[]

macbook air

pro'm var 13' ve cok eskidi artık. bi air almak istiyorum cunku eskisi kadar edit programları kullanmıyorum arada kullansam da kasmaz diye dusunuyorum cok. ilk sorum 11 almak istiyorum cunku artık hayatım seyahat halinde hep. sizce cok fark olur da zorlar mı? 2. sorum ben italyada yasıyorum ve burdan alsam tr ye gelirken tax alabiliyor musum? hiç bu tax işine girmedim daha once bilale anlatır gibi anlatan biri olur mu?




 
1. kullanima göre bir sey diyemem ama su yeni maclerde mesela, 4k video oynatirken audio senkron problemi yasaniyor default olarak. benzer sorunlar da var. komik. air daha düzgün, pro ne kadar agir ki air geregi duyuyorsun? ssd mi pro. ram ve ssd upgrade mümkünse iyi fark yaratir. bence duruma göre pronun iyilestirilmesi airden hala cok daha basarili olacaktir. (yil olarak bilmiyorum detaylari söylememissin)

bir de alakasiz ama satmayi düsünürsen bir yesillendirir misin?

2. italyada oturma iznin oldugu icin tax alamiyorsun. (güncel degil ama gecen sene böyleydi, degismediyse böyledir. mantikli olan da bu zaten.
  • portmanto  (07.05.16 22:41:34 ~ 22:44:04) 
:(


  • slalom  (07.05.16 22:43:15) 
oturumun olduğu ülkeden tax free alamazsın. türkiyeden alabilirsin ama.


  • kurnaz  (07.05.16 22:44:01) 
bi soru daha en uygun nerden alırım? italya? tr? online? apple store? vatan?


  • slalom  (07.05.16 22:45:56) 
@portmanto satmayı duusnmuyorum kız kardesime vericem. bizde boyle bilgisayarlar buyukten kucuge geciyo skjdskfs


  • slalom  (07.05.16 22:47:20) 
tek tek incele, sabit fiyatı yok elektronik ürünlerin.

bir de edit etc yapıyorsan 11 alma. 13 air al.
  • kurnaz  (07.05.16 22:47:34) 
@slalom, tik atmamissin :(

ögrenci misin, okul edudan baglanip güzel indirimler kazanabiliyor insan. varsa öneririm, yoksa storedan indirim bulman zor. refurbished haricinde standart fiyatlar.

ama cok da baglamamali. garanti her yerde gecerli olmali.
  • portmanto  (07.05.16 22:50:51) 
2011 macbook pro 13 kullancısı olarak, 2015 ağustos ayında macbook air 13'e geçtim.


11" macbook air alma, ekranın oranları biraz garip. işyerinde iki arkadaş kullanıyorlar ve ekranın yüksekliğinin az olması dert oluyor.

13" macbook air'in boyutları ve ağırlığı çok iyi. çantaya atıyorsun ve gidiyorsun. bazen acaba unuttum mu diye baktığım oluyor, o derece.

8gb ram'li olarak sipariş etmiştim, performans olarak eski bilgisayarımdan geri kalmıyor. hatta daha iyi sanki.

şarjı çok uzun gidiyor. evde ve işyerinde adaptör olduğu için yanımda adaptör taşımıyorum. adaptörü ancak seyahate çıkarken prizden çıkarıyorum.

başka soruların varsa cevaplayabilirim.
  • fever  (07.05.16 22:59:04) 
13 alayım o zaman. bi de edu şeyiisyle indirimli alayım. cok sagolun arkadaslar :*


  • slalom  (07.05.16 23:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.