[]

46 yok olan

--spoiler--

Ceyla'nın şizofren olduğunu annesinin olmadığını nereden anladınız? 6. bölümde ilaç sonrası "bu sefer annemi gördüm" demesi ve ilaç etkisinde yaptıklarını hatırlamasından başka bi şey göremedim. Önceki bölümlerden mi kaçırdığım bir olay var?

--spoiler--

 
Hocam iddia ceydanın annesinin olmaması. Yapılan teklifleri kabul etmemesinden çıkarıyorlar anladığım kadarıyla.


  • pomknos  (08.05.16 01:02:17) 
-- spoiler --

İyi de bi ara Murat, Ceyla'nın babasına, "kızını ve annesini rahat bırakacaksın" diye uyarıda bulunmamış mıydı? Ceyla'nın annesi yoksa neden orada bi tepki vermedi adam.

2. bölüm 2.parça 4:40

www.startv.com.tr


Zaten Ceyla ile arasındaki olaylar ilk bölümlerde gördüğümüz gibi gelip annesinin önünde olay çıkarmakla tehdit etmesiydi.

Başka bi şey mi var yoksa Ceyla'nın şizofren olduğu iddiasına yönelik?
-- spoiler --
  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (08.05.16 01:04:59 ~ 03:03:54) 
-- spoiler --

ceyla murat'ın yanına gitmeden önce sürüp sürüştürüyordu. orada annesine makyaj yapmasıyla başladı sahne. sonra bi baktık ki aslında kendine makyaj yapmış.

bir şeyi kanıtlar mı bilmiyorum ama o sahneler biraz değişikti. üzerine o "annemi gördüm." muhabbeti eklenince iyice şenlendi ortam.

ama babası olayı bozuyor hakikaten. babalı sahnelerde gayet annesi de varmış gibiydi.

-- spoiler --
  • avianthem  (08.05.16 01:23:54 ~ 01:26:26) 
-- spoiler --

avianthem, hocam Ceyla'nın babasıyla olan konuşmaları tam bozmuyor aslında. ortada 3. kişi yokken yaptığı konuşmaların bi önemi yok yine kendi hayali olabilirdi her şey. Mamafih üstte attığım linkte direk Murat hoca ile babası arasında, Ceyla'nın annesi hakkında konuşma geçiyor. Bu %100 kanıtlamaz mı annesinin var olduğunu? Zaten kadının dışarı çıkmama sebebi de belli.

-- spoiler --
  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (08.05.16 01:26:14 ~ 01:29:38) 
aynen o sahneleri yeniden izledim ve kanıtlar gibi duruyor.

bakalım, senaristler bir şekilde toparlar ya da gerçeği gösterirler bize. dizinin ömrü yeterse tabi.
  • avianthem  (08.05.16 01:33:46) 
babasıyla konuşmaları bozuyor bence bu iddayı. babası onları evden çıkartmak istediğini söylediğinde ceyla kadının tek güvencesi burası sokakta mı kalsın gibi bir şeyler söylemişti. adamın ortada bir anne olmadığını bilmemesi pek mantıklı değil gibi.


  • sanguine mcqaer  (08.05.16 02:11:03) 
sanguine mcqaer, bu iddiayı atanlar cidden sadece makyaj olayı ya da kadının evden çıkmamasından mütevellit mi emin oldular? baktım çok emin konuşuyorlardı. Ben de kendimi sorguladım "nerede oldu neden yakalayamadım" diye. Başka bir olay vardır belki. ama yukarıda da dediğim gibi asıl bozan Murat hoca ile Ceyla'nın babası arasında geçen konuşmalar. Yoksa Ceyla'nın kendi babasıyla yaptığı konuşmaları şizofrenize etme ihtimali var.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (08.05.16 02:13:50 ~ 02:15:16) 
evet o sebeplerden. bir de şöyle bir şey var ilk bölümdeydi sanırım ceyla babasının kafasında vazo kırıyordu, annesi hiç evden çıkmıyorsa o sırada evde olması lazım ama sabah bu vazo kırıkları ne diye ceyla'ya soruyor. evdeyse nasıl duymadı, babası da annen evdeyken gelirim bak falan diye tehdit ediyor yani burdan da annesinin aslında olmadığı sonucu çıkabilir.
ay açıklasalar da rahat etsek.
:)

edit: babasıyla konuşmaları da kafasında kurma ihtimali var ama tokat olayını başkaları da gördüğüne göre ortada bir tokat var. bu adam kadını niye tokatladı o zaman? o da meçhul oluyor.
  • sanguine mcqaer  (08.05.16 02:29:13 ~ 02:31:24) 
-- spoiler --

sanguine mcqaer, aynen o da geldi aklıma ama arada çıktığını düşündüm yine de. çok az çıktığı için "evden hiç çıkmıyosun" diye serzenişte bulunduğunu varsaydım. Ama yine de ilaç sonrası olayları hatırlaması ilginç bi' durum altından bir şeyler çıkabilir.



-- spoiler --
  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (08.05.16 02:32:41 ~ 02:35:17) 
-- spoiler --

Makyaj sahnesi de gerçekten ilginç aslında, belki orada gerçekten annesini görmemiştir. İlacın etkileri başladıktan sonra odanın bir anda ambiyansı değişip kırmızılaşıyor ve annesi geliyor, ona makyaj yaptıktan sonra yanma izleri tamamen geçmiş normal birisi gibi gözüküyordu. En son annesinin dudağında ruj fazlalığını silerken bir anda sahne kesiliyor ışıklandırma eskisine dönmüş ama kendi dudağına dokunmaya devam ediyor. Yani orada gördükleri gerçek değil, benim demek istediğim bu durum annesinin yokluğunu, kızın normalde de şizofren olduğunu kanıtlamaz. Ki zaten, Murat hocayla konuşması sonrası "bu sefer annemi gördüm" diyor. İlacın etkisinden ötürü anlık bir durum olabilir bu annesini şizofrenize etmesi. Ek olarak aklıma bir şey geldi. Tam hatırlamıyorum ama sanırım o bölümde de eve geldiğinde annesi yoktu ortalıkta. Evden hiç çıkmadığı düşünülen kadın, evde geçen sahnelerin yarısında ortalıkta yoktu. Yine de Murat Hoca ile Ayhan'ın annesi hakkında konuştuğu gerçeği var ortada. Kadının gerçekten var olmaması çok büyük bir plot twist olur benim için bu şartlar altında.

-- spoiler --
  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (08.05.16 02:58:52 ~ 03:13:55) 
ceyla sizo muymus? annesi yok muymus? nerden cikti bu?
diziyi bastan izlettireceksiniz yemnediyom. kim cikariyor bunlari?

bi de kadin evden hic ama hic cikmiyor olsun, televizyona nasil gitcek?
  • pilav  (08.05.16 12:33:24) 
pilav, Hocam şizo değil bence bazı arkadaşlar makyaj sahnesinden sonra öyle yorumlamış.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (09.05.16 00:22:14) 
hayir, bi de murat bunu ise almadan önce hakkinda arastirma yapmadi mi? annesi önceden vefat etmis olsa falan murat bunu biliyor olmaz mi?
kiz annesi hakkinda anlatmaya baslayinca murat'ta jeton düsmez mi bu kizin anasi yoktu diye?

  • pilav  (09.05.16 10:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.