe de. Şaka bir yana, beklenti ve zevk meselesi. O türü sevmeyince, o da kötü geliyordur. Bazısı günlük hayattan parçalar ister, bazıları toplumsal mesajı olsun, bazısı ibretlik olsun ister. Sevdiğin gruptan değilse yapacak bir şey yok.


  • aychovsky  (11.05.16 17:03:18 ~ 17:05:31) 
ya medya goygoyu aşikar
çok karakter çok hikaye var
dizi bütünlüğü zor
efektler zayıf
ama izliyorum.
  • basond  (11.05.16 17:04:22) 
tırt değil bence. ancak önümüzdeki sezon biteceğini göze alırsak, tahmini 17 bölümde kalan milyon tane soru işaretine nasıl cevap verecekler, o 17 bölüm ne kadar havada ya da ne kadar detaylı olacak çok merak ediyorum doğrusu.


  • m murphy  (11.05.16 17:04:41) 
aslında boş konuşma sahnelerinin kesilmiş hali game of thronesu oluşturuyor. sahneler oradan oraya atlıyor ve kilit konuşmalar dışında bir şey aktarılmıyor. ara sıra aktarılsa da bu o karakteri iyi analiz etmemiz gerektiğini vurguluyor. yani bu adamı tanımalısınız diyor yapımcılar kısaca. mesela tyrion ve jaimenin böcek sahnesi buna uyar.

aslında ben dizinin daha uzun olup boş konuşmalar içermesini isterdim ama oradaki dünya o kadar büyük ki her karakter başrol olabiliyor. yani öyle bir şey yapsalar bile dizi sıkmazdı ki isteklerde bu yönde.

ayrıca harcanan paranın hakkını veriyor. ama son zamanlarda bu kadar popüler olması beni birazda olsa sıktı açıkçası. mesela dizinin ilk 2-3 sezonu şimdiki 6 dan daha iyi. got ekibi diziyi insanlara göre şekillendirmemeyi amaçlasa da bu konuda taviz veriyor son zamanlarda bence. izlensin de hikayenin amınakoyim kafasındalar. (dizi zaten kitaptan çıkmış duyduğum kadarıyla)
  • freetakilir  (11.05.16 17:06:19) 
yakışıklı adamlar olmasa izlemem, açık net söylüyorum.


  • devilred  (11.05.16 17:08:11) 
tırtın önde gideni


  • ben ben sarisinim ben  (11.05.16 17:08:37) 
değildi aslında. ama tırtlaştı cidden. bi bok olduğu yok.

not: kitaplarını okumuş biriyim.
  • eindaclub  (11.05.16 17:15:15) 
Rostan sonra bıraktım


  • kargn  (11.05.16 17:19:28) 
derinlik pek yok.
olaylar baya yüzeysel ve hızlı gelişiyor.
her karakter kişilik yapısı olarak uçlarda. normali geçtim, normale yakın karakter yok.
sırf arkadaş ortamında muhabbet olsun diye izlemeye devam ediyorum.
  • yons  (11.05.16 17:23:08) 
May the old gods and the seven çarpmak you.


  • equine  (11.05.16 17:23:19) 
Şaka falan bir yana da, bazı cevapları okuduktan sonra bi kanım dondu.
Bu sezonun neresi sıkıcı, nasıl bir bok olmuyor yok artık ya.
3 bölüm yayınlandı hepsinde aksiyonlu olaylar, gelişmeler oldu. Ölenler, dirilenler havalarda uçuyor ama bir bok olmuyor, sıkıcı yani öyle mi. Önceki sezonları mı hatırlamıyosunuz anlamadım ki
  • naberabi  (11.05.16 17:29:33 ~ 17:30:00) 
Cok iyi bir dizi. Ancak 5. Ve 6. Sezonlari tirt. 6. Sezon berbat basladi simdilik. Bunun sebebi artik senaryo yazacak kitap olmamasi. Senaristlerin testi bu sezon olacakti ve su ana kadar agir bir sicis soz konusu. Yaprak dokumu tarzi uzaklara bakis sahneleri hizla artiyor.

