[]

18650 Pil şarj cihazı

Nereden alayım?

Bir tane fenerim var, kendi şarj aleti var ama sapıttı son zamanlarda. Fenere ya da pile zarar veririm diye kullanmak istemiyorum onu. Gittigidiyor, hepsiburada gibi yerlerde satıyorlar ama dandik gözükenler bile 30-40 tl en az.

Altı üstü kıçı kırık bu şarj cihazını, İstanbul'da Avrupa yakasında hangi pasajlarda, elektronikçilerde bulabilirim?

 
xiaominin powerbanklarında orjinal lg-sanyo-samsung 18650 pil var. 50 tl e bir tane alırsanız 4 tane piliniz olur. powerbankı açıp içinden pili alacaksınız. genelde sahte piller hemen bozuluyor, o sebepten pile yönlendirdim.

şarj cihazını da aliexpress ya da gearbest-banggood sitelerinden ya da n11 den alabilrsiniz
  • nucleon  (09.05.16 10:09:06) 
alti üstü kici kirik dedigin sarj cihazi pil ömrü ve button topped pil degilse güvenlik acisindan önemi var.

ölmezsin de, 18650 yaygin olup en riskli olan pillerden. patlamiyor ama asiri isinip yangina sebebiyet verdigi durumlar var.

dandik pillerde kontrollü patlama, over charge ve discharge videolari sikca var.

kisa devre: www.youtube.com
kontrollü over charge: www.youtube.com (bu videoda greatscott'in kullandiklari laptop icinden cikarilmis kaliteli bataryalar, onu da belirteyim. super duper heavy duty diye sacma sapan bir marka/model degil. yanilmiyorsam lg dendi. emin degilim izleyeli aylar oldu.)

dandik gözükenler 30-40 diyorsan senin aldigin pil ultrafiredan öteye de gitmez, protection board olduguna bile inanmiyorum. philips panasonic vs olamaz.
  • wiillii  (09.05.16 10:11:46 ~ 10:14:04) 
@wiilii Kullandığım pil şu: www.fasttech.com

Güvenliği umursamadığımı söylemiyorum, bizim akıllı Türk satıcılar aliexpress'ten 3-4 dolara aldıkları ürünün aynısını, aynı görsellerle 30-40 liraya bize itelemeye çalışıyor diyorum.

Tekrar sorayım: Tek pili şarj etmek için hangi cihazı alayım? Aşağıdaki gibi bir ürün işimi görür mü?

www.fasttech.com
  • chicha  (09.05.16 10:24:27) 
kullanmadım ama alacak olsam sanırım şu tarz www.fasttech.com micro usb girişlilerden alır telefonun şarj aleti ile kullanırdım. enazından 220 voltu çeviren o dandik çin malı cihaz olmaz ve daha güvenli olur diye düşünüyorum...


  • ucan spagetticanavari  (09.05.16 10:34:55) 
@Chicha, su an chrome agliyor internetim kötü sana onun yerine balik tutmayi ögretsem?

Reddit 18650 charger yaz cikan basliklari incele. Vaporizer ve e sigara ile flashlight forumlarinda bolca inceleme var. Cinden alibaba ya da dxten alinma ama gercekten kaliteli olanlar da var, haklarini almayayim, orda yüksek karma puani almis iyi yorumlari olan chargerlardan birine yönlendirirdim seni. Bana kalsa thrunitetan al ama o fiyata uzun süre düzenli yeni pil de alabilirdin.

Kusruma bakma sekme degistirirken dahi sürekli crash oluyor chrome bu ara. Bakmak eziyet. Eksiye bile su an telden girdim yazayim diye.
  • wiillii  (09.05.16 11:00:13) 
www.fasttech.com

bu işini görür, bende bunun ikilisi var işte
  • nucleon  (09.05.16 12:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.