[]

Tazminat Sorusu

Selamlar,

Benim teyzem, 8 yıldır yanında çalıştığı psikopat adamın iş yerinden artık ayrılmak istiyor. Adam daha bugün "seni de onu da kovucam yeter" diye tehdit edip, akşamına yine "canım cicim" moduna girmiş. Bildiğin dengesiz. Teyzemde bu sinire artık dayanamayıp kovucam dediğinde "yeter be ne yaparsan yap ben istifa ederim gerekirse" diye çıkışmış.

Şimdi adam istifa lafını duyunca muhtemelen kovmaktan beter edecek ama kovmayacak. Teyzemin derdi tazminatı..
Kendisi 20 yıl boyunca Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinde çalıştı ve oradan emekli oldu. Emekli olduktan sonra bu iş yerinde başladı. 8 yıldır aldığı maaşla tazminatı hesaplayınca dudak uçuklatıyor.

Nasıl olur da bu tazminatı yakmadan bu şirketten kurtulur?
Var mı hem istifa edip hem tazminat alma yolu?


Ek: Şöyle birşey buldum ama anlayamadım tam..

İşçi en az 7000 gün prim ödeme gün sayısı veya en az 25 yıllık sigorta ve 4500 gün prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirmiş olup kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurmayı beklemeden kendi isteği ile işten ayrılmış olması, ya da 506 sayılı yasanın geçici 81, maddesindeki emeklilik sürelerini doldurmuş olmak kaydı ile sadece yaşını doldurmayı bekliyor iken yine kendi isteğiyle işten ayrılmış olması,

 
şahidi varsa mobbing'ı kanıtlasın. haklı fesihte tüm tazminatları allır.


  • kuzey li  (06.05.16 00:59:54) 
Bildigim kadariyla hayati boyunca calistigi tum sureleri arka arkaya birlestirin ve eger toplam 15 yil calisma suresini tamamladiysa hicbir sebep gostermeksizin istifa etme ve kidem tazminati ne kadar ise alma hakkina sahiptir. Bunun icin SGK burolarindan birine gidip hizmet dokumu almasi ve bu dokum ile ihtarname seklinde tazminatini talep etmesi gerekiyor diye biliyorum. Hukukcu degilim ama isverenim, yine de meslegi hukuk olan birisine sorun lutfen. Bol sans.


  • pietro  (06.05.16 01:32:42) 
8 yıllık tazminat maksimum 30 küsür bin olur.
onun hesaplanmasında bir tavan ücret var.

  • €xpolerer  (06.05.16 08:23:56) 
Maaşı isterse 50.000 TL olsun, kovulursa 4.092,53 TL * 8 TL kıdem alacak.


  • amarat  (06.05.16 09:00:09) 
1. teyzenin sgk primleri tam yatırılıyor mu?
2. teyzenin fazla çalışma veya ubgt ücretleri tam olarak ödeniyor mu?
3. teyzen o hükümden faydalanamaz, teyzen zaten emekli.
4. mobbing olayına girmek büyük sıkıntı, ispatlaması çok zor ve hala içtihatlarda ve mahkemelerde tutarsızlıklar var. mobbinge güvenerek işten çıkmayı avukat olarak tavsiye etmiyoruz.
  • trajikomix  (06.05.16 09:05:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.