Yapmalari gereken, gods of the arena tarzinda, yeni kitap cikarken westeros un yeni karakterlerle tarihi anlatacak flashbackler olusturmakti. izleyici bunlari merak ediyor. Bu sezon en cok flashbackler tutuyor.

Erken bitmesinde ve fazla zorlamamalarinda fayda var. Ancak dizi kitaba ne kadar yaklasirsa o kadar iyilesiyor. Ilk 4 sezonuna masterpiece diyebilirim.
  • joy luck club  (11.05.16 17:49:54) 
Ya dizi iyi mi kötü mü bilmiyorum , fantastik kurgu sevmem ondam izlemedim ama muhabbetinden bıktım amk. tam 2 arkadaşla oturuyoruz iki lafın belini kırarız diye hevesleniyorum, bi başlıyolar ejderha aşağı jon snow yukarı, hay ejderha siksin sizi diye bağırıcam bi gün.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.05.16 17:51:16) 
Yanıtlara bakınca eksik olduğunuzu düşündüğüm bir nokta var ki o da şu, Game of Thrones bir roman serisidir. Dolayısıyla TV dizisinden önce bu yönüyle değerlendirmelisiniz.

1. Derinlik yok noktasına katılmıyorum, tersine karakter derinlikleri çok zengin bir evren ama bunu dizide ne kadar yakalayabilirsiniz tartışılır. Sadece yan karakterlere (ana özne olmayan diyelim) odaklanmış kitapları vardır. Davos Seaworth, Arya Stark, Brienne Tarth hatta Podrich Payne. Ve hiç ana karakter (Daenery, John Snow, Tyrion Lannister, Jamie vb.) görmeden yüzlerce sayfa okursunuz.

2. Seri fantastik öğelere sahip olmasına rağmen (ejderhalar, büyü, büyücüler, yaratıklar vb.) bana göre temeli politik-dramdır. Evet bir sürü olay döner, gelişir ama gidip de özel efektler, fantastik öğeler amacıyla seyrederseniz tatmin etmeyebilir. Zaten dizide bu politikanın karşılığını tüm detaylarıyla göremiyorsunuz çünkü satır aralarındaki konuşmalarda gizli pek çok ayrıntıyı sunamıyor.

3. Başka dizilerle karşılaştırılabilir ama bu seri dediğim gibi kitap düzeyinde başlamıştı. Şu noktada da zaten kitap ile dizi bazı noktalarda kesişse de farklı senaryolar üzerinden ilerliyor. Ben de dizide bazı noktaları eleştiriyorum, ucuza kaçılmış senaryo kararları var, kabul ama tırt demek için 2 kere düşünmek lazım.

Herneyse, sevip sevmemek size kalmış tabi, iyi seyirler dilerim :)
  • burka  (11.05.16 17:52:30) 
bir lost değil..


  • confessions of an adman  (11.05.16 18:26:00) 
Değil, beğenmeyen izlemesin.


  • i was made for you  (11.05.16 18:36:57) 
çarpılırsın eciş bücüş olursun


  • KidLazer  (11.05.16 18:58:08) 
bana ergen dizisi gibi geliyor bilemiyorum.


  • nothing in my way  (11.05.16 19:17:40) 
Zevke göre değişir aslında. Ben mesela ortaçağı işlemesinden fantastik olmasından falan degil de entrikalara kafam basmadığından izlemiyorum. O birilerinin kuyusunu kazmalar inceden birilerini sırtından vurmalar falan geriyor beni. Türk dizisi izlemememin sebebi de bu zaten yok o onunla yatmış yok o onun düşmanıymış falan aklında tutmak çok sıkıntı. Bu yüzden genelde bir olayın en fazla 3 bölümde sonlandığı Doctor Who, Sherlock, Merlin tarzı diziler izliyorum. Basit insanım ben.


  • ceann deas  (11.05.16 19:56:15) 
bir lost değil +1

baya iyi dizi bence.
  • himmet dayi  (11.05.16 20:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.