[]

hamster mozaiği yapmak istiyoruz

iki gün önce ev arkadaşım 2 tane gonzales almış getirmiş. dün vizelere çalışırken bunlara neden daha büyük bi ev yapmıyoruz dedik. şu şeffaf olanlardan bi yorgan bavulu bulup içini dayadık döşedik. iki katlı ev, kinder yumurtası, eski hoparlör falan koyduk. talaşları serpiştirdik. üşüyolar heralde dişi olduğunu sandığımız sürekli talaşların içinde kendini kaybediyor. biz de ellemiyoruz. alıştılar diyebilirim.
ama şimdi ev bunlara büyük gibi gözükmeye başladı. diyorum ki şöyle içine 3-4 tane syrian hamster varmış, dwarf hamster varmış koysak.. işbölümü yapsalar. bir tür evi temizlese diğer tür işte oynamak isteyen insanların ellerini ısırsa falan. acaba birlikte kardeşlik türküleri söylerler mi gerçekten?



 
emin değilim üşüme olayından ama mrtksn'nin şu duyurusundan (git: 21017) sonra daha çok dikkat ederim.
yeni arkadaşları derken kendi türlerini de mi kastediyorsun?

  • hikaye mesture  (12.11.09 18:22:08) 
farklı türler bir arada yaşamaz. istisnalar vardır belki ama ben dwarf ile suriyeyi birbirine yaklaştırınca bile çok farklı tepkiler alıyordum. kilitleniyordu hatta dwarf direk bir daha da yaklaştırmadım.


  • prodeq  (12.11.09 18:40:24) 
elxa, hamster'ının neden öldüğünü sorup, soğuktan ölmüş olup olabileceği üzerinde duruluyordu o duyuruda. talaş o yüzdenmiş bilmiyordum.

prodeq, illa aynı tür almamız gerekiyor demek ki. doldurabildiğimiz kadar dolduralım o zaman gonzales. kavga ederlerse de ayırırız artık ne yapalım.
  • hikaye mesture  (12.11.09 18:52:19) 
bi arkadaşımda aynı türden olan iki tane vardı.biri dişi diğeri erkek.eve yerleştikten bi hafta sonra erkek olan dişi olanı yedi ve sonra kendi de öldü.bilginiz olsun işte..


  • saleen  (12.11.09 18:53:47 ~ 18:55:05) 
saleen, bizimkilerin arasında da bi soğukluk var. bazen üstüste koyuyoruz 5 yaşında çocuklarmışız gibi, gayet ciddi ayrılıyorlar. bişey yapmalarını beklemiyoruz işin açıkçası ama normalde de pek yanyana gelmiyorlar. umarım öyle birşey olmaz.


  • hikaye mesture  (12.11.09 18:59:31) 
evet belki arkadaşınkilerde farklı bi durum oldu bilemicem tabi şimdi ama umarım sizinkilerde olmaz tabi.benim dediklerim de başta iyi anlaşıyolardı birden nolduysa oldu belki erkek bişi istedi o da kaçıyo muydu neydi bilemiyorum bi baktık yemiş.çok kötüydü.neyse umarım sizinkiler mutlu mesut geçinip gider..


  • saleen  (12.11.09 19:22:10) 
benim bildiğim hamsterlar doğaları gereği birarada yaşamayı sevmez pek. ginepigler içinse en az iki tane olarak yetiştirilmeleri söylenir. bence ginepigi de düşünün.


  • demirlisomya  (12.11.09 20:07:00) 
hamsterlar çok çabuk ürüyorlar dikkat edin derim ben, tabii hamster çiftliğiniz olsun istemiyorsanız. eğer hamsterlarınızın biri dişi diğeri de erkekse zaten bi süre sonra o kafes dolacaktır istemeseniz de. bir de bu yeme olayı doğru, kendi yavrularını bile yiyorlar başka bi şeyin kokusu sinince falan, sanmıyorum ki diğer farelerle anlaşsınlar öyle hemen. gerçi bunlar da hamstera göre farkediyor galiba, biz bi dönem hamsterla kediye aynı evde bakmak zorunda kaldık öğrenci evinde, hamsterimiz kediyi yalıyordu diğeri de onu kokluyordu falan gül gibi geçinip gitmişlerdi.


  • inkey  (12.11.09 20:07:45 ~ 20:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.