[]

gebe kediyi yakaladım

arka bahçede geçen seneden beri 3 dişi yavru kediyi düzenli besliyordum. kızgınlığa girdiklerini fark edemedim. 2 tanesinin karnı şişti.
bunlardan biri güzel yer buldu, 2 gün evvel yavruladı. diğeri tutunamayanın teki. arka bahçemde 4 yetişkin dişi daha var, çok baskınlar. geçen senenin yavrularını tokatlıyorlar sürekli.
biraz gözledim durumu, durumdan vazife çıkarttım, bu çekinik dişi benim dükkanın içine bıraktığım yemekleri yediği sırada onu içeride kullanmadığım bir odaya hapsettim. mama kum su koydum, sabah kontrolünde baktım yemiş mamayı. 1 haftaya doğurur, çok zayıf, alan tutamıyor, bana alışık değil, insandan korkuyor, geri salmayı düşünmüyorum.

ne yapayım da stresini azaltayım?

 
kenarına ufak bir delik açaçağin her tarafı kapalı karton bir kutu koy. içine bir şeyler ser. onun içinde uyur ve korunaklı hissetmesi biraz rahatlatır.


  • 507  (09.05.16 13:01:43) 
stres doğumunu etkileyebilir. kapattığınız yer karanlık olmasın, hava alabilsin ama kuytu bir köşesi olsun. sizin yapacağınız kutuyu güvenli bulmayabilir. dolap, sandık benzeri bir şey varsa kapatılan odada kapağını açık bırakın. kendi yerini yapar. yoksa da birden fazla kutu bırakın. birinin içini hazırlayın, diğerleri boş olsun. sizinkinde huzurlu hissederse kullanır, hissetmezse diğerlerinden kendi için yuva yapar. bu sırada ıslak mama verirseniz yerine alışması kolaylaşır. bir de kaldığı yere çok sık girip çıkmazsanız daha az stres yapar. güven sağladıktan sonra rahatsz olmayacaktır. hamile ve süt veren kediler çok fazla su içiyor. doğum sırasında yalnız bırakmayın. ilk doğumlarında zorlanabiliyorlar. acil bir durum olursa haberiniz olur. ilk doğumda yavrulara bakamayabiliyor anne. bu durumda size işler düşecek hazırlıklı olun. bebeklerin de annenin de sağlılığı yerinde olur umarım. kolay gelsin hepinize


  • madarch  (10.05.16 10:05:41) 
arkada kendini sevdiren bi erkek kedi var. bizim dişiyle araları iyiydi. onu getirdim koydum odaya. hemen yan yana yattılar. o sıra erkeği sevme ayağına dişiyle temas kurdum. mırladılar, sakinleştiler. sonra erkeği çıkardım. 1-2 saat geçti, dişi yavrulamış. yavrular ıslak. 4 saydım. yavruların üçünde renkler arkadan getirdiğim erkekle aynı (kül sarı-beyaz), biri siyah beyaz. araya başka erkek karışmış.
caps atarım bi ara.

şimdi bir sorum şu:
dişinin kuyruğu üstünde ciğer rengi bir kütle var, dışkıya da benziyor. plasenta denen şey bu mu? yoksa arada dışkıyı kaçırmış mı?

yavrulara bastardo 1, bastardo 2, bastardo 3 ve nigga 1 isimlerini koydum. geçici olarak tabii. bakalım yaşayacaklar mı..
  • kargn  (11.05.16 15:04:14) 
hıaa! memeli olmak ne kadar süper lan!
4 yavru, az daha ışık tutunca, bazıları beyaz gibiler de.. elazığ ya da malatya civarındakilere verilik kedi, daha hala ıslak, plasentalı plasentalı..

  • kargn  (11.05.16 15:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.