[]

Almanya'da calisma, vergi vs islerinden anlayanlar

450 euro basis aushilfe olarak calistigim yer beni teilzeit olarak degistirmek istiyor. Kazancim muhtemelen iki katina falan cikacak ama bu kez de ogrenci olarak 450'den fazla kazandigim icin vergi odemem gerekecek. Bu verginin ne oranda oldugunu bilen var mi? Mudurle konustum, asagi yukari saati 7,5 euroya glecek dedi, steuerberater bilir ve halleder onu dedi ama tamam demeden once ben kendim ogrenmek istiyorum ve nereden ogrenebilecegimi bilmiyorum.




 
www.brutto-netto-rechner.info

asagi yukari 750 gibi birsey olur sanirim vergi sinifi 1 olan icin. vergi sinifin 5 ise 615
  • emrahday  (04.05.16 18:51:38 ~ 18:54:32) 
450den fazla diye bir durum yok yillik bir miktarin altinda kalman gerekli. kisa süreli calisiyorsan onu hesapla denk gelmeyebilirsin.

steuerklasseni netlestir, elsteronline vsye mail at bilgi almak icin detayli olarak. yardim etmeye calisacaklardir.

muhtemelen @emrahday hakli ama. birebir demem ama yaklasik bir sey olmali.
  • wiillii  (04.05.16 18:56:58) 
öğrencisin sanırım?

450 üstü de çalışabilirsin ancak bu sefer vergi ödemen gerekir. finanzamta gidip bildirimde bulunucaksın onlar sana ödemen gereken bedeli mektupla yollıcaklar ya da işverenin halledicek bunu. işverenden saatlik brutto ne kadar ödeyeceğini öğren onu da çalışıcağın saatle çarp ve emrahın verdiği linkte monatlich olarak yaz. kirchensteuer'ı nein yap steuer'i de klasse 1 seç evli değilsen. sonuç olarak en altta netto gehalt olarak vericek.
  • KidLazer  (04.05.16 21:04:23) 
evet ogrenciyim, vergi isini isveren halledecek, benim yapmam gereken bir sey olmayacakmis ama benim sigortam AT-11 ve bu sigortanin teilzeit islerde gecerli olup olmadigini bilmiyorum. sigortayi burada AOK uzerinden isleme soktum ama bulundugum sehirdeki AOK bu sigorta turunu bile dogru duzgun bilmedigi icin bu isi kapsayip kapsamadigini, baska bir sigorta yaptirmak zorunda olup olmadigimi bilmiyor.

emrah'in verdigi linkte sigorta turu olarak neyi sececegimi bilmiyorum dogal olarak.

bu arada isverenin beni kaydettirmek istedigi is turunun esas adi studentische hilfskraft'mis.
  • letheavendangered  (04.05.16 22:14:36 ~ 22:16:41) 
almanyada yasal olarak 120 full 240 yarım gün çalışma hakkın var dolayısıyla sigortanı değiştirmen gerekmez diye düşünüyorum.

yukardaki linkte tahminimce privatversicherti seçmen gerekicek çünkü sigortanı kendin ödüyosun firma değil
  • KidLazer  (04.05.16 23:40:23) 
o zaman yine bir soru: bu tam gun yarim gun isi nasil hesaplaniyor? kac saat calisma yarim gun sayiliyor? bunu da ne zamandir soracaktim hep unutuyorum.


  • letheavendangered  (05.05.16 23:18:20) 
8 saat tam gün.

Bir de aok olmazsa technische krankenkasseye sor at11 konusunda onlar da bilgili.

Calisma iznine kalacaksan isin yas ugrastiriyor. Bazen isveren aman yea diyip baskasini tercih etmeyi bile daha kolay bulabiliyor.

Calisma saatleri mühim mi? Ben bazen ek kaliyordum sorun olmuyordu. Ya da erken ciktigim da cok oldu. Sabit kagitta gecen süreden bagimsiz is yapiyorduk kisacasi.
  • wiillii  (06.05.16 22:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.