[]

24-25 yaşında tel takılır mı?

Selam,

Ağzımın bir tarafındaki köpek dişim ile ondan sonraki diş arasında yarım dişlik boşluk var. 20likleri çektirmeyeyim sıkıştırsın diyordum, doktor alan çok sıkıştırmaz, tel takıp arayı açıp implant filan yapılır dedi. ne kadar süreyle tel takılır derim, ortodontiste bi görün dedi.

lisede üniversitede tel takan insanlar vardı ama şu yaşımda çevremde tel takan kimse yok.

dişlerin durumu beni rahatsız ediyor mu? -hayır
dişlerim daha iyi olsa iyi olur mu? -evet

tel ile ilgili hiçbir bilgim yok, asitli şeyleri zaten tüketmiyorum, bisküvi filan da yemeyiz eğer gerekirse. spor yaparken, koşarken tel sıkıntı olur mu?

durum bu. soru başlıkta.

 
elmayı ıstıra ıstıra yiyemiyor muyuz :(


  • fakyoras  (11.05.16 12:30:33) 
yiyemiyorsun maalesef.


  • all girls dream  (11.05.16 12:36:47) 
Takılır, bir iki sene dediğin nedir ki


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (11.05.16 12:39:45) 
takılır yıllar önce uzmandan dinlemiştim bir yaşı yok. ben de 32 yaşındayım ve taktırmayı düşünüyorum ama çok iş var ağızda maalesef :( bi de yıllar önce ortodontist çene ameliyatı olmadan tedavine başlanmaz demişti tekrar muayane olmak istiyorum o yüzden.


  • bay b  (11.05.16 12:58:44) 
28 yaşındayım 2 ay önce taktırdım ben de. dişlerim çok bozuk değildi, niye taktırdın diyen de çok oldu hatta. ama hep aklımdaydı, yaptırdım pişman da değilim. başta bir garip geliyor tabii ama alıştım artık. ön dişlerimle bir şey ısıramıyorum erik filan yiyemedim. ama arka dişlerle yiyebiliyorum. doktor bir sene durur dedi.


  • şubatsonrası  (11.05.16 13:23:26) 
diş çok önemli ama çok sancılı bir dönem. ben 3 sene taşıdım, kabus gibiydi. gülünce bildiğin zürafaya benziyor insan, simit yiyemiyorsun mesela, susam sokağı gibi oluyor dişler.

ama iyi ki de yaptırmışız diyorum. ama bu yaşlarda psikolojik olarak baş etmek zor üstadım. ama evliysen yaptır.
  • hakim oynayin dedi  (11.05.16 13:25:11) 
o zaman bir soru da benden gelsin

bir düşün ön yüzeyine takılanı var bir de arka tarafına. sanırım arka tarafa takılan tel her durumda uygulanmıyor. bunun uygulama kriterleri nedir hangi durumlarda arkaya takılabilir?
  • KidLazer  (11.05.16 13:28:18) 
hem öne hem arkaya taıkılıyor zaten. benim arkadakiler hala duruyor.


  • hakim oynayin dedi  (11.05.16 13:37:13) 
yok benim kastettiğim dişin ön yüzeyiyle arka yüzeyi. bazılarında dişin ön yüzeyinde sadece ince bir şerit tel oluyor o metal aksam ise dişin arka yüzeyine yapıştırılıyor ben bundan bahsediyorum dikkatli bakmazsan anlamıyosun tel olup olmadığını


  • KidLazer  (11.05.16 13:39:20) 
takılır tak.


  • freetakilir  (11.05.16 13:50:50) 
ben 27 yasinda taktim, hayatimda aldigim en dogru kararlardan biriydi. yine olsa yine takarim. arastirdigim donemde cok kotu karar diyenler de vardi, bence dogru doktor secimi cok onemli. bir de karar vereceksin ben bu topa girer miyim diye, cunku ne cok kolay ne cok zor ama varligini hissettiriyor, misal telli oldugun donemde bir dugune gideceksen, sert birsey isiracaksan iki defa dusunuyorsun. temiz bir insansan zaten fircalama sorun olmuyor, normalden daha fazla ozeniyorsun, boylece o susam maydanoz falan olmuyor disler arasinda...


  • mavicorap  (11.05.16 13:56:13) 
Yakında 28 yaşına gireceğim ve birkaç ay önce tel taktırdım. Benimkiler şeffaf gerçi kimse anlamıyor tel olduğunu ama olsun. Kesinlikle daha fazla geç kalmadan taktır derim.

Edit: Benim de dişlerim çok bozuk değildi sadece alt sağ köpek dişimde biraz yamukluk vardı ama gözüme takılıp beni sinir ediyordu ben de taktırdım.
  • köstebek kurabiye  (11.05.16 14:00:55 ~ 14:03:35) 
takılır. lisede 4 sene gezdim telli olarak düşünün ergenliğin zirve döneminde. bugün yeniden takman gerekiyor deseler hiç düşünmeden taktırırım. diş çok hassas konu. dişteki çürük nedeniyle beyne pıhtı atıp ölen insanlar var. zaten şans eseri yaşıyoruz bile bile bu riski almak gereksiz bence.


  • dedim ben sana  (11.05.16 17:01:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.