[]

Google Dökümanlar'a Alternatifi

Merhaba,

Çalıştığım firmadaki proje dosyalarını Google Docs'da paylaştığım ve firma internetini kullanarak giren yaklaşık 50+ kullanıcının da kontrol etmesi gereken dökümanlarım var. Birkaç haftaya dek yaptığım değişiklikleri giren her kullanıcı anlık olarak görebiliyordu.

Ancak firmanın sağladığı internetteki güvenlik durumlarından dolayı Google Docs'a ulaşım çok fena sekteye uğradı. Firmanın internetini devlete bağlı kurum kontrol ettiğinden Bilgi İşlem'e bu yönde bir talep yapmam yakın gelecekte pek mümkün değil. Ben de bunun için Docs'a alternatif olabilecek, Excel'de oluşturduğum verileri indirmeye gerek kalmadan linke erişimi olan herkesin görmesini sağlayabilecek bir yer arıyorum.

Not: Aynı lokal internet ağında değiliz. Kullanıcılar, İstanbul'un dört bir yanına dağılmış.

Var mıdır öneriniz?

 
Onedrive'da Excel online var.

office.live.com
  • chicha  (05.05.16 12:35:55) 
yandex disk
mesela dosyayı atttın.
o klasörü paylaşıma açıyorsun
link oluşuyor
onu da atarsın istedigine
  • kingcyrax  (05.05.16 12:45:14) 
Eger office 2016 kullanıyorsanız Onedrive muhteşem.


  • babilbaligi  (05.05.16 13:32:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.