[]

Devlet Konservatuarı Hakkında

Merhabalar.

Devlet konservatuarı okumak istiyorum. Bildiğim kadarıyla istanbulda 2 tane var mimar sinan ve istanbul üniversitesi. Piyanom var kendi çapımda bir kaç yıldır çalıyorum lisedeyken müzik öğretmenim beni konservatuara gitmeye ikna etmek için çok uğraşmıştı da dinlememiştim. Müzik kulağıma güveniyorum zaten yine kendi çapımda olmak üzere elektronik ortamda besteler yapıyorum. Şimdi önümüzde 3-4 ay gibi kısa bir süre var. Bir kursa yazılsam ve sınav için gerekli eğitimleri alsam yetişebilir miyim? Gece gündüz bunun için çalışmaya hazırım. Daha önce konservatuar sınavına giren veya konservatuar okuyan varsa beni aydınlatabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?


 
Solfej okumanız, piyano dan aynı anda basılan 4 sesi ayırıp vermeniz gerekiyor en temelinde. Gidip bir hocaya sizi test etmesini isteyin, 15 dakika sürer ve ücret almazlar diye düşünüyorum. Onlar durumunuz hakkında daha net bir öngörü yapabilir.


  • sabirstone  (04.05.16 02:20:08) 
İTÜ'de de konservatuvar var. Konservatuvar.


  • alperz  (04.05.16 07:33:11) 
merhaba. konservatuvar mezunu (mimar sinan) bir ogretmenim.

oncelikle 3 devlet konservatuvari var. Bunlar iu, mimar sinan ve itu. ilk ikisi bati muzigi, itu ise turk muzigi.

halic, okan gibi ozel konservatuvarlar da var bati ve turk muzigi ama paralilar elbet.


simdi soruna nerden baslamali bilmiyorum, oncelikle lise zamanlarinda dedigine gore su an universite zamanlarindasin. bu yaslarda enstrumandan falan konservatuvarlara girmek cok zor. Zira seviye ister. ilkokuldan basliyor konservatuvarlar zira. ilkokul ortaokul lise ve lisansta gecis sinavlari vs. var. dolayisiyla sizin seviyenizin su an buna uygun oldugunu dusunmuyorum.

sadece lisansta (universite) basvurulup baslanan bolumlerde sansiniz daha fazla olcaktir. opera-tiyatro-modern dans-muzikal vb.. tabi bunlar icin de hem materyalinizin olmasi, hem de uzun aylar hatta yil calismaniz gerekiyor.


her bolumun sinavinin icerigi farklidir. Dolayisiyla burada yazilan cevaplar, sizin vereceginiz spesifik bilgilere gore degisiklik gostwrir.

ben beste yapiyorum kompozisyon okumak.istiyorum derseniz alacaginiz ve hazirlancaginiz sibav baska, ben tiyatro okumak istiyorum derseniz alqcaginiz sinav baska. hatta ogrenim sureleri de farkli.

dolayisiyla once tam olarak bolum anlaminda istediginizi bilmeniz gerekiyor. tavsiyem konservatuvarda baska ne bolumler var onlaei da okula gidip veya web sitesine bakip inceleyin. enstrumandan girme sansiniz cok az. (imkansiz demiyorum)

kulak sinavlari ve yetenek sinavlari ile ilgili
(bkz: yetenek sınavı/@la traviata)

entry mi okuyabilirsiniz dilerseniz.
  • la traviata  (04.05.16 10:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.