[]

hamilelikte kan testi ? ( rubella ? )

dun doktorumuz bi kac test yapmamızı soyledi, testlerin acıkcası ne ifade ettigini bilmiyorum biri kızamıklıkla alakalı sanırım biri de baska bir sonuc.

sonuclardan kutu icine aldıgım degerler normal sınırın ustunde bunlar hakkında bilgisi olan var mı acaba?


 
www.eksiduyuru.com

IgG yazan pozitif, IgM yazan negatif olmalı, sorun görünmüyor sende. ben de daha dün sormuştum.
  • animalman  (11.05.16 10:15:02 ~ 10:15:26) 
Beta Hcg'niz kaç? Kaç haftalık hamilesiniz?

IgG'nin pozitif çıkması daha iyi. Daha önce geçirdiğiniz ve bağışıklık kazandığınız anlamına geliyor. Önemli olan IgM'nin negatif çıkması.
  • ihanet kac kisilik  (11.05.16 10:40:57) 
bu testlerde hiçbir problem yok. IgG'nin pozitifliği bağışık olduğunuz ve gebelikte riskli olacak hastalıkları daha önceden geçirmiş olduğunuzu (veya aşılı olduğunuzu) yani gebelik sırasında geçirmeyeceğinizi söyler. IgM'nin pozitif olması hastalığın o anda geçirildiğini söyler. sizde IgM'ler negatif. yani hiçbirini şu anda geçirmiyorsunuz. toxo dışındakilerin IgG'leri de negatif. yani toxo dışındakilere bağışıklığınız var ve gebelik boyunca tekrar geçirmeniz sözkonusu değil. ama toxo IgG negatif.

toxo kedi köpek dışkısında yaşayan bir parazitten bulaşıyor. evinde kedi köpek beslemiş olanlar veya sahipsiz hayvanlarla vakit geçirmiş olanlar zamanında geçirdiği için onlarda IgG pozitif çıkıyor. benim size tavsiyem, toxo IgG negatif olduğu için, yani hala geçirme riskiniz olduğu için gebeliğiniz boyunca sahipsiz, parazit aşısı olup olmadığından emin olmadığınız kedi köpekten uzak durun, sokakta görünce ellemeyin, az pişmiş et falan yemeyin.
  • kibritsuyu  (11.05.16 12:05:40 ~ 12:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.