[]

zihni boşaltmak

becerebiliyor musunuz? bir yöntemi var mı? normalde derdi tasası olmayan bir insan olmam lazım ama en küçük meseleyi günlerce kafama takıyorum ve kafama taktığım şeyin önemli bir şey olmadığının farkındayım. benim başıma gelmesine bile gerek yok. başkalarının başına gelen kötü şeyleri de kafama takıyorum. yaşlandım yemin ederim ya. böyle bir zihin egzersizi gibi bişeyler var mı bildiğiniz.




 
sudoku - bulmaca cozmek iyi gelebilir.

ben bazen geometri sorusu filan cozuyorum kafayi yiyip.

kitap okurken icsesini susturabilirsen o da is gorur.
  • in vino veritas  (09.05.16 19:00:53) 
gece sessizlikte balkona çıkıp kulaklıklar varken bir sigara yakıyorum, müthiş bir rahatlama... (bu olur mu?)


  • Apocalypse  (09.05.16 19:01:48) 
Meditasyon oneriyorlar genelde.


  • damdanakan  (09.05.16 19:12:07) 
@damdanakan +1

meditasyon buna meyilli olmayı sağlıyor. bir de oturup tam sorgulama yapacaksınız kendinize dair. yani objektif olacaksınız. bedenin dışına çıkıp kendinize bakmak gibi. "ben nedir?", "ego nedir?" üzerine çalışın. hatta mümkünse bunu yazarak yapın. yazma olayına "ruhsal otoliz" diyorlar. düşünceler akışkandır çünkü. aldatıcıdır. o tam çözemiyor ama yazarak yapmak -bu artık nasıl bir mucize ise- iş görüyor. daha fazlası sıkabilir diye susayım ama meraklıysanız genişletebilirim.
  • matrix  (09.05.16 19:19:57) 
Zihni boşaltmak pek mümkün değil ama başka şeylerle doldurmak mümkün. Müzik aleti çalmayı öğrenmek,sürekli okumak,hobi edinmek zihnini meşgul edebilir.hep boş kalmaktan oluyor bunlar.


  • delicevat  (09.05.16 20:24:07) 
yetişkinler için boyama yapıyorum.
kendim çizim yaparsam o bile zorlayabiliyor zihnimi.
diziler de kafamı dağıtabiliyor.
eskiden polisiye tarzı akıcı bir dille yazılmış kitaplar da zihnimi boşaltmaya yardımcı olurdu
ve tabii ki spor, ama mümkünse spor salonunda. o kadar insanın içinde spor yaparken düşüncelere dalmıyorum.
  • maq  (09.05.16 21:23:49) 
Bilgisayar oyunu oynamak.


  • c p  (09.05.16 22:58:49) 
Dışarı çık.


  • arnold schwarzeneger  (10.05.16 10:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.