[]

Bulgar göçmenliği ve çifte vatandaşlık

Merhabalar, babannem '51 Bulgaristan göçmeni. Bulgaristan'da doğmuş.Doğum belgesi yok elimizde.
Şöyle bir sıkıntı var, Bulgaristan'daki soy ismi Türkiye'ye gelince değişiyor.
Türkiye'de evlenince soy ismi bir daha değişiyor.

Bulgaristan'da yaşadığı köye falan gittik ama muhtarlıkta kayıtları bulamadılar.

Soru şu, eğer bu kayıtları bulursak babannem ve dolayısıyla ben çifte vatandaş olur muyum? Mültecilerden sonra gelen yasalar falan sıkıntı çıkarır mı?

 
benzer bir durum benim pederde var, onun doğum kayıtları da var fakat bana yaramıyor hiçbir şekilde. babannenin kayıtları bir şekilde bulunur ama.


  • astaroth  (09.05.16 20:33:24) 
Size neden yaramıyor? Vatandaşlık için başvuru yapıldı mı? Babanız vatandaş olunca otomatik olarak siz de oluyorsunuz diye biliyorum.


  • utkumon  (09.05.16 20:48:23) 
nufus ve vatandaşlık işleri genel müdürlügünde muhakkak bir arşiv kaydı vardır gökten zembille vatandaş olmadı babanneniz. babanneniz babasının hamiliginde geldigi için onun vukuatlı nufus kaydında vatandaşlığa kabul vs evrak çıkar.

2.soru ise bulgaristan size sittin sene vatandaşlık vermez, vatandaş olma kanunları ab'de çok açık.
  • Fritz-X  (09.05.16 20:52:59) 
Benim annem babam orada doğmuş 25 yaşına kadar orada yaşamış ben sorunsuz aldım vatandaşlığı burada doğmama rağmen. Hatta burada doğan kuzenlerimin çocukları da aldı vatandaşlık. Peşinden koşun, biz sülalece olduk vatandaş. İleride çocuğumu da yapcam vatandaş :)


  • bir nick var benden iceri  (09.05.16 21:18:46) 
@utkumon, daha once yazmis olabilirm. sadece 89'da zorunlu goc'le gelenlerin vatandaslik hakki var. o insanlar zamaninda zorunlu isim degisikligi mevzusundan goc etmeye mecbur birakildiklari(ya hristiyan ismi alicaksin ya da burda kalamazsin) icin daha sonra vatandas olabilme hakki dogdu. babanneniz zorunlu olarak goc etmedigi icin vatandaslik hakki olmuyor. mesela 1988'de gelse ve dogum kagidi olsa yine olmazdi.

prosedurle az cok hasir nesir olmus biri olarak cevreden duyduklarim bunlar. iyi sanslar
  • diego de almagro  (09.05.16 22:30:24) 
diegonun dediği yanlış. eğer babanen hayattaysa ve doğum belgesini bulabilirseniz vatandaşlık hakkı var. net bilgi.


  • sta  (09.05.16 23:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.