[]

ekran kartım çalışmıyor

lenovo y510p laptopum var çift ekran kartım bulunuyor gt755. birisi aygıt yöneticisinde gözükmüyor. bugün bayaa sıkıntı çektim. yol yordam gösterecek var mıdır?




 
neyin sikintisi? yani görünmemesi neye yol acti ki?

geforce experience kullaniyorum, bilgisayarim ayarlarinda gözükmüyor ama sistem, grafik sürücüsü görüyor ve bunda sikinti yok. normal calismaya devam ediyor ikisi de.

birebir ayni modelden yaziyorum.
  • Silesius  (11.05.16 01:34:36) 
şöyle ki, oyunlarda ve çizim programlarımda ciddi bi performans düşüklüğü var. nvidia denetim masasında da gözükmüyor. bunla beraber bugün akşam "unauthorized slave vga card is plugged" hatası aldım pc açılmıyordu birkaç kere kapatıp açınca geri geldi ekran.


  • aelfinn  (11.05.16 01:43:44) 
bak o ilginc olmus. geforce experience taniyor mu karti?

sonradan mi oldu yoksa basindan beri mi böyle?

ayni sorun icin 50 küsür sayfalik lenovo forum tartismasi dönmüs ama göz attigim zaman net bir cözüm göremedim. bakmakta yarar var, sonradan olduysa, son dönemde bios update gibi bir islem yaptin mi?
  • Silesius  (11.05.16 02:07:25) 
sonradan oldu ya. geforce exp yok pc de kurayım bir.

aynı tartışmayı ben de okudum ve hiçbir işe yarar şey göremedim. bios update de yapmadım :/
  • aelfinn  (11.05.16 02:12:37) 
geforce yükle, olmazsa y510p icin dedicated driver güncellemesi var lenovonun sitesinde, onu tekrarlayalim, tabi sistem geri yükleme noktasina dönmeyi denedikten sonra bunlar. hicbiri olmazsa gene konusalim. bir sekilde o baglantiyi tanimak istemiyor anakart. bios kaynakli gibi gibi.


  • Silesius  (11.05.16 02:17:35) 
öncesinde www.enpedi.com bu adresten test aracını indir bak. sorun varsa sistem geri yükleme noktası oluştur. ekran kartı driverini güncelle tekrar bir kontrol et. aksi halde donanımsal bir problem söz konusu olabilir. yazılımsal kısmını enine boyuna kontrol etmen lazım.


  • atymaty  (11.05.16 03:20:00) 
hocam aleti tek basina tak eger makina gormezse yani makina acilmazsa. ekran kartinin plastik kisimlarini alimunyum folyo ile kapat(fani varsa cikar) ve onceden isitilmis 180 derece firinda 7-8 dakika beklet. soguduktan sonra tak geri calisir. evet bana da ilk duyunca garip gelmisti. youtube a bak inanmiyorsan. Bu yontemi 3 kere denedim (farkli kartlarda) 3'u de basarili oldu.


  • tezek  (11.05.16 05:15:44) 
bende z580 var benzer problem geldi başıma, makina kasılıyordu, oyunlarda yerde sürünüyordu, 635m'in devreye girmediğini fark ettim. geforce experience yükleyince "code 18" veya "code 40" hataları verip sürücü çalışmıyordu.

bios güncellemesi yaptım, ardından güncel sürücüleri yükledim (365.10) ve şu an sanki windows yeni kurulmuş gibi akıyor makina.
  • kimlanbu  (11.05.16 10:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.