[]

[HUKUK] bozuk urunu geri vermeye calisan alici

hemen konuya giriyorum; gecenlerde akilli bilekligimi sattim, alali 1 aydan kisa zaman oluyor. aygiti 1, 1.5 hafta kullandim gayet guzel calisiyordu, hatta sarjini bir kez doldurdum, 1.5 haftada pilin yarisina bile gelmedi. ancak skldm satmaya karar verdim (kalori hesabi vs. ilgimi cekmedi sonuc olarak).

bir alici buldum, 30tl'ye anlastik ancak bozuk para vesaire derken 25tl'ye birisine sattim.

aradan bir hafta gecmedi alan kisi gece 12 gunduz 8 telefonla aramaya basladi, bileklik calismiyor diye.

halbu ki satis yaparken adamin telefonuna uygulamasini yukledim, senkronize ettim, hicbir sorun yoktu. malum saatlerde gecenin bir yarisi aradigi icin de adamin numarasini belli saatlerde blokladim. bu sefer mesaj birakmaya basladi.

adam elinde saatle, elimi yikadim islandi diyor ancak calismayacak kadar islandiysa dus falan aldi herhalde. neyse efendim, sonuc olarak cihaz hic acilmiyor diyor, sarj olmuyor geri al bunu diyor. simdi ben cihazi 2 haftaya yakin kullandim pil yarisina dahi gelmedi. satali 1 hafta olmadan pili bitti, acilmiyor sarj olmuyor diyerek bozuk mali geri vermeye calisiyor.

unutmadan; saatin usb sarjorunu telefonun adaptorune takip sarj etmeye calismis, voltajlari uyuyor mu bilmiyorum.

yardimci olmaya calistim ancak adam anlamiyor, kullanmayi da bilmiyorum zaten, arkadasim yardimci olacak demisti. simdi en son telefonla arayip parami geri vermezsen polise sikayet edecegim diyerek tehdit ediyor.

bu noktada yardim almak istedim. kendi adima, calisan sorunsuz bir urunu sattim ancak sonra kullanim hatasindan dolayi bozuldu diyerek alici kisi geri vermeye calisiyor. bu noktada bir yaptirim var midir?

ek olarak, profesyonel satici degilim. kullanmamaya karar verdigim bir elektronik aleti bir kereye mahsus sattim. ancak alici kisi beni dolandirici olarak gostermeye calisiyor.

 
özel satış olarak geçiyor sizinki. garanti gibi bir durum söz konusu değil sizi ilgilendiren.

garantisi devam ediyor ise aldığınız şirketle muhatap olacak. sizi ilgilendiren bir durum yok.
  • kurnaz  (05.05.16 21:20:38) 
başta ver parasını kurtul, 25lira için upğraştığına değmez diyecektim ama sonunu okudum, pabuç bırakma böylelerine.

aranızda satışın olduğuna dair imzalı/kaşeli herhangi bir belge var mı? yoksa salla, istediği yere şikayet etsin, sen yok öyle bir şey dediğin sürece bir şey ispat edemez. hani banka dekontu bile yok, ödemeyi bozuk parayla yapmış :)
  • air  (05.05.16 21:24:42 ~ 21:25:09) 
herhangi bir belge yok. zaten parasinda degilim. kisinin tutumu beni rahatsiz eden. normalde duzgunce irtibat kursa parasini verip urunu geri alirdim. ama parami vermezsen polise giderim gibi bir tutum sergileyince sinirim bozuldu reddettim.


  • don mike  (05.05.16 21:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.