[]

depresif börtdey görl

sabahtan beri 7 göbek akrabalarım, arkadaşlarım kutladı annem babam kardeşimden ses yok. eşim de sabah bişey demeden gitti sonra watsaptan yazmış bir mesaj öyle kutlamış. annem aradı yalnızca kardeşine söyle eve gelirken ekmek almayı unutmasın ben ulaşamadım dedi kapattı. babamdan hala ses yok. kardeşimin de dahil olduğu watsap grubunda bütün kuzenlerim yazmış, kardeşim görmesine rağmen bişey dememiş. facebookta girmiş bişeyler paylaşmış orda muhakkak görmüştür yine yazmamış. babam da eminim ki görmüştür amcamların falan kutladığını o da sallamamış. zaten dün kandil için görüştüğümüzde de biz hepimiz işten geç çıkıcaz pazar günü anneler günüyle beraber kutlarız aradan çıkar dediler, peki dedim ben de mecburen.

hiç sanmıyorum ama hadi diyelim ki anlaştılar, akşama sürpriz yapıp bize gelecekler kutlayacağız falan, eee beni bütün gün umursamamış gibi yapıp üzdükten sonra napiyim ki ben akşam yenilen pastayı, üflenen mumları. onun yerine vakitlice arayıp iyi ki doğdun, iyi ki varsın demek çok daha güzel değil mi? ben öyle yapıyorum mesela, yemişim sürprizini deyip arıyorum sevdiklerimi. mesaj bile fazla mesafeli geliyor direkt arayıp söylüyorum imkanım varsa yüz yüze görüşmeye çalışıyorum ilk fırsatta.

genel olarak zaten doğum günlerini gereksiz ve depresif bulan biriyim. hiç umduğum gibi bir kutlama yaşayamadım. en basiti geçen sene de işten güçten yorgun argın geldim, saat 7ye doğru annem aradı size yemeğe geliyoruz diye o yorgunlukla mutfağa girip 6 kişilik yemek hazırladım koştura koştura. hediye alma olayı da pek olmaz aramızda, asla bugün senin günün modunda olmadılar zaten de ne bileyim insan bazen bir gün bile olsa gerçekten değer verildiğini hissetmek istiyor. ben bugüne kadar ne doğumgünlerini, ne anneler gününü, ne babalar gününü kutlamasız geçirtmedim onlara. muhakkak hediye, pasta aldım mutlu etmeye çalıştım. ben de bir kez olsun çiçekçi benim için gelsin ya da kargocu bir kez olsun benim satın almamış olduğum bir şey getirsin bana istiyorum.

gittim kendi hediyemi bile kendim aldım bugün. çok zamandır görüp beğendiğim atlı karınca şeklinde pembe müzik kutusu vardı ne gerek var deyip duruyordum, bari ben şımartayım kendimi dedim. ailemden de hiç ümidim yok sürpriz yapacaklarına dair, aynı evdeyken bile pek umursamazlardı çünkü ama yine de az da olsa beklenti içindeyim ve bu beklenti beni daha da yıkacak gecenin sonunda biliyorum. eşim de iş çıkışı spora gidip öyle gelecekmiş evde yemek yeme yemek ısmarlayacağım sana dedi. sağlıklı yaşam önemli tabi dedim.

yine de hayat güzel. ailem üzse de telefonlarım susmadı, mesaj kutularım doldu taştı, işyerinde arkadaşlarım dilim dilim pastalar yedirdiler bardak bardak kahve ısmarladılar bana. iyi dostlar biriktirmişim.

yine de ailem için de keşke iyi ki doğsaymışım...

 
Bence de sürpriz var da, bekle işte amaaan ha sabah 9'da kutlamışlar ha akşam 9'da :) Sonuçta kutlayacaklarsa ne fark eder :)

Edit: Ben de böyle olmasın diye hep sürpriz yapacaklarıma mıymıy bi kutlama yapar geçerim :)

Bu arada, iyi ki doğdun :) (soruya cevap yaziim derken kutlamayı unutmuşum :) )
  • lcha  (04.05.16 15:39:16 ~ 15:42:32) 
Bence sürpriz var, sıkmayın canınızı yahu ne güzel işte. Benim ailem ya da çevrem şu zamana kadar hiç sürpriz doğum günü bile yapmadılar, hep öylesine geçiştirilmiştir. Değerini bil bence :)


  • sytemofadownmanyagi  (04.05.16 15:43:50) 
yaa, öyle deme be üzüldüm. aileler bu konuda vurdumduymaz olmaya biraz meyilliler. amaan, her sene her sene bıktık modunda olabilirler. biz öyleyiz mesela aile içinde.

bence ailen için de iyi ki doğmuşsundur, hiç öyle boynu bükük üç noktalı mesajlar yazma. sen doğumgünü kızısın bi' kere, yüzsüz yüzsüz şımar gitsin. seneye de anneler günüyle birleştirirseniz valla canınızı yakarım ha de. senede bi' kere doğuyorum önce siz kutlayacaksanız, önce siiiizzz de. ne bileyim.

iyi ki doğdun :)
  • evde liyakat kalmamis  (04.05.16 15:49:19) 
@Icha ve @evde liyakat kalmamış teşekkür ederim :)


  • kakamelsokoban  (04.05.16 16:37:01) 
mutlu yıllar. ben yıllardır hediyemi kendim alıyorum. sevildiğini biliyorsan sorun yok. takılma çok.


