[]

Excel bilenlerden yardım

Merhabalar,

Excel'e bir dosyadan sütunlar ve satırlar import (aklıma gelmedi başka bir kelime) ettim. 0 olarak gözükmesi gereken sayılar 0.0 olarak yazı şeklinde gözüküyor.
mesela bu hücrelerle toplama işlemi yapamıyorum sayı olmadıkları için.
tür olarak da string gözüküyorlar.

şimdi excel'de ne yapsam da bu bir sürü 0.0'ı tek tek bulup yerlerine 0 yazmak yerine excel bunu benim için yapsa? 0.0'ları sayı olarak 0'e çevirse.

teşekkür ederim.

 
ilgili hücreleri seçip sağ tıkayıp hücre özelliklerden "sayı"yı seçin.


  • cashkopat  (13.11.09 01:26:04) 
replace de ".0" ları "" (yani hiç bir şeyle değiştir) böylece gereksiz noktaları silmiş olursun daha sonra da number'a çevirebilirsin. en azından öyle tahmin ediyorum denemedim.


  • murtilli  (13.11.09 01:53:46) 
ctrl+h deyince değiştir penceresi açılacaktır.
aranan: 0.0
yeni değer: 0

tümünü değiştir.
  • geyik  (13.11.09 03:13:19) 
bence "." ları "," ile yer değiştir, belki 1,77 diye bir sayı vardır. daha kesin çözüm olur.


  • repla  (13.11.09 09:10:38) 
@cashkopat
onu denedim olmadı.

@murtili
dediğini nasıl yapabilirim? ctrl+h ile mi?

işin komik tarafı aktardığım dosyadaki sıfırdan farklı sayılar sayı olarak algılanıyor. yani 1,345 ise aynen öyle gözüküyor, ancak sıfıra eşit olanlar 0.0 olarak gözüküyor ve hücrenin sol başında yazılıyor kelime gibi.
  • burfak  (13.11.09 13:02:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.