[]

İran Gezisi

Selamlar,

Mayıs sonu Haziran başı gitmek istiyorum 1 haftalığına. Muhtemel tehlikeler neler sizce?

Ön yargısı olanlar değil de gidip görenler cevaplarsa sevinirim.

 
arkadaşım gitti geçen sene " türkiye'ye seyahate gitmek istiyorum tehlikeli diyorlar " demiş bir iranlı .


  • devilone  (09.05.16 17:51:52) 
@devilone, soruya cevap nerede?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (09.05.16 17:56:20) 
ramazan gelmeden gidersen faydalı olur diye düşünüyorum.


  • prezarlatif  (09.05.16 18:01:09) 
ben gitmedim arkadaşımın anlattığına göre çok rahat güzel bir yermiş.o da gitmeye karar verdiğinde tedirgindi .internetten tanıştığı bir iranlı gel dedi gitti onunla buluştu evinde kaldı ve gezdi . türkçe bilen insanlar çokmuş ,hiç sorun yaşamadan gezdi geldi .


  • devilone  (09.05.16 18:03:13) 
gitmedim, ama gitmek istedigim icin cok forum okudum. couchsurfing'den ya da bi tanıdık aracılıgıyla birini bulursan cok faydalı olur. zaten otel olayı cok gelişmemiş oldugu icin insanlarda kalmak baya yaygınmıs. erkek oldugunu varsaydıgım icin baska da bi tehlike goremiyorum, sadece cekim yapan birilerinin kısa sureli tutuklandıgını biliyorum.acık alanda ekipmanla cekim yapasın varsa yapma o yuzden:)


  • galandar kostumu  (09.05.16 18:16:31) 
Galandar kostumu nun dediği şey olmuş kardeşime de. Açık alanda bir binanın falan fotoğrafını çekerken sivil polis benzeri biri gelip ayaküstü sorgulamış. Bunun haricinde bir şey bilmiyorum. Bir de trafiğe dikkat etmek gerekliymiş biraz, aşırı karışıkmış.


  • podrostok  (09.05.16 18:35:06) 
Şort giyme. Ahlak polisine şikayet ederler. Kadınlara dikkatlice bakma. Şikayet edebilirler.


  • hayde bre  (09.05.16 18:47:22 ~ 18:47:59) 
gecen sene Nisan ayinda oradaydim. Guvenlik acisindan neredeyse hic sorun yasamadik, ekipte cift de vardi... otel, hostel cesitli yerlerde karisik kaldik, karisan eden yoktu. Sicak olabilir, Nisan da bile biraz col ikliminin hakim oldugu yerlerde yandik.Dini merkez sayilabilecek kucuk kasabalar, sehirler. biraz daha kapali ve tutucu gelmisti, ama en tutucusunun gobeginde bir bakkaldan sifir ortak dil ile viski almak uzereydik :) son anda vazgectik...sen dusun.. Bas git , hic dusunme. Ha, kalabalik degilsen, couchsurfing e acik, disardan, ozellikle turkiyeden gelen akranlari genclere misafirperver birsuru genc var..


  • denemebirikiüç  (09.05.16 20:03:48) 
Birkac ay once tanidigim bir grup gitti, bir sorundan bahsetmediler.


  • stavro  (09.05.16 20:08:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.