[]

30'dan sonra ne iş yapabilirim?

Gençler bana yardım edin kafayı yemek üzereyim.

Bendeniz 5 sene bankada çalışıp terfi anlamında bir adım gidemeyeceğimi öğrenince işi bıraktım. Şimdi instagramdan satış yapıyorum ama bu işin ancak ek gelir sağlayabileceğini gördüm.

5 sene bankacılık deneyimim var, ingilizcem fena değil. Daha önce market sektöründe çalıştım ama orada da kariyer anlamında bir halt olunamıyordu bıraktım. Şimdi 30 yaşında biri olarak çok fazla seçeneğim olmadığının farkındayım. Kendime iyi bir meslek edinip bu saatten sonra tamamen ona odaklanmak istiyorum.

Biliyorum çok fazla yetkinliğim yok ama çabuk öğrenirim ve zor bir işte olsa kafayı koydum mu yaparım. Yazılım uzmanlığı kursuna gideyim dedim ama buradan aldığım yorumlara göre 5-6 ay kursla bu dakikadan sonra bir yere gelmek epey zor.

Çıkan kısmın özeti: Ben ne iş yapayım? Ne önerirsiniz?

 
Kursa para vermek hem zaman kaybı hemde maddi bir götürüdür bana kalırsa. Elinde ne varsa ticarete yatır derim.


  • huzur izlanda  (06.05.16 13:41:29) 
satış işlerini deneyebilirsiniz.


  • for the record  (06.05.16 13:41:53) 
kpss'ye çalışın düz memur olun, kafanız rahat olsun.


  • yemrem  (06.05.16 13:46:26) 
30 yaşına kadar mübaşirlik yapmış daha sonra adalet meslek okuyup hukuk fakültesine dgs ile geçip 35 yaşında hakim olan insanlar var 30 yaş çok geç değil bir çok şeyi başarabilirsiniz. uzun süre bilişim sektöründe çalışıp lanet okuyarak kaçmış bir insan olarak uzak durun bence dil yönünde kendizi geliştirip tercümanlık ve turizm ile ilgilenebilirsiniz.


  • denklemci  (06.05.16 13:54:26) 
emlakçılık


  • ben ben sarisinim ben  (06.05.16 15:05:38) 
tabloya pespembe çizene bakma hacım,
kurslar pek bir şey katmıyor.
piyasa çok berbat, ondan dolayı kısa süreli de olsa deneyimi sahibi olduğunuz sektörde bir süre çalışın. sonra ufaktan ticareti deneyin.
aklınıza gelen herhangi bir ticari faaliyete bulaşın yavaş yavaş.
  • seyduna6687  (06.05.16 15:35:06) 
ne isterseniz olursunuz. ama hiçbir işte ilerlemek kolay değildir. evet yazılım örneği zor, ama emlakçılıkt ailerlemek de kolay değil. her işin kendine göre bir zorluğu var. bu zorluklara katlanmadan hiçbir konuda ilerleyemezsiniz.


  • babilbaligi  (06.05.16 16:00:23) 
simit sat onurlu yaşa!!bir11!


  • bobinhoo  (06.05.16 17:11:19) 
@bobinhoo

allah aşkına sen öyle mi yaptın :)
  • Wolfware  (06.05.16 22:29:19) 
emlakçılık +1


  • Lola90  (06.05.16 22:40:46) 
yazılımla bir yere girmek neden zor olsun ki? madem bankacıydın, bankacılık üzerine bir yazılım yapar ortalığın amua korsun ne bileyim, orada senin hayal gücün geçerli. ha işçi olarak diyorsan evet işe girişin zor olabilir ama iki senede isim yapıp (sadece isimle olmuyor tabii) ortalığın tozunuda atabilirsin.


  • selam  (06.05.16 22:54:13) 
instagramda ne satiyorsun


  • oscar  (07.05.16 00:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.