[]

Bodyguardlık ve yakın koruma

Öncelikle bodyguard derken, bar kapısında duran adamları kastetmiyorum. Ünlü veya zengin kişileri koruyan kişisel korumalardan bahsediyorum.

Bunlar için bir Türk firmasının açtığı yurt dışı kursları var, temel VIP koruma becerilerinden taktik atışa kadar her şeyi öğretiyorlar.Bunlara katılıp sertifikaları alsam, bu sektörde çalışma imkanım ne olur? İş imkanları nasıl?

Türkiye'de ve yurt dışında bu sektörün durumu hakkında bilgisi olan var mı ?

 
Kalifiye adama (cümle kurabilen, selam alıp verebilen falan) acayip ihtiyaç olan bir sektor. Çok güzel bir açık bulmuşsun. Güzel yerler görür güzel bir çevre yapar güzel para kazanırsın.


  • babilbaligi  (07.05.16 21:22:59) 
@Batuhanolabilir izbandutluk daha çok bar kapılarında işe yarar :) Burada ne kadar çok dövüş sporuna ve tekniğine hakim olduğunuz, eğer saldırgan silahlıysa pratikle harmanlanmış teknik bilginiz ve refleks süreniz konuşur.

Yurt dışı imkanlarını merak ediyorum ben daha çok ama. Bilgisi olan var mı ?
  • utkumon  (07.05.16 21:48:24) 
türkiyede yasal olarak bodyguard'lık diye bir müessese yok. yani ben bodyguard tuttum, benim için yolu açsın bana yaklaşmak isteyenleri engellesin falan böyle birşey yok. ancak bana karşı bir saldırı olursa türk ceza kanunundaki meşru müdafaa ve zorunluluk hali kapsamında müdahale edebilir ancak bu da tabi ki asla "dövmek" amaçlı olamaz. taktik atış hususuna zaten gerek yok çünkü bodyguard diye adlandıracağın kişi silah taşıyamaz buna job bıçak falan da dahil. sadece savunma teknikleri bakımından yetişmiş kişiler ve cümle kurabilen kişiler tercih sebebi olur o ayrı konu. yatırım yapılmayacak bir iş değil.


  • avkatbey  (07.05.16 22:07:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.