[]

laptop-masaüstü birbirini cross kablo ile bağladım fakat dosya aktarım hızı düşük

araya modem, hub koymadan direkt cross kablo ile birbirini bağladım. ip numaralarını verdim, ayarladım. sorun yok sandım ama dosya aktarımı yaparken bayağı düşüktü. yoksa ben mi çok hızlı bekledim? 6gb birşeyi yaklaşık 50 dakkada aktardı.

a) acaba hdd farklılığından dolayı mı? ama ikiside ntfs.
b) araya modem,hub koymadığım için mi? (modemimin 4 girişi var)
c) diğer sebepler?

nedendir acaba? ne yapabilirim? yoksa boynum bükük mecbur bekleyecekmiyim?

 
windows vista kullanıyorsan laptopta güç ayarının yüksek performansta olduğundan emin ol bir de şarja takılı olursa pilden daha hızlı transfer yapılır.


  • tearsinheaven  (12.11.09 18:05:50) 
hdd'nin hızlarından biri 7200 biri 5200 ise belki o nedenle yavaş olabilir. sadece tahmin ama.


  • sutlu nescafe  (12.11.09 21:09:09) 
benim evde de aynısı kurulu vaziyette,
laptop (win7/winxp) - pc (win7/winxp) şeklinde, iki alette de win7 ve winxp yüklü. hangi kombinasyonla denersem deneyeyim 100mbit bir cross bağlantıda aldığım ortalama hız 9.3mbyte/sn oluyor; buna göre de 6gbyte'ı 10-11dk civarında atıyorum.

yalnız, eğer laptop'taki bir dosyayı pc'deki external hdd'ye doğrudan atmaya kalkarsam 1mbyte/sn den daha yüksek bir hız alamıyorum. önce pc'deki bir normal hdd'ye atıp ordan external'a atmam gerekiyor.

eğer sizin de yaşadığınız şey benimki gibi özel bir durum değilse, kısaca şunları diyebiliriz;
cross bağlantının hızına windows'un network connection details'ından bakın, ethernet adaptörünüzde sorun yoksa veya alet yavaş değilse 100mbit/sn connection speed almanız lazım, bu da 9.3mbyte/sn gibi bir hız yapar. almanız gereken hız budur. 50 dakika çok uzun bir süre, yaklaşık 2-3mbyte hızla atıyormuşsunuz.

*bağlantınız ın hızına bakın ve 100mbit/sn lik bir cross bağlantı kurduğunuzdan emin olun.
*hdd yi çok meşgul eden başka bir iş yapmadığınızdan (scandisk, defrag, virus scan vs vs) emin olun.
  • raj  (13.11.09 15:28:53 ~ 15:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.