[]

green card olayı

bu green card olayına baya talep varmış sözlükten de gördüğüm kadarıyla. önceden sağda solda gördüğüm ama pek ciddiye almadığım bir şeydi. ciddiye mi almak lazım? okuyorum yazılanları, babam, annem kardeşim hepimiz başvurduk falan yazmış. başvurmak bu kadar kolay mı? belli bir para istemiyor muydu bu? hatta benim bildiğim baya yüklü bir miktar para lazımdı gibi sanki ama tamamen dışarıdan sağdan soldan duyduklarım.

nedir bu green card olayı? insanlar bi şirketle iş için anlaşıp mı bu işe girişiyor? yoksa bi kendimi amerikaya atayım gerisi gelir kafasıyla mı yaklaşıyorlar? aslında genel olarak yurt dışında yaşama imkanına nasıl kavuşulur? yurt dışında eğitim harici yaşayanlar ne yaptılar? buradan bir şirketle görüşüp işlerini bağlayıp mı gittiler? tüyolar nelerdir? para mı lazım? geçerli bir meslek mi lazım? ne lazım? misal ben inşaat mühendisiyim, eşim endüstri mühendisi? ingilizcemiz iş görür seviyede ama başka bir dilimiz yok. ışık var mı?


 
resmi siteden direkt başvuruyorsun, bedava. çekilişle kazananları belirliyorlar açıklıyorlar. eğer başvururken ailen olduğunu belirttiysen onlara da çıkıyor diye biliyorum ama emin değilim (eş çocuk için falan geçerli olsa gerek) daha sonra çekilişi kazandıysan görüşmeye gidiyorsun. bu görüşme için bankada paran olması gerekiyor ki amerikaya gidince aç kalmayacağını görsünler. bu sene için 15.000 dolar demişler. görüşmeden de geçersen direkt amerikaya gidip yaşayabiliyorsun işte. çok zozr bi olay değil, şans işi.


  • freya  (04.05.16 11:22:31 ~ 11:22:42) 
3 senedir ailedeki herkesin başvurusunu yapıyorum daha çıkmadı.


  • prince legolas  (04.05.16 13:32:17) 
ingilizceniz iş görür seviyedeyse her türlü bilgiyi bu adresten alabilirsiniz:
www.uscis.gov

  • xenophobe  (04.05.16 15:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.