[]

Vize Alırken

Merhaba;

Temmuz ayında Hollanda'ya, ablamın yanına gitmeyi planlıyorum. Vizeye kadar olan her şeyi hallettim ama iş vize almaya gelince, istedikleri bin tane şeyle gözümü korkutmuş bulunmaktalar.

Bulunduğum şehirden Hollanda vizesi alamıyorum. İstanbul ya da Ankara'ya gitmem gerekiyormuş. Şengen vizesi almayı istiyorum aslında ama Avrupa'ya giriş yapacağım ülke Hollanda olduğu için Hollanda vizesi için başvuru yapmam lazımmış. Aslında ne soracağımı da tam bilmiyorum. İlk kez yurt dışına çıkacağım. Kafam allak bullak.

Vekaleten başvuru falan da yapılıyormuş, bunu nasıl yapıyoruz mesela?

Ayrıca bir yıldır işsiz görünüyorum sistemde, beni direkt mülteci olarak göreceklerini ve kolay kolay vize vermeyeceklerini söyledi bir arkadaşım. Ablamdan davetiye falan da isteyeceğim bu işimi kolaylaştırmaz mı?

Ablam Hollanda'da yaşıyor ancak ben Almanya için vize almak istesem, ablamın davetiyesi işime yarar mı?(bu kısmı ben yanlış anlamışım, bu soru iptal)

Bir yol gösterecek var mı?

 
velaketen başvuru yapamazsın. parmak izi vermen lazım. hangi şehirdesin? hollanda davetiyesi ile almanyaya başvuramazsın


  • fanila  (11.05.16 15:28:02) 
Kötü haberi vermek istemem ama çalışmayan, ablasından davet mektubu almış biri %99 ihtimalle potansiyel göçmen damgası yiyecektir. Vize başvuru evrakları ve ücretine yazık olur.


  • cakabo  (11.05.16 15:28:34) 
paran ve malın varsa işinin olup olmamasının önemi yok
yani bankada para, tapu, araba vs varsa üzerine bunları gösterirsen rahat alırsın.

  • rentts  (11.05.16 15:29:29) 
evim var. çok büyük meblalar olmasa da bankada para da gösterebilirim. şehir trabzon. göçmeye de gitmiyorum. bunu ispatlamamın bir yolu yok mu yahu?

peki almanya hava alanına iniyorsam almanya vizesi almam gerekiyor değil mi? dusseldorf'a inip oradan hollanda'ya geçmemin bir önemi yok. nereye iniyorsan oranın vizesi, nerede yaşayacaksan oranın vizesi değil?

(anneye anlatır gibi anlatabilirsiniz)
  • m murphy  (11.05.16 15:33:38) 
mal mülk göster ailenden sana sponsor olmasını iste alırsın. ama ablan davetiye göndermesin sen bookingten falan rezervasyon yap.


  • sta  (11.05.16 15:35:05) 
Ablani karistirma
Hollanda'ya basvurdugubda sana zaten schengen vizesi verilecek
Kalem kalem ne istedikleri yaziyor. Issiz oldugun icin buyuk ihtimal sponsor isteyecekler. Anneni ya da babani gosterirsin. Onlarin banka dokumlerini isterler

Eger istedikleri her seyi sunarsan vize alirsin
  • la noix  (11.05.16 15:36:30) 
bir önceki duyurunda burayı terkediyorum diyordun? şimdi göçmeyeceğim diyorsun?


  • fanila  (11.05.16 15:36:50) 
@fanila; amacım ilk başta temelli gitmekti. hala temelli gitmek istiyorum. ancak o işler öyle kolay olmuyormuş diye öğrendim. bu gidişim keşif amaçlı olacak yani.

cevaplar için çok teşekkürler. yalnız, aşama aşama olacak gibi anlatıyorsunuz. işsiz olduğum için benden sponspor isteyecekler ve ben onlara banka dökümleri vereceğim ya, bu bir kaç kez olacak görüşmelerle mi belli olacak? keza istedikleri belgelerde sponspor olayına değinmemişler mesela. git gel mi yapacağım sürekli?

bir de, eğer ablamı karıştırmayacaksam, bulunduğum şehirde almanya başvurusunu yapacağım yer var. almanya kabulü daha kolay olur gibi geliyor bana, almanya'ya başvurayım o zaman?