  • hasmetizm 2046  (04.05.16 16:46:51) 
öncelikle doğum günün kutlu olsun :), akşam kesin süpriz var kardeşin onca mesaja rağmen hala yazmadıysa unutmuş, umursamaz taklidi yapıyordur.
kendine hediye alarak da iyi yapmışsın, ben her yıl yapıyorum :)

  • kuzey li  (04.05.16 16:50:31) 
mutlu yıllar öncelikle
doğum günü kutlamayı da doğum günümün öyle parti vs ile kutlanmasını da sevmem. Beklenti yapma hiç, fazla triplere girmişsin bence.
Sadece eşinin hatırlayıp küçük bi hediye, bi öpücük, bi yemek, sarılmak vs olması yeter de artar bile.

Erkeğim.
  • basond  (04.05.16 16:55:39) 
@basond @kuzey li @hasmetizm 2046 çok teşekkür ederim:) benim de öyle partiler hediyeler beklentim yok ama bi telefon edip iyi ki doğdun deseler fazlasıyla yeterdi


  • kakamelsokoban  (04.05.16 16:59:16) 
doğum günün kutlu olsun :)
ailelerde bu tarz bi vurdumduymazlık olabiliyor. anne baba çok doğum günüymüş parti yapalım kutlayalım moduna girmezler de kardeşinin de kutlamaması garip işte. kardeşin de kutlamayınca sürpriz var herhalde diye düşündüm. doğum günün olduğu için biraz duygusalsın sanırım. doğum günlerine anlam yüklememeyi öğrenmek gerekiyor. hayal kırıklığı oluyor genelde.

  • sanguine mcqaer  (04.05.16 16:59:19) 
çok itici ya. doğum günümü kutlamadı geyikleri hala var mı? sene 2016...


  • enkolaykullaniciadi  (04.05.16 17:03:54) 
İyi ki doğdun! :)
fazewp.fazemediainc.netdna-cdn.com
Biz de evcek doğum-günü-kutlamayan-giller familyasındanız, o yüzden doğum günüm kutlanınca fatal error veriyorum. "Evet, doğum günü" diye bir şeyler geveliyorum :) Sürprizli mürprizli, akşam gönlünü alır sizinkiler, affettirirler günün kasvetini :)

Bu doğum günü işi pek zorlama bir gün. Hayatını "Bugün mutlu kalkacağım, çünkü benim doğum günüm" diye planlayamıyor ki insanlar. Hatta genel olarak baktığında, hayatın en güzel günleri bir şeylerin spontan gelişip de eğlendiğin, genel olarak ne yapacağını bilsen de ayrıntılarını planlamadığın, o an içinden ne geliyorsa onu yaptığın günler oluyor. Doğum günleri o günlerin yanında çok sönük kalıyor. Üniversitede arkadaşlarla gezerken böyle eğlendiğimiz bir gün olmuştu, bir arkadaşım "Bu kadar eğleniyoruz, aycho'nun da doğumgünü de hep tatile denk geliyor, görüşemiyoruz. Madem öyle, bu kadar eğlendiğimiz gün aycho'nın doğum günü olsun" demişti ve doğum günümden 7 ay sonra kukalı mukalı doğum günü kutlamıştım. Ondan sonra da ne zaman iyi eğlensek sırayla birbirimizin doğum gününü kutladık, "Bugün güzel bir gün oldu. Doğum günü olmaya layık oldu" deyip deyip doğum günleri kutladık. Öylesi daha güzel, daha mutlu ve eğlenceli oldu.
  • aychovsky  (04.05.16 17:06:38 ~ 17:07:41) 
sizi anlamadan edemedim (anladım). insan doğumgünün hakaten bi duygusallaşıyor kabul etmek gerek. benim zil-zurna yalnız olduğum bir dg'de üni kantininde oturup insanın kendi doğumgününü komple zihinlerinden silen bir virüs üzerine kısa hikaye yazmışlığım var. şeyapmayın çok, sevginin güzelliği ve derinliği sıradan günlerdeki sıradan olaylarda gizlidir.


  • kaichi  (04.05.16 17:14:41) 
@sanguine @aychovski çok teşekkürler :) doğum günü olmaya layık gün fikrini çok sevdim bu mantıkla ilerleyeceğim ben de artık :)


  • kakamelsokoban  (04.05.16 17:15:34) 
@kaichi o virüsü bulana benden çay :) şu an geeçekten ihtiyqcım olan tek şey


  • kakamelsokoban  (04.05.16 17:17:16) 
şu cümlenden sonrasını okumadım "genel olarak zaten doğum günlerini gereksiz ve depresif bulan biriyim."

gereksiz buluyorsun ama istiyorsun da.
  • gokhan atestepe  (04.05.16 17:27:19) 
Merak ettim sürpriz gerçekleşti mi ki?


  • lcha  (05.05.16 10:56:41) 
@Icha tam da düşündüğüm gibi kimse oralı olmadı. Akşam eşim yemeğe çıkalım dedi fakat geç gelip rezervasyon da yaptırmadığı için civardaki güzel yerlerde oturacak yer bulamadık en son el arabasında bi köfteciden çeyrek ekmek arası köfte kemirdim :)

sonrasında da bir iki arkadaşla bi yerde oturup çay kahve içtik ama doğumgünü gibi değil normal görüşme oldu öyle pastalar mumlar yoktu yine.

kendime aldığın müzik kutusu bozuk çıkmayaydı yine iyiydi de müzik kutusunun bile çalmayanına denk geldim böyle de bahtsızım :/
  • kakamelsokoban  (05.05.16 12:08:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.