[]

hapşuruğu tutarsak kalbimiz mi durarmış

geçen ergenin biriyle bu konuyu tartıştık ikna edemedim. ben ki son 5-6 senedir topluluk içinde soyutlayan bakışlara maruz kalmamak için hapşuruğumu tutuyorum rahat ortamda hayvan gibi hapşuruyorum tabi bi zararını da görmedim ama kalp durduracak kadar ciddi sonuçları varsa tırsabilirim.




 
ölenlee var böyle,tutma


  • Lola90  (05.05.16 21:07:22) 
var tabii ki. kalp durdurmaz da beyin damarı çatlatır, yapar yani bi şeyler.


  • devilred  (05.05.16 21:08:07) 
yillar once bi haberde okumustum. kadin tam nikah kiyilirken tutuyor ve beyindeki damarlaradn biri yirtiliyor hayatini kaybediyordu. tutmayin. hapsirmak ayip degil.


  • bohr atom modeli  (05.05.16 21:15:05) 
hapşırık tutmak ciddi anlamda tehlikeli. en büyük tehlikesi kulak zarları ve kılcal damarlarda çatlama. çok basit "hold+sneeze+harvard/columbia/john hopkins" ile bulabilirsiniz. kalp durmasını bilemiyorum.

abi vucutta olan bir şeyden niye utanıyorsunuz anlamıyorum ki?
  • kurnaz  (05.05.16 21:17:47) 
galiba yanlış anlaşıldım hapşururken kendimi kasmıyorum direkt hapşuruğun gelmesini önlüyorum 5-6 senedir bişey olmadı ayrıca burun kanaması falan oluyordu bende hapşururken o yüzden başıma bela olmaması için rahat olmadığım ortamlarda tutmam daha iyi.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (05.05.16 21:33:03) 
hapsirigimi tutarken ayni anda burun killarimi cekerek kopariyorum


  • partizan  (05.05.16 21:35:27) 
bu zamana kadar ayakta kalmana ciddi ciddi şaşırdım, öldürmeyen allah öldürmüyor işte.


  • tolga asp  (05.05.16 22:02:25 ~ 23:00:00) 
Hapşırırken olan kasilmayi engellersen -kendini kasarak,elinle kolunla kapatmayı demiyorum- felç olma riskin var. Google a yazarsan örneklerini görürsün.


  • nucleon  (05.05.16 22:02:39) 
dostlar hapşurma refleksini engellliyorum diyeyim ben size ne felci ne beyin kanaması ya. bazıları da kalbe kramp girer demiş. doktor olan varsa açıklasın yoksa koca karılar gibi ölebiliisin falan yazmanızı istemiyorum bunun için soru kategorisine açmadım duyruyu bilimsel dayanağınız yoksa boşa yaşam tarzımı değiştirmeye kalkmayın.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (05.05.16 22:46:55) 
ha bi sen biliyosun zaten hapşırık tutmanın ne demek olduğunu, biz hiç bilmiyoruz.


  • devilred  (05.05.16 22:49:03) 
Felc olayi gercek kac tane doktor tvde anlatti.
Kalp durmasi tam tersi ama derler ki hapsururken kalp dururmus aa sanirim bu safsatadir

  • red g  (05.05.16 22:57:44) 
Arkadaşlar adam hapşurma anını tutuyorum demiyor hapşurmadan önce vücudu kanalize edip hapşurmayı önlüyorum diyor.

Bazı anlarda absürt olacağı için ben de yapıyorum bi zararını görmedim. Hapşuruk gelirken gözlerimi sıkarsam hapşırık gidiyor bence de pek problem değildir.
  • dannyb  (05.05.16 23:00:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.