[]

vize olayini biz mi abartiyoruz?

gecen bi tanidigin face'de resmini gordum. ingiltere'ye 6 ayligina dil kursuna gitmis. ingilizcenin i'sini bilmez, issiz, gucsuz bos beles biri.

onun disinda gene psv taraftarinin dalga gectigi multeciler vardi ispanya'da. hepsi turkmus. ve bildigin bizim kosebaslarinda dilenen cingeneler.

keza bikac ulkede bulundum. o kadar cok evsiz, ipsiz, sapsiz gocmen gordum ki anlatamam.

ve son olarak bizim ulke. gectim vatana, dunyaya faydasi olmayan yuzbinlerce afgan, hintli, suriyeli, romen vs..bos beles gocmen var sokaklarimizda.

sizce biz mi abartiyoruz?

 
abartıyo muyuz?
hiç schengen belgesi toplamadın galiba...
ben daha önce çok topladım ve an itibariyle de topluyorum böyle bir ilkellik yok.
bize resmen 3. dünya ülkesi muamelesi çekiyolar ve bir de para alıyorlar.
vs vs...
  • rentts  (11.05.16 15:31:32) 
bazen hic olmayacak adamlara red verdikleri icin insanlarda bir korku olusmus durumda. onun disinda o kadar da abartilacak bir durum degil elbet.(belge toplama kismi sacmaligin daniskasi elbette)


  • brkylmz  (11.05.16 15:35:46 ~ 15:36:34) 
Onlarin vatandasi elini kolunu sallayip gelirken benim ebemin nikahini sunmam dokunuyor tabii ki. Ayrica aldiklari para da az buz degil. Isp konsolosluguna gunde 200 basvuru oluyormus. Acin bakin kac para bi basvuru


  • la noix  (11.05.16 16:27:40) 
Adam dil kursuna gitmis, ingilizce bilmesine gerek yok ki? Genel olarak yurtdisina giderken ingilizce ya da baska dile gerek yok ki bence, oyle bir zorunluluk mu var? Benim annem babam da bilmiyor ama takir takir vize aldilar hep.

Psv taraftarinin igrenc bi sekilde dalga gectikleri cok buyuk ihtimalle bulgaristandan ya da romanyadan gocen turkce bilen cingeneler ya da turkler, turkiyeden geldikleri zannetmiyorum cunku onlara vize vermezler.

Bizde sadece suriyeliler cok, onun disinda diger ulkelere gore cok cok azdir gocmen sayisi. Sadece herkes istanbulda toplandigi icin cok gozukuyor olabilir. Avrupa'da gocmenler buyuk sehirlerde coklar dogal olarak ama koylerde bile varlar. Allahin unuttugu koylerdeki cin lokantalarini ya da hint lokantalarini gormenizi isterim :)

Onun disinda vize icin belge toplamak, "acaba kac gun verecek" diye beklemek en rezil olani, bir de ustune para vermek... Oradaki muamele. Red yesen neden diye soramazsin vb. alti ustu turistik gezi, illegal takilmak isteyen her turlu basariyor zaten,'neden boyle aptalca seyler..
Yani oyle iste.
  • kuehles blondes  (11.05.16 17:32:53) 
Bence abartmiyoruz. 40 tane evrak toplayip getiriyorsun, yok islak imzasi, yok yetkili imzasi, yok bu olmamis diyorlar gidip dogrusunu alip getiriyorsun, takla atiyorsun yani kisaca. Sonra butun bunlarin ustune duruma gore seni bir de yanina cagirip sorup sorusturuyorlar acaba vize versek mi diye. Aliyorsun almaya ama boyle iste durum. Bence abartmiyoruz.


  • stavro  (11.05.16 17:55:58) 
Açıkçası ben turist vizesinin, hatta genel olarak vizenin nedenini anlayamıyorum. Öyle veya böyle, tamamen şans eseri dünyanın bir köşesinde doğuyor herkes. Bir yerde doğanın hiçbir yere doğru düzgün girmesine izin verilmezken, diğeri elini kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyor, bunu benim aklım almıyor. Alt tarafı yapılacak olan da biraz gezmek. Bir ülkeyi komple zararlı veya öcü gibi görerek 'O ülkeden gelen herkes önce hırsız, tecavüzcü, vb. olmadığını kanıtlasın' demeyi algılayamıyorum. Suçluysa zaten engellemenin başka yolları da var.

Saçma bir ülkeye gitmek için bile bir ton evrak topladıktan sonra, 'Valla evim, işim burada. Geri döneceğim' dercesine yalvartmak ve o süreç çok yorucu ve zahmetli.
  • aychovsky  (11.05.16 18:03:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.