[]

Yüzüme yakışan gözlüğü nasıl bulacağım ?

Bu yaşıma geldim, daha bir tane bile güneş gözlüğüm olmadı zira yüzüm küçük olduğu için hiçbiri yakışmıyor, taktiğim anda hamam böceğine dönüyorum resmen. Yaz geliyor; güneşten rahatsız da oluyorum, sağlık açısından da riskli diye bir gözlük almak istiyorum. 2 haftadır en azından 100 tane gözlük denedim; hiçbiri yakışmıyor, yüzümün yarısını gözlük kaplıyor, bir tuhaf oluyor anlatamıyorum şimdi. Öyle ki satıcılar bile genelde yakışmayan şeylere 'aaa olur mu, gayet hoş olmus' vs derken ben neye dönüyorsam artık 'başka model bakalim' diyorlar. Bu senenin modası da kocaman gözlükler sanırım.

Kısacası ben kendime yakışan gözlüğü neye göre bulabilirim? Böyle bir sorun yaşayan var mı? Nasıl modellere, markalara bakayım? Bu yaz şu gözlerim rahat etsin artık. Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
millet o suratı kapamak için kaynak gözlüğü gibi gözlük takıyor. sen kendini garipsiyorsundur. yok mu samimi bir arkadaşın o baksın. yakıştı yakışmadı desin.


  • ayiadam  (10.05.16 13:45:23) 
hosuna giden bir modelin daha kucuk halini internetten siparis verebilirsin.
mesela clubmaster'in 49'u bende ufacik durmustu, hic begenmemistim ama 51'i denedim gayet guzel oldu.

  • ahoy kaptan  (10.05.16 13:46:58) 
9gag.com

zamanında şöyle bir şey görmüştüm de ne kadar doğru neye göre yazmışlar hiç araştırmadım. git bir gün gözlükçüye dene hepsini sana en çok yakışanı düşündüğünü al. yanına zevkine güvendiğin bir arkadaşını da alabilirsin.
  • hey sen ordaki  (10.05.16 13:50:38) 
aynı sorundan muzdaribim kesinlikle! ben bakınca anlayamıyorum yakıştı mı yakışmadı mı, etrafımdakilerin de zevkine güvenemiyorum biri diyor süper olmuş, öbürü gülüyor bu ne la diye. yüz şekline göre şunu takın'cıları da takip edemiyorum çünkü yüzümün şeklini belirleyemiyorum :(

bence buraya güzel cevaplar gelsin, bu işin ufak da olsa bi matematiği varsa anlatsın.
  • baba jo  (10.05.16 13:54:46) 
wayfarer genelde herkese yakışıyor, belki mükemmel durmuyor ama töbe töbelik de olmuyor.


  • kuzey li  (10.05.16 13:58:02) 
aa aynı ben.
ama sonunda gittim bi ray ban çaktım dün akşam... 500 kayme verdim ama şimdi hoşuma gitti. Yine geniş aynada bakınca yüzümü kaplıyormuş gibi ama yakın aynada gayet iyi duruyor.

  • enkolaykullaniciadi  (10.05.16 14:00:42) 
Rayban bak derim, şu model yakışabilir bence (Erika):
d26hhearhq0yio.cloudfront.net

Şurdan da kişiselleştirebiliyorsun:
www.ray-ban.com
  • peggy  (10.05.16 14:03:31) 
Aha aldığım da Peggy nin linkinde


  • enkolaykullaniciadi  (10.05.16 14:06:01) 
@enkolay, güle güle kullan. Bu herkese yakışıyor sanki ya, benimki de bundan:p risksiz model, ne büyük, ne küçük.


  • peggy  (10.05.16 14:12:13 ~ 14:13:19) 
Tam da aynı sorunu yaşadım. Yüzümün küçük olduğundan haberim yoktu, hiç çaktırmıyor, kafa boyu normal insan çünkü. Gözlükleri takınca peygamber devesi gibi görünüyordum. Wayfarer da "Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur" şarkısını söyleyen adamın gözlüğü gibi oldu.
İlki bir gözlükçüye daldım ve ergenlik dönemindekiler için olan güneş gözlüklerini denedim. Çocuk departmanındakiler yakıştı.
Sonra bayağı bir dükkan gezindim. Cat eye'ın daha çok yakıştığını fark ettim ama çocuklara cat eye gözlük ya yapmıyorlar ya da Barbie'li gözlük falan yapıyorlar. Kate Spade'in gözlükleri kadınlar için ve küçük. Kate Spade'den bir gözlük aldım, galiba o da ergen boy. O da olmazsa ergen departmanlarını araştıracaktım.

Bu nedenle, önce yüzüne yakışan modeli belirle. Herkese yakışan bir model yok. Sonra o modelin 13-15 yaş grubu için olanı ara.
  • aychovsky  (10.05.16 14:16:18 ~ 14:18:58) 
bilmiyorum ama aynı dertten ben de müzdaribim, en son gittim ucuz gözlükçülerden birinde wayfare modelinin bi tık küçüğünü buldum, fena olmadı.


  • kronik  (10.05.16 14:27:46 ~ 14:28:15) 
www.n11.com linkine de bir goz atin isterseniz.


  • for the record  (10.05.16 16:03:07) 
Aynı sorun bende de var. Genelde wayfarer herkese yakışıyor demişler ki çok haklılar, daha yakışmayanını görmedim. O modele ek olarak ben bir de clubmaster'ı seviyorum ki benim şimdi kullandığım gözlük o. Çok hafif büyük duruyor ama aynı zamanda bayağı şık.


  • köstebek kurabiye  (10.05.16 16:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.