[]

yağ yakimi onerisi (l-carnitine kreatin)

arkadaslar ben diyet yapiyorum, ancak daha cok yag yakimi gerceklestirmek istiyorum. l karnitin onerilmis. ama bir de kreatin varmis, benim gibi hayatinda hic spor yapmamis insanlar icin gaza getirici bir maddeymis. simdi bunlardan hangisini almak lazim? ya da ikisini bir arada mi kullanmaliyim? ek olarak insulin direnci olduğundan glifor isimli antidiyabet ilacini kullaniyorum, bir zarari olur mu?




 
L carnitine kullan. Ben faydasını görüyorum. Hiç bir şey yapmasa, antremanda daha enerjik olmanı sağlıyor. Daha uzun süre yapabiliyorsun filan. Kreatin yag yakıcı degil sanırım. Bir de yeşil çay tavsiye ederim, yağ yakmak için.


  • Lola90  (09.05.16 18:05:28) 
sağlığınız sizin için 1-3-5 ay içinde kilo vermekten daha değerliyse böyle şeylerden uzak durun.


  • lazpalle  (09.05.16 18:22:25) 
@lazpalle kilo vermekten ziyade veriyorum zaten ama yag yakimini hizlandirmam lazim.

@lola90 hocam hangi marka onerirsiniz? bunlarda seker var mi bu arada?
  • iglesias  (09.05.16 18:39:44) 
Karnetinle ilgili daha önce bir cevap yazmıştım, onu kopyalayayım:

"Şimdi bu karnitin dediğin şey, esasında vücut tarafından bolca üretilen, yediğin besinler sayesinde karaciğerde ve börekte sentezlenen bir protein. Bunun amacı, kanda serbest kalan yağ asitlerini alıp mitokondriye getirmek ve yağların mitokondride enerji olarak kullanılmasını sağlamaktır. Bir tür taşıyıcıdır yani, lojistik görevlisidir, kamyon şoförüdür. Direkt yağ yakmak gibi bir görevi yoktur yani; sadece aracıdır. Bununla birlikte şöyle bir şey de var: Sen dışarıdan karnitin aldığında, vücut daha çok yağ asidini alıp mitokondriye taşımaz; yine aynı miktarda yağı taşır. Daha fazla yağ asidi taşıması için insülin salgılatmayacak besinlerle diyet yapman lazım, ya da yüksek yoğunluklu egzersizler yapman lazım. Vücut bu şekilde açığa çıkan enerji ihtiyacını yağlardan karşılamayı seçer ve karnitin daha fazla yağ asidini mitokondriye taşır. Sen de yağ yakarsın. Bu maddenin yağ yakma prensibi böyle çalışıyor."

Yani bir işe yaramaz karnetin.

Kreatin de yağ yakımını hızlandırmaz ancak ADP'ye dönüşen ATP'lerin tekrar ATP olma sürecini bir nebze olsun kısaltır.

Onun dışında, hiçbir yemek içecek ya da takviye, yağ yakımını hızlandırmaz. Öyle bir şey yok. Metabolizma mevcut durumuna göre kendi karar verir ne kadar yağ yakacağına. Biz dışarıdan yönetemeyiz bu süreci. Öyle olsa bir tane obez olmazdı dünyada.
  • angelus  (09.05.16 18:43:47) 
l karnitin kullandım. kullandığım dönem 2 haftada 3 kilo verdim. 3 ü de yağdan. diyetisyenim de kullanmanda sakınca yok dedi. ben hatta bir yerlere tavsiye yazmış olabilirim. gel zaman git zaman yine kilo aldım. diyet ve spora başlayınca yine kilo verdim. yine hepsi yağdan. biraz plasebo galiba


  • cilekli krep  (09.05.16 18:46:29) 
Karnitin çöp. Kreatin de senin için şu anda gereksiz. Spor öncesi şekersiz kahve iç.


  • arnold schwarzeneger  (10.05.16 10:20:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.