[]

telefonu kılıfla kullanmanın mantığı

alüminyum kasa telefon alıp kılıf kullanmanın mantığı nedir?

iphone 6s aldı bir arkadaşım, şimdi kılıfla kullanıyor. bu telefonların maliyetlerinin bir kısmı bu premium feel'a gitmiyor mu? o fırçalanan alüminyumlar tamamen boşuna mı?


 
Ben de cok sinirleniyorum bu tiplere. Asla telefonu kilifla veya bir ekran koruyucuyla kullanmam. ince, ekrani guzel diye aldigin telefona ekran koruyucu ve kilif takmak kadar angutluk yok.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (08.05.16 16:23:01) 
kılıflar darbeyi soğurduğu için ekran kırılması ya da kasa kırılması olmuyor. günde 2 defa düşüyor telefon. gayet güzel koruyorlar.


  • gotic  (08.05.16 16:24:14) 
nefret kusmaya geldim acilin.

1-premium feel zerre umrumda degil.
2-hosuma giden materyali sececegim. mesela spigen kiliflar, kaymiyor, elde yumusak ama saglam durusu var. mesela oneplus sandstone. acayip güzel bir his. her tarafi cam telefon alsam da benim dokunmaktan keyif aldigim materyal baska. üretici ne dediyse onu kullanmak zorunda degilim. sandstone ile üretilen telefon da yok zaten.
3-saglamlik. 3 metreden telefonum düstü, ön panel de arka panel de cam. oneplus x. spigen kilif oldugundan bana misin demedi. 30 cmden düsüp ekrani kirilan iphonelar da biliyorum. zarre umrumda degil, telefonum saglam, ben sakarim. ille de kilif kullanmayacak diye galaxy active serisine bulasacak degilim yüzlerce lira fazla verip. iki cizik oldu diye yeni telefon alacak, ilk düsüste kirilinca tamir ettirmeye para verecek ya da bununla ugrasip vakit harcayacak adam degilim. kilif alip takmak 10 dk. kilif cizilince, baska bir seye gecmek isteyince, tempered glass kirilinca degistirmek 10 dk. burdan yetkili servise gitmem 3 saat, kac gün tamirde kalacagi mechul. randevu alip alamayacagin mechul. kullanici hatasi mi degil mi yoksa cepten ödeyecegin mechul.
4-dizayn. bu zamana kadar belkin ve spigen kiliflari kullandim en uzun süreli. tasarimlari cok hosuma gidiyor. alü güzel, cam güzel, iyi hos ama azicik egik amfi masasinda hoop kayiyor. daha islevsel, daha robust, daha hos geliyor böyle gözüme. dedigim gibi telefon inceymis zartmis zurtmus ekrani kivriliyormus, zerre seyimde degil.

bu yüzden kilif ve film kullaniyorum, bilgisayar ekrainim tabletim dahil her seyde film var, mat film cok güzel bir sey mesela disarda takilan biri icin. yüzlerce neden var. düsününce birkacini bulmasi ve hakvermesi zor degil. sen baska kullanirsin ben baska. angut taraf kilifla kullanan ya da kullanmayan degil, neden digerleri benim kullandigim gibi kullanmiyor diyip kafa yorup sinir olan.

söz meclisten disari, kavga niyetim yok. cok duyar oldum son dönemde, bir kusayim dedim icimdekileri.

hoh.
  • wiillii  (08.05.16 16:35:23) 
Asıl soru cep telefonu gibi pahalı ve teknolojik bir cihaz neden bu kadar hassas üretiliyor?


  • ThomasJefferson  (08.05.16 16:41:27) 
Tamamen kırılmasın diye öyle kullanıyorum. Telefonu sürekli düşürüyorum, hatta en büyük sakarlıklarım sabah uyanamayarak alarmı kapatmaya çalışırken oluyor. Bir kere ayılmaya çalışırken el-kol koordinasyonunu sağlayamayıp smaç bastım telefona. Ön film iki yerinden çatlak, biri boydan boya ama ekran sağlam. Filmi istediğim zaman değiştirebilirim. Aynı şekilde, arka taraf da zaman içinde zedeleniyor, soyuluyor. Bu yüzden kılıf da kullanıyorum. Telefonlar 3310 gibi atsan kafanı kıracak gibi değil ki, ceylan gibi hassas ve narin.

Bir de bu çatlak film ayrıca kapkaça karşı da koruyucu. Daha önce ikinci el de olsa, satın aldığım telefon üçüncü gün kapkaçla çalındı. Telefon açılmadı hiç ama polisler parçaların, en çok da ekranın, yedek parça olarak satıldığını söylüyorlar. Şu anda filmdeki iki çatlak ekranı çatlakmış gibi gösteriyor, dolayısıyla çalınmaya karşı caydırıcı bir etkisi de olabilir. Gerçi ana düşüncem bu değil çatlak filmi kullanmam için ama belki böyle de bir etkisi vardır.
  • aychovsky  (08.05.16 16:44:05 ~ 17:05:16) 
Telefon konusunda çok sakarım, en az 50 defa düşürmüşümdür. Ona rağmen kılıf kullanmıyorum, telefonum da sapasağlam. Bana da mantıksız geliyor.


  • neferkitty  (08.05.16 16:52:26) 
Cok sakarim, telefonumu bilmemkacar metreden dahi olmak uzere (iphone 5s) dusurdum, kilif kullanmiyordum, bana misin demedi.

Ama bir kez 20-30cm mesafeden yerdeki ufacik bir tasin uzerine ekraniyla dustu ve ekran tuzla buz oldu neredeyse. Tam agirlik merkezine gelmis herhalde ve tasin da ne yazik ki sivri ucu yukaridaydi.
Bu olaydan sonra silikon kilif kullanmaya basladim, kenari hafif yuksek. Duserse direkt ekran uzerine dusmesin diye.

Ha bi de premium feel falan hic kafa yormamistim jsjdj telefon iste.
  • kuehles blondes  (08.05.16 16:59:30) 
İnsanın üstüne giydiği kıyafet gibi.


  • empty man  (08.05.16 17:30:45) 
ben de ilk aldigimda telefonu "ciplak" kullaniyordum. (iphone)
biraz eskiyince ve aliskanlik yapinca kilifa gectim. birincisi darbe alinca cok cabuk izler olusuyor. ikincisi cantaya atinca ekrani falan korumasiz kaliyor. ücüncüsü bir bildirim mesaji gelince toplantida, masanin üstünde falan kabak gibi mesajlar gözüküyor. bu sebeplerden kitap gibi kapakli deri kilif kullanmaya basladim.

  • maq  (08.05.16 18:23:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.