[]

dolar-euro nasıl bu kadar hassas olabiliyor?

yani bu durum bizim ülkeye mi özel ya da mesela atıyorum macaristandada mı böyle ya da uruguay?




 
hukumete darbe var, "bu kadar hassas" da olsun artik. simdi roket gibi degisiklik gostermeyecek de ne zaman gostersin?


  • scars dont fade  (04.05.16 22:40:02) 
bizim ülkeye has. davutoğlu'nun gitme ihtimali yatırımcının hoşuna gitmedi. siyasi istikrar isteniyor.

edit: yanlış anlaşıldım. daha doğrusu ben soruyu yanlış anlamışım. dövizin bugünki sert yükselişi türkiye'ye özgü(şu an için diğer gelişmiş ülkelerde böyle yükseliş yok) demek istemiştim. yoksa her ülkede bu durum yaşanır tabi ki.
  • victum  (04.05.16 22:45:06 ~ 05.05.16 02:31:29) 
siyasi istikrar yok. bomba patlıyor. sermaye sahiplerinin kaçabilitesi yüksek. gerginlikten pek hoşlanmazlar. sen olsan hoşlanır mıydın?


  • vayezikhan  (04.05.16 22:45:29) 
hassas olan dolar-euro değil, türk lirası.

Dolar kendi halinde aynı çizgisinde duruyorken, tl'nin değer kaybetmesini dolar yükseldi olarak gösteriyorlar.
  • archmage mahmut  (04.05.16 23:02:50) 
kırılgan beşli diyorlar ya ondan.

yapısal olarak direnç gösteremiyoruz. ekonomimizin ayakları sağlam basmıyor. bu yaşanan siyasi olaylarda yenilir yutulur şeyler değil.
  • gliderpilot  (05.05.16 00:28:05) 
bizim ülkeye has diyen ya ekonomi bilmiyordur ya da mühendistir.

ekonomi böyle bir şey. şoku fiyatlar, riske bağlıdır.

dünyanın herhangi bir ülkesinde aynı şeyler olsaydı, diğer koşullar sabit olmak şartıyla, aynı şey olurdu.
  • cinayet saati  (05.05.16 00:28:54) 
Dolar euro hassass değil, gelişmekte olan ülkelerin parası bu kadar hassas. Bir türlü stabil bir şey yakalayamayan, sürekli yolsuzlukla uğraşanların ki bu kadar hassas.


  • noluyo yaa  (05.05.16 00:44:20) 
Cok dogru bir soru. Cevabi cok onemli anlamlara gelebilir. Nasil oluyor da herkesi etkileyen para biriminde bu kadar oynaklik olabiliyor?

Nedenlerinden birisi Turkiyenin dunya ticaretinde en ufak bir agirligi olmamasi. Hedef ilk 10 demekle agirlik kazanilmiyor. Uretmek lazim.
  • f_d  (05.05.16 00:50:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.