[]

İngilizce bi cümle-kolay ama anlamadım xd

Derslerden konuşuyorduk , şöyle bi ley dedi;

So scared, I get two grades back today :'(

Sonuçlarımı açıklanıcakmış açıklanmış mı ne olmuş?

 
So scared olduguna gore aciklanacak, ancak cumleyi kuranin I will get two grades demesi gerekirdi.

aciklanmis olsaydi korkmazdi. demek ki aciklanacak 2 notu bugun ve bu nedenle korkuyor/endiseli.
  • of dream and drama  (06.05.16 13:07:40) 
bu mantıksız. karşı taraftaki kişinin anadili değil diye anlıyorum, burada hiçbirşey ifade etmiyor çünkü.


  • eindaclub  (06.05.16 13:39:39) 
@elindaclub bunu yazan kız doğma büyüme ingiliz, ailesi de öyle:/


  • mhmtt  (06.05.16 13:41:50) 
bugün iki sınavım açıklanacak, çok tırsıyorum diyor. gayet anlaşılabilir bir cümle bu arada, bilmiyorsanız duyuru sahibi gibi "anlamadım" diyebilirsiniz "böyle bi şey olamaz" diye sallamak yerine. siz hiç mi biz "yarın gidiyoruz" demediniz? bunu duyan ingiliz ÖYLE ŞEY OLMAZ GERİZEKALI, ORDA GELECEK ZAMAN TENSE OLMALI, FAK YU mu dedi?


  • der meister  (06.05.16 13:45:31) 
bu cumle anlasiliyor, acikladim zaten anlamini da ancak cumlenin kurallara uymadigi gercegi cumleyi kuranin anadili ile degismiyor.

will yazmaya usenmistir, nasilsa anlasiliyor diye ancak bu cumle bizim "yarin gidiyoruz" dememiz ile kesinlikle ayni sey degil.

ingilizcede present tense, future tense olarak kullanilmiyor.
  • of dream and drama  (06.05.16 14:00:06 ~ 14:19:07) 
Cumle dilbilgisi olarak dogru

www.edufind.com


learnenglish.britishcouncil.org

Simple present future olarak scheduled olaylar icin kullanilir.
  • neferkitty  (06.05.16 14:04:31 ~ 14:07:32) 
Sinavin aciklanma tarihi bir program dahilinde yani scheduled kapsaminda ise ayni durum tabiki de, ilan panosunda yazilmistir vs. Ayni sey.


  • neferkitty  (06.05.16 14:11:38) 
"She has a yoga class tomorrow morning." su cumle gibi cumlelerdeki present tense kullanimini hic dusunmemistim zaten ama scheduled olaylar icin de future tense kullaniyorum ben sanirim konusrken. bahaneyle ogrenmis oldum, tesekkurler link icin.


  • of dream and drama  (06.05.16 14:17:13) 
pardon o zaman.

en zorlama tahminim iki iyi geçmemiş sınavının notunun bugün açıklanacağı yönünde öyleyse.
  • eindaclub  (09.05.16 13:40:44 ~ 13:41:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.