[]

Yeni bir meslek için çok mu geç ?

Selamlar. 30 yaşındayım internetten satış yapan bir sitem var. Şuan işler fena değil ama ileride ne kadar gelişirim bilmiyorum. Şuan günde 2 saat bile yetiyor bu iş için ve bende geri kalan zamanımda bir meslek edinmek istiyorum. Yaş 30 olunca tabi biraz soru işareti oluyor insanın aklında. Yenibirişten iş ilanlarına bakarken bir eğitim formu dikkatimi çekti. Bilgisayarla ilgili eğitim veriyorlar. İş imkanı da veriliyormuş. O çok garanti değildir ama oldum olası bilgisayar meraklısı biri olduğum için ilgimi çekti. Eğitim alanları şunlar

Microsoft Yazılım Uzmanlığı
Microsoft Sistem Uzmanlığı
Web & Grafik Tasarım Uzmanlığı
Bilgisayarlı Muhasebe & Logo Uzmanlığı
Cisco & Network Uzmanlığı
Dijital Pazarlama & Sosyal Medya
Php Uzmanlığı Eğitimi

Genel olarak bilgisayarla ilgili bilgim çok. Ama yazılım vb gibi konularda haliyle bilgisizim. Sizce bu saatten sonra başlasam bana avantajı olur mu? Bu yukarıda saydığım alanlardan hangisi başlamak için ideal? Bu eğitime verilecek paraya değer mi ?

 
bir arkadasimin abisi aile isi kapaninca 35'inden sonra bilgeadam grafik tasarim kurslarina gitti, sonra da bu alanda is bulup calismaya basladi, hatta birkac sirket degistirdi. 30 yas "bu saatten sonra" kavrami icin cok erken bence, gercekten calismak-ogrenmek-kendini gelistirmek istedigin alani bulup yuru derim.


  • ezeriko  (05.05.16 12:36:32) 
Gec degil. 45 yasinda doktorlugu birakip 50 yasinda avukat olan biriyle tanistim gecenlerde. Bence hic gec degil.


  • duyurumvar  (05.05.16 13:09:18) 
öğrenmek istediğiniz bir şeyi öğrenmek işten çok hobi gibi gelecektir. ayrıca 30 yaş yeni birşey öğrenmek için gayet uygun bir yaş, bence denemelisiniz.


  • avonkatalogu  (05.05.16 13:30:10) 
30 yaş yeni bir meslek edinme konusunda hiç geç değildir. zaten şuanki işin 2 saatlik bir iş ise gerçekten boş zamanın çoktur. 30 yaşında iş yapmamadan gün öldürmekten ise yazdığın eğitimler gerçekten ilgini çekiyorsa ( sırf ikinci iş olsun diye değil yani) hiç düşünme al gitsin o eğitimleri.
hangisinden başlamak daha ideal diye soruyorsan bence şuanki işin olan internetten satış sitesi ile alakalı olabilecek digital pazarlama ve sosyal medyadan başlayabilirsin. (yada şuanki işinde de kullanabileceğin bir eğitimle başlarsan bir taşla iki kuş vurmuş olursun)
başarılar.
  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (05.05.16 13:31:54) 
Su programi tamamladığın takdirde cok hızlı is bulabilirsin: www.freecodecamp.com

Ustelik, mevcut isini geliştirmek icin de kullanabilirsin.

Yazılım dünyasına giris icin cok faydali egzersizler içerdiği icin, buradan farklı teknolojilere ziplaman da kolay olur.

Azim ve sebatla çalışıp bitirmeni oneririm. Hic bir sey olmazsa, yazilim alanında çalışmaya gercekten uygun musun bunu öğrenirsin.

Bitirdikten sonra bu alanda çalışmak istersen mesaj atabilirsin;)
  • fever  (05.05.16 13:41:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.