son olarak, referans veren bir tanıdığımız var. bu referansı kullanmam bana ne kadar fayda sağlar?
  • m murphy  (11.05.16 15:45:46) 
bak anneye anlatır gibi anlatıyorum.
1. ablan sana belediyeden davetiye gönderecek. davetiyede masraflarına sponsor oluyor mu diye bi kısım var orayı kesinlikle dolduracak. sponsor olduğu için ablan kendi hesap dökümlerini vs de gönderecek. davetiyenin aslının gelmesi lazım.
2. vfs global ankara şubesinden randevu alacaksın. vfsnin trabzonda da şubesi var ama oradan hollanda başvuruları alınmıyor.
3. toplaman gereken evraklar:
* vize başvuru formu
* biyometrik fotoğraf
* seyahat sağlık sigortası
* uçak bileti. (gidiş dönüş satın alınmış olsun)
* AKRABALIĞINIZI KANITLAMASI İÇİN GÜNCEL TAM TEKMİL NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ!!!
* içinde para varsa banka hesap dökümlerin, üzerine tapu, araba ruhsatı bok püsür
* davetiyenin aslını da getireceksin tabi
* pasaportunun fotokopisi
4- vfsye gidip başvurunu yapıyorsun, parmak izini veriyorsun. pasaportunu tekrar ankaraya gidip almak istemiyorsan kurye hizmetinden satın alıp trabzona kuryeyle göndertiyorsun.
______________

Hollanda'ya gideceksen Almanya vizesini unut. Davetiye vs olmadan Almanya başvurusu yaparsan sıkıntı yaşarsın. Ayrıca hangi ülkeye gideceksen veya hangisinde daha çok kalacaksan oradan başvuru yapman daha önemli. Düsseldorf'ta bi ayrıcalık var. Düsseldorf Rotterdam'a falan yakın olduğu için ve Hollanda'ya uçak biletleri pahalı olduğu için bazen insanlar Düsseldorf'a aldıkları uçak bileti ile Hollanda'ya vize başvurusunda bulunuyorlardı, sıkıntı olmuyordu.

Almanya kabulu neden daha kolay olsun amk ya? Hollanda'da ablan varken neden Almanya'dan daha kolay vize alabilesin? Referanstan kastın ne?
  • fanila  (11.05.16 15:54:52 ~ 15:56:04) 
@fanila, biriniz ablanı karıştırma diyor, biriniz davetiye iste diyor. burada bir doktor tanıdığımız var. buralarda taşaklı bir adam. onun referansı ile işin kolaylaşır tarzında bir şey dediydi çalıştığım yerdeki müdür. referans oalyı diye bir şey varsa, bilen bilir diye sordum buraya.


  • m murphy  (11.05.16 16:06:36) 
ya saçmalama abi ne referansı ya? işe mi giriyorsun? hollanda büyükelçiliği ve hollanda baş konsolosluğu türkiyedeki vize departmanlarındaki sorumluluğu kaldırmak için vize başvurularını elektronik olarak pragdaki merkeze gönderiyor, oradan yanıt geliyor. sor bakayım o doktora pragdaki hollanda büyükelçiliğinde tanıdığı var mıymış?


  • fanila  (11.05.16 16:10:16) 
ya bence sen bi once google'a vfs hollanda vizesi yaz, ordan istedikleri evraklara bak


  • la noix  (11.05.16 16:30:01) 
ne bileyim olm, atm başında işini başkasına yaptıran 60 yaşındaki nene gibi cahilim bu konuda. evraklara falan baktım. 1000 liradan fazla masraf çıkacak her bir boku yaptıktan sonra. red yersem boşa gidecek o kadar para. hadi parayı siktir et, bir kez red yersem ondan sonra da kolay kolay vermezler herhalde vize falan.

neyse tamam. şu sorunu netleştiremedik: ablamdan davetiye isteyeyim mi istemeyeyim mi? bir yıldır çalışmadığım için potansiyel göçmen damgası yer miyim?
  • m murphy  (11.05.16 16:37:47) 
ABLANDAN DAVETİYE İSTEMELİSİN.
Her halükarda sponsor göstermen gerektiği için bu sponsorun seni ağırlayacak kişi olması büyük artı.

sen her halükarda zaten potansiyel mültecisin ama bunun en sağlam yolu davetiyedir.
  • fanila  (11.05.16 16:39:17 ~ 16:40:47) 
davetiye kesinlikle işe yarar. oraya gezmeye gittiğini ve sürekli kalmayacağını kanıtlaman lazım. dönüş biletini rezerve et ve ekle mesela.

ayrıca vekaleten başvuru tabiki mümkün. arkadaşım benim yerime başvurdu. ikimizde vize aldık. üstelik vekalet vermemiştim :))

şunu da ekleyeyim, gezmeye gidiyorum tarzında bi plan çıkartman daha hayrına olur bence. gidiş dönüş biletleri, kalacağın otellerin rezervasyonları, geri döneceğini hissettireceğin türkiyedeki varlıkların. tecrübeliler daha iyi bilir tabi ama bunu da aklında bulundur.
  • paintov  (11.05.16 17:49:54 ~ 17:53:40) 
BİLİP BİLMEDEN SAÇMA SAPAN YAZANLARA İNANMA. 2014 KASIM AYINDAN BERİ UYGULANAN VIS KANUNUNA GÖRE PARMAK İZİ VERMEN GEREKİYOR. AZICIK ARAŞTIRIN AMK. ŞU İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEKTEN VAZGEÇİN.


  • fanila  (11.05.16 17:52:37 ~ 17:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.