[]

uçan karıncalar

şimdi geçen sene mayıs haziran civarı, bir sabah kalkıp mutfağa girmemle bir karınca kolonisiyle karşılaşmam bir olmuştu. korkunç görüntü yetmiyormuş gibi bir de bunlara uçan karıncalar eşlik ediyordu. içim acıyarak katliam yaptıktan sonra, bir süre bu durum tekrar etmeye başladı. her sabah yürüyen karıncalar ve uçan karıncalar mutfak duvarındaki (yerler fayans bir de süpürgelik fayans var duvarda) fayansların derzlerinin arasından delik açarak eve geliyorlardı. neyse biraz ilaç milaç koydum, uçan karıncaları durduramayınca ev sahibini aradım "ne iş" diye. fayansların derzlerinin çatlaklarından karıncalar giriyor vs. adam hemen bir haşereci organize etti. ben de ortalıkta birkaç ceset bırakarak adama böyle böyle gösterdim/anlattım.
adam "uyy bunlar uçan karınca (kraliçe oluyor galiba acazip iri) bunlara birşey yapamam. ancak normal karıncalar için ilaç sıkabilirim." dedi ve deliklere bir ilaç enjekte etti. üreme zamanı her sene olurmuş. ev sahibi fayansların silikonlanacağını da söylemişti ama ben kendim sıcak yapıştırıcıyla (evet silikon bulamadım) bir güzel derzlerin üstünden geçtim. sonra da artık zamanı mı geçtiyse ne umursamadım.
şimdi az önce mutfakta tektük yürüyen karıncalar görünce yine geliyorlar zannedersem üreme zamanı. hayır hayvanlar fayans falan dinlemiyorlar ki, toprağı binayı oya oya geliyorlar, geldikleri yerde kum çıkıyor!
napayım ben yok mudur bunun çaresi?

 
Uçan karınca diye bir tür yok. Karınca diye bir tür var. Çiftleşme mevsimine denk gelmişsiniz. Ve kolonileri mahvetmişsiniz. Çiftleşme zamanı erkek ve çok nadir dişi karıncalar uçarak çifleşirler. Yeni koloniler kurarlar. Ya da mevcut koloniyi büyütürler. Bernard Weber'in karıncalar serisinden öğrenmiştim. Karıncaları uzaklaştırmak istiyorsanız fesleğen alın ya da fesleğen baharatını dökün. Sevmezler ve uzaklaşırlar.


  • mimimi  (09.05.16 00:19:22) 
Uçan karınca hiç görmedim , çok garip geldi.

İnsan böyle Doğa karşısında aciz kalabiliyor. İnsanlığın yaptığı yıkım, katliamlar vs sonrası ufak intikamlar gibi.

Benim evde böcekler var, onlara dokunmuyorum ama bazı veganlar tarçın, lavanta, karbonat, limon, nane gibi şeylr kullanıyor ve onları uzaklaştırdğını söylüyorlardı grupta. Adını unuttuğum bitkisel bir yağ daha vardı lavanta gibi.
  • Cursed Chico  (09.05.16 00:20:35 ~ 00:21:27) 
limon bir yere kadar ise yaramisti benim durumda ama limon kolonyasi efsane is cikarmisti. hayvanlara zarar verir mi bilmiyorum ama deliklere kolonya dokmeyi deneyebilirsin.


  • iyi dedi  (09.05.16 07:51:05) 
Raif'in karınca yemleri bi sure geçince işe yaradı bizde de. Birkaç hafta hiçbir etkisi olmadı, sonra tamamen bittiler. Ben bi de o çıktıkları deliklere çamaşır suyu doktum, o da çözüm oldu gibi.


  • turk kizi  (09.05.16 07:56:00) 
Raid*


  • turk kizi  (09.05.16 07:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.