[]

ben bu kuş için daha ne yapabilirim?

bir muhabbet kuşumuz var, adı köpük. yavru kendisi, yaklaşık 4 aylık falan demişti petshopçu. 3 haftadır bizimle.
yaşadıklarımızı anlatacağım ama hiç kuş bakmamış biri olduğum için manyak gibi okuyorum nette. uzunca anlatsam, ilgilenen arkadaşlar doğrumu yanlışımı söyleyebilir mi?
şimdiden teşekkürler..
ek: uyuyan bir fotosunu ekliyorum tipini sevdiğimin..



ilk günler hiç ses çıkarmayıp yerinden kıpırdamadı, kafesin kapağını açınca bir iki turlayıp kafasını bir kaç yere çarptı ama şimdi salona komple hakim. kafesini değiştirdiğim iki yer var, sabah güneş direk vurmasın diye konsolun üzeri, gece de korkmasın diye pencerenin önüne koyuyorum perdeleri açıp. sitenin ışıkları var, karanlıktan korktuğunu farkettim çünkü.

iki günde bir hem suyunu hem iki yemliğini de tazeliyorum.mürekkep balığı kemiği var ve bir çay kaşığı kadar kuş kumu karıştırdım yemlerine. evde yiyebileceği meyvelerden küçük bir parça atıyorum her gün. şu güne kadar salatalık, marul, ananas ve olgun muz denedik. bir gün de yumurta maması hazırladım ama yemeyince kaşıkla ağzına yaklaştırıp bir şekilde tadına bakmasını sağladım, üç beş lokma yedi. mama kokar diye bırakmadım kafeste, attım sonra.
her hafta komple kafesi temizliyorum falan..


soru:
1-bu kuş ne zaman konuşacak?
2-kafes kapağını tüm gün açık bırakıp pencere ve tül perdeyi kapalı tutuyorum, ardından da arkasından bıraktığı şekilli kakalarını topluyorum hanımefendinin. bu doğru mu, kafeste tutsam daha mı iyi?
odaya oldukça hakim, hiç bir yere çarpmadan kafesin içine çat diye konuyor nerde olursa olsun..
3-bir de bugün gövde tüylerinin bir kısmında evsiz adam saçı gibi birbirine girmiş tüy bölümü gördüm. elimdeyken tüyleri araladım, siyah bir parça toz gibi bir şeyler buldum ama bir türlü ele alamadım.

laptopa tünek yaptım, ne zaman çıksa uyukluyor 5-10 dk geçince.

bugün de üzerini düzeltirken laptop ekranına kepek gibi şeyler döktü, mikroskop var evde, baktım bite benzemiyor, deri gibi daha çok. zaten ne kafeste ne üzerinde yürüyen bir şey yok. korkmalı mıyım?

4-ne zaman yıkanır bu kuş?

5-su içmiyor hiç,görmedim yani içtiğini, onu bile parmağıma su damlaları alıp gagasını ıslatarak içiriyorum.

 
Elbette konuşur ama sakın nickini falan söyletmeyi deneme.:)


  • zibidigonzalez16  (04.05.16 15:58:58) 
3- tüylerini en bazıları yeni yeni çıktığı için kaşınma yapabilir. Yeni çıkan tüyün etrafında zar olur ve kasindikca kepek şeklinde dökülür normaldir.
4-illa yikanmasina gerek yok. Kuş kolundayken lavaboya yaklaştı ve iplik şeklinde suyu aç. Şu sesini duyunca yuylerini kabarır ve yıkanma isteği duyar. Avucunun içine biraz su doldurursan kolundan inip yıkanabilir. Tabi azıcık islatir tüylerini altına girip duş almaz. Çok islatmamak lazım hasta olur. Arasıra çok az spreyle şu puskurtursen tüylerini duzenlemeye başlar.
5. Su çok az içerler zaten. Yilda 1 litre zor iciyordur. Kafesinde sürekli temiz su bulunduğu sürece sorun olmaz.
  • betsy  (04.05.16 16:12:13) 
ben de çok muhabbet kuşu baktım.

1- hiçbirini konuşturmaya çalışmadım. öyle bir isteğin varsa babacım, cicikuş gibi içinde c harfi olan kelimeleri daha kolay söylüyorlarmış. sürekli bu kelimeleri ona tekrar edeceksiniz sanırım. konuşturma yemleri vs varmış onlardan satın almayın.

2- ben de kuşlarımın kafesini bütün gün açardım akşam kapatırdım.

3- dediğin kepek gibi beyaz şeyler kaşındıkça dökülüyorsa problem değil.

4- kafese takılan havuzlar var ondan alabilirsin. veya eline alışkınsa musluğun başına götürüp suyu çok çok az ve ılık açıp bi iki uzatabilirsin. hoşuna gidebilir. yalnız soğuk serin havalarda asla yıkamayın, yıkanınca da rüzgar esen yerde durmasın. garanti olsun havalar iyice ısınınca deneyebilirsin.

5- su içiyordur ya. suluğunun yeri kolayca ulaşabileceği yerde olsun rahat su içebilsin.
  • yürüyen uçak  (04.05.16 16:12:15) 
biraz yaşlı gibi duruyor ama bilemedim.

1- dişi kuş konuşmaz, uğraşmayın hiç. ama bir insana aşık olabiliyorlar.
2- oraya buraya çarpmadan uçabiliyor hatta sorti yapabiliyorsa fiyuv fiyuv süper. bırakın hayvan sizinle beraber mutlu olsun uçsun özgürce evin içinde.
3- tam tüy dökme mevsimi şu an. o gördükleriniz de yeni çıkacak olan tüyleri, kafasında çok rahat gözlenir o tüyler, dik dik olur kirpi gibin. kepek de döker, sıkıntı yok.

odanın, evin bir köşesine janjanlı hafiften aynamsı hoşuna giden bir cisim koyun (bizim sarı yaldız renkli değirmen şeklindeki saat hoşuna gidiyordu hayvanın), bilgisayarda durmaması gerektiği zaman ya da size bulaşmaması gerektiği zaman orada tüner bir güzel.

kafesine ayna koymayın, çıldırabilir. aynalı salıncağı varsa ters çevirin aynaları, ayna varken bizim kuş bizi ısırıyordu, aynayı kaldırınca uysallaşıyordu.

4- mutfakta yeşillik yıkarken elimize geliyordu ilk başlarda yeşilliklerin içine girip ıslatıyordu kendini, mundar oluyordu atıyorduk. (maydonoz yedirmeyin) sonra arsızlaştı iyice suyun altına altına girmeye başladı.

5- suyu az az verin, her daim tertemiz olsun. suluğunu ayda bir değiştirin, yıkamayın sakın çamaşır suyuymuş bilmemneymiş.. hayvan alıyor kokusunu, temiz su için banyo etmeye elimize geldiğinde su içmeye başlayınca anlamıştık bunu.
  • feel the blanks  (04.05.16 17:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.