[]

Cilt bakımı

Son zamanlarda fazla kuruyemiş tüketme ve ara sıra makyajı silmeden yatma sonucu yüzümde sivilce ve lekeler aldı başını gitti. Sivilcenin biri geçiyor ertesi günü ikisi çıkıyor. Sivilce geçse bile yüzümde kırmızı lekeler kalıyor.

Ayrıca küçük küçük pütürcükler oluyor bazen, eskiden hiç böyle şeyler yoktu.

Şimdi şunlara dikkat etmeye başladım:

1. Akşam makyajı siliyorum.
2. Bioderma'nın temizleyici jeliyle yüzümü yıkıyorum.
3. Üşenmezsem bir de Neutrogena tonik uyguluyorum.
4. 2 günde bir lekelerin üzerine Bioderma'nın şu serumunu uyguluyorum: www.trendyol.com
Daha önce lekelerime epey etki etmişti.
5. Sivilcelerin üzerine Batikar sürüyorum.
6. Kuruyemişi bıraktım. Ama tatlıya çok saldırıyorum bazen :/

Başka ne yapmalı da cildi pürüzsüz hale getirmeli? Acaba Madecassol krem mi alsam lekeler için?

Umarım artık dikkat edince yeni sivilceler oluşmaz. Beslenmeye de bağlı biliyorum, maalesef çok sağlıklı beslendiğim söylenemez.

Bir de bir yerde sivilce tedavisinde sadece pudralı ürünler kullanılmalı diye okudum. Ben Missha Perfect Cover BB Krem kullanıyorum, güneş kremi özelliği de bulunduğu için ve yüzüme bin tane ürün uygulayamayacak kadar üşengeç olduğum için tercih ediyorum. Bunda sorun var mı acaba, ciltte yağlanma yapıyor mudur? :/

 
Aslında kısa vadede çözüm getiren bu yol yerine doğrudan cildiyeye gitseniz olmaz mi ? Ciltteki yağlanmanın aslında Karaciğer ile alakalı olup yüze sürülen kremlerle pek bir çözüm getirmediği kanaatindeyim. Iki sene önce bir cildiyeye gittim iyi ki de gitmişim diyorum şimdi .


  • cabiday  (04.05.16 01:03:11) 
Hormon testlerinizin normal olduğunu varsayarak yazayım.

Sadece kuruyemiş olmayabiliyor ya. Ben cildiyeye gittiğimde unu ve süt ürünlerini azalt demişti. Onunla alaklı değildir dedim. Bir gün sırf hamurişi yediğimde ertesi gün 3 sivilce çıktı. Süt ürünlerinde de yiyip için tabi ama abartmamak önemli.

Nemlendiricinin üzerine isoterexin sürüyorum sivilceleri kurutması için. Pürüzler-komedonlar için de differin önermişti doktor ama ikisini aynı anda kullanmayın tabi.

Dediğiniz bb kremi bilmiyorum ama yüz için güneş kremi farklı oluyor genelde ve yağlanma yapıyor olabilir. Ben solante acnes kullanıyorum sivilce yapmıyor
  • jazzabel  (04.05.16 01:45:37) 
missha yerine skin 79 ürünlerini tavsiye ederim. yağlı cilt tipi için özel ürünleri var.


  • devilred  (04.05.16 01:57:32) 
Bb krem hangi marka olursa olsun acayip sivilce yapıyor bende. Belki sizde de öyledir.


  • physcos physcos  (04.05.16 03:56:